Nyt om håndbold på SØS

SØS AWAY - Klintsøgaard

29-09-2022

Det er altid spændende at starte et nyt elevhold op, og linjetræningen er ingen undtagelse. 25 drenge og 27 piger startede på skolens håndboldlinje, og vi har haft travlt siden skoleårets start med udvikling af individuelle færdigheder og det at finde sammen som ny trup.

Vi har i opstarten spillet træningskampe mod Gunslevholm, HIS og sidste års SØS hold. Alle kampene med fine resultater, og hvor man tydeligt har kunne se fremgang fra kamp til kamp.

Torsdag d. 29/9 skulle den store prøve så stå i de første turneringskampe i efterskoleturneringen, og modstanderen i nord var Klintsøgaard.

Spændte, men stadig lidt søvnige elever sad i bussen kl. 07.30 klar til afgang.

Vel ankommet til Nykøbing Sjælland stod drenge 1 klar til kamp 09.45.

Kampen bar tydeligt præg af at være en premierekamp, og gennem hele kampen så vi drengene vælge løsninger, de ikke plejede at vælge til træning (læs: ikke de bedste løsninger), hvilket gjorde, at kampen blev mere spændende, end den burde være blevet. Drengene vandt kampen 30-28, men tror vi har fri chancer til 15 mål mere, og afslutninger bliver en del af fokusset den næste tid. Positivt var det, at drengene blev ved med at knokle på trods af de brændte chancer.

Næste kamp på programmet var pige 1. Her var starten en del anderledes en første kamp, og efter de 4 første angreb stod der 4-0 til os. Hele bænken blev brugt i kampen, som aldrig blev rigtig spændende, og vi fik vist, at der er blevet brugt tid og energi på vurderingsspillet i vores træninger. Resultatet 32-13 vidner også om, at vi efterhånden har fået en stærk defensiv, toppet af 3 keepere i absolut topklasse.

Pige 2 kampen skulle spilles umiddelbart efter og var i dagens anledning desværre kun 2x20 min., da Klintsøgaard i mangel af spillere måtte bruge en del piger fra hold 1. På trods af dette og en lidt usikker start, hvilket ikke blev nemmere af en del tvivlsomme kendelser, knoklede pigerne hele kampen igennem, og viste noget af den SØS DNA vi gerne vil have frem. Nemlig at vi står sammen og kæmper som et hold uanset hvad. 20-8 blev kampens resultat, og der var nu ekstra pres på drenge 2, som skulle forsøge at få dagens fjerde sejr i hus.

Drenge 2 fik absolut ikke den start vi, og de havde håbet på. Efter få minutter var vi bagud 4-1, og vi forsøgte hele første halvleg at få noget rytme ind i vores spil, og kampen bølgede virkeligt frem og tilbage. Vi kom noget bedre ud til anden halvleg og gik fra at være bagud med 2 til at være foran med 3. Hallen var efterhånden blevet fyldt af hjemmeholdets tilskuere, og stemningen i hallen var intens. Klintsøgaard kom pludseligt tættere på, og med kun 2 minutter tilbage var kampen helt tæt. Hjemmeholdet kunne lugte blod og satsede alt i slutningen af kampen for at få overtaget. Netop dette løste drengene til UG og trak fra til sidst til kampen til slutresultatet 23-21 i SØS favør.

Så status på første turneringsdag er 4 kampe og 4 sejre til SØS, resultatet er bestemt godkendt, selvom ikke alt spil var lige kønt.

Vi glæder os allerede til de næste turneringskampe som er mod Halstedhus d. 11/10.