Hold dig opdateret her

Håndbold

- Håndbold for den seriøse håndboldspiller

Håndboldlinjen på SØS er håndbold på højt niveau for dig, som allerede spiller i klub, og som vil noget med din sport. Undervisningen varetages af uddannede trænere, og der er 4 træningspas hver uge, hvor piger og drenge træner hver for sig. Der lægges vægt på et ambitiøst træningsmiljø med fokus på udvikling, og på at spillerne opnår et højt færdighedsniveau, der matcher kravene til en seriøs håndboldspiller.

 

Vi har fokus på en engageret og koncentreret træningskultur, og vi har derfor en række forventninger til dig.

 

Det forventer vi af dig:

  • Du skal være vant til klubtræning 3-4 gange om ugen.
  • Du skal være i god form og have lyst til at videreudvikle dit spil, såvel individuelt som holdmæssigt.
  • Du brænder for håndbold.

 

Til gengæld får du:

  • Omfattende kendskab til alle aspekter af håndbold
  • Taktisk træning
  • Teoretisk træning
  • Teknisk træning
  • Mentaltræning


Målet er, at du får et dybere kendskab til facetterne i håndbold og får ekstra lyst til at træne, mens du arbejder med dine kompetencer. Vi vægter god hold- og konkurrenceånd højt.

 

Undervisning i håndbold

Du får undervisning 4 gange 1,5 time ugentligt, når det er en almindelig skemauge. Derudover afholder vi i løbet af året 1 træningslejr af en varighed på 3 dage på efterskolen, hvor vi træner elitepræget og målrettet. Ydermere har vi en træningslejr i udlandet - dette år går turen til Berlin i 4 dage, hvor vi skal se VM-kampe og spille mod Fuchse Berlins håndboldakademi.

Vi arbejder kompetitivt med skudtræning, forsvar, angreb, kontraangreb, systemtræning samt andre øvelser, der er relevante i kampe.

Vi arbejder med forskellige former for tests og personlige samtaler, så du har mulighed for at evaluere din udvikling i løbet af året.

Vi samarbejder med flere håndboldklubber i regionen, bl.a. TMS Ringsted, så du kan også træne i klub ved siden af efterskoletræningerne 1-2 gange ugentligt. Har du en overskuelig transporttid til din egen klub, kan du selvfølgelig også fortsætte med at træne dér.

Vi arbejder med udgangspunkt i DHF’s trænerkursusmoduler i perioder og samarbejder med de lokale klubber ift. afvikling af skolehåndboldstævner mm., hvor eleverne varetager planlægning og afvikling.

Efterskolen har et fitnessrum med blandt andet cykler, stepmaskiner, håndvægte og maskiner til vægttræning. Her træner vi den fysiske grundform.

Sydøstsjællands Idrætsefterskole har to haller.

 

 

Turneringer

På håndboldlinjen deltager vi i den løbende turnering om Sjællandsmesterskabet for efterskoler og også i Danmarksmesterskabet, hvor landets 16 bedste hold kvalificerer sig til at kæmpe om medaljerne.

I 2015 fik skolens pigehold guld og en flot 1. plads ved DM i håndbold for efterskoler.

I 2017 blev det til en flot 4. plads til DM til skolens håndboldpiger.

I 2018 sluttede skolens håndbolddrenge på en 7. plads til DM og skolens piger som nummer 11.

Vi deltager ligeledes i et lokalt håndboldstævne.

Der spilles desuden løbende træningskampe mod både efterskoler og klubhold.

Om efterskolens faciliteter »

 

Trænere

Håndboldtræner

Har over 20 års trænererfaring, de sidste 10 år på eliteniveau Kurser: Diplomtræner med A licens til Europa Divisionstræner. Træner: HØJ- Elite Herrer - 1. division. Slagelse FH Damer - Liga

ln@soes-idraet.dk

Håndboldtræner

Har været håndboldspiller siden 1986 og blandt andet spillet i klubber som: Lemvig håndbold, Odder, Hvidovre og FIF. Håndboldtræner siden 1995. Tidligere konkurrenceløfter i styrkeløft, hvor det er blevet til 2 danske mesterskaber i bænkpres. Certificeret fitness instruktør samt personlig træner ved Fitness Institute. Fysisk træner i DTH håndbold

fj@soes-idraet.dk

Håndboldtræner

Har spillet divisionshåndbold i TMS i mere end 20 år. Uddannelse: lærer- og træneruddannet samt en MasterClass i psykologi og ledelse. Skolens viceforstander.

kp@soes-idraet.dk

Håndboldtræner

Assistenttræner for det danske kvindelandshold. Spiller i flere udenlandske klubber, et spansk mesterskab, KIF Kolding København, anfører på ungdomslandsholdet, 192 A-landskampe - og mere end 10 guld-, sølv- og bronzemedaljer.

Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top