Hold dig opdateret her

Nyt om fodbold på SØS

Final 4 for fodboldpigerne

18-05-2022

Pigerne deltog for første gang nogensinde i final4 stævnet, som denne gang blev afholdt på Marienlystcentret i Odense.

De 3 andre deltagende skoler var EVN, Hjemly og Lyngs og efter lodtrækning ved ankomst, kom semifinalerne til at se ud således:

Lyngs – Hjemly

EVN – SØS

Det er netop disse kampe, vi har set frem til i forhold til at blive bekræftet i vores eget niveau, og pigerne gik til opgaven med masser af gå-på-mod og fight.

Selvfølgelig var der inden kampstart lidt nervøsitet, som der naturligt vil være, men det håndterede pigerne rigtig fint og spillede kampen igennem lige op med EVN.

Kampen blev spillet på en ret knoldet græsbane, og det var planen at spille en smule mere direkte end normalt for ved på den måde at gå på anden bolde fremme i banen.

Midt i første halvleg kom vi foran 1-0 på mål af Alberte Brøndberg, og den stilling holdt til ca. 12 min før tid, hvor EVN udlignede og 10 min senere scorede det afgørende mål til 2-1.

Kampen om tredje pladsen blev mod Lyngs, som i deres semifinale tabte efter straffespark.

Denne kamp bar i starten lidt præg af tunge ben og ømme muskler, men langsomt begyndte spillet at flyde.

Det var en kamp, hvor vi fik vist en god mental side, da vi formåede at komme tilbage i kampen flere gange, først vendte vi 0-2 til 2-2 og senere 2-3 til en 4-3 sejr.

Virkelig stærkt af alle pigerne, som fik vist, at de kan være med i det sjove selskab, og hvis vi bare fortsætter med at stole på os selv, og det vi ved, vi er stærke til, så kan vi tage kampen op med alle.

Det viste med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at alle byder ind, når de får chancen, hvilket vi får meget brug for til det forestående DM for efterskoler, som afholdes fra 19. – 21. maj i Nørre Nissum.

Målscorere i kamp 2: Vig x 2, Malling, Wroblewski.


Pigerne skal til Final-4

12-05-2022

Fodboldpigerne fra SØS skal for første gang nogensinde deltage i Skoleligaens Final-4!!!!

SØS Idrætsefterskole spillede sig på overbevisende vis i semifinalen med en stensikker 6-1 sejr over Hellebjerg IE.

Vi havde snakket om, at det formodentligt blev en sværere kamp og især på det mentale plan. Heldigvis virker det som om, at pigerne så småt begynder at tro på, hvad deres trænere hele tiden fortæller dem – nemlig at de er gode nok, og at de er mindst lige så gode som de andre hold, de i fremtiden skal møde.

Med det i baghovedet viste pigerne sig fra deres bedste side og levnede ikke modstanderen nogen chancer. Der blev fightet hårdt, løbet og spillet klogt – og holdet viste, at de var målrettede og besluttet på at nå den semifinale….

For at sige det på godt dansk – Der stod SØS på det hele - hele kampen igennem!

Herunder kampens målscorere:

1-0, 7. min, Anna Meyer

2-0, 24. min, Malling

3-0, 36. min, Anna Meyer

4-0, 38. min, Anna Meyer

5-0, 41. min, Vig

6-0, 53. min, Vig

 

Stort tillykke til Sjællands bedste pige-efterskole-fodboldhold!!

Pigerne skal spille Final-4 tirsdag 17/5 ved Marienlystcentret i Odense.

 

 

 

10.30 Semifinale

13.20 Finale/bronzekamp


Nyt stort drama hos drenge 1

03-05-2022

Fodbolddrengene var på besøg hos SES i kvartfinalen i skoleligaen.

SØS havde ændret lidt på taktikken, således at vi skulle spille omstillingsfodbold i kampens indledning.

SØS stod således meget lavt fra start mod et meget velspillende SES-mandskab.

Det gav bonus efter 12 minutter, da Foged spiller Tofte i dybden på en omstilling, hans veltimede tværpasning rammer Mørkedal til en flot 1-0 scoring.

10 minutter senere plukker Boie et indlæg ned og sender en perfekt dyb bold afsted. Valdemar tager den med mellem 2 forsvarsspillere og sender bolden i kassen til 2-0.

Desværre lykkedes det for SES at finde sprækker i SØS-defensiven. De scorer således 3 mål på 10 minutter og sender SØS-drengene fra himmelen til helvedet på kort tid.

Drengene kommer ud efter pausen med en ny plan om at lægge presset højere oppe. Det giver nogle fine muligheder, men desværre bliver det SES, der kan profitere af en omstilling og bringer sig på 4-2.

SØS reagerer med det samme. De ændrer til 3-5-2 og laver et helbanepres. Det stresser det ellers så boldsikre SES-mandskab, og pludselig er det SØS med momentum. Det giver flere halve chancer til Albert og Tobber, men uden held.

Pludselig bryder Foged en aflevering højt i banen og sparker den sikkert i kassen. 3-4 og panik hos hjemmeholdet. SØS kaster alt power i dueller og presser SES alle steder på banen. Det kaster en masse frispark og hjørnespark af sig.

6 minutter inde i tillægstiden kommer der et hjørnespark til SØS. Det ligger perfekt, men der bliver skubbet i feltet, og det giver straffespark til SØS. Valdemar eksekverer til 4-4. SØS når faktisk en chance mere, men desværre bliver bolden for høj til Albert.

Det ender med en straffesparkskonkurrence, som desværre ikke bliver lige så spændende som resten af kampen. SES vinder og kvalificerer sig til Finalfour.

Endnu en fantastisk flot, intens og velspillet kamp med de stærke drenge fra SØS.

 

Mandag den 2.5 spillede de samme drenge en træningskamp med et meget stærkt u21-hold fra Ringsted.

Kampen var samtidig drengenes første græskamp siden august. Det kunne ses på spillet i kampens indledning. Langsomt, men sikkert, blev spillet og kombinationerne bedre. SØS skabte flere gode muligheder til Albert og Kristoffer, men det lykkedes ikke at score.

Kampen gav comeback til Egvang og Henckel, der leverede meget flotte præstationer.

Kampen ender 1-0 til SØS på et selvmål i sidste minut.

 

Næste opgave bliver formentlig årets højdepunkt nemlig DM i Nissum, hvor drengene skal spille 19. - 21. maj.


Flere tætte kampe med drenge 1

20-04-2022

Fodbolddrengene har spillet endnu 2 tætte kampe.

Fredag mødte vi Svenstrup i efterskoleturneringen. Det var sidste kamp i den turnering, og den havde ingen betydning for placeringen i puljen.

SØS var inden kampen sikre på at blive nr. 2, og de var dermed kvalificerede til DM.

Det blev lidt en sovepude mod et godt spillende Svenstruphold.

Drengene kæmpede kampen igennem fint, de arbejdede hårdt, men alle manglede lige de sidste procenter.

Svenstrup kommer foran 1-0, da vores backlinje bliver overspillet med en dyb bold. Det var ved at ske flere gange i kampens indledning, men Tusse reddede kastanjerne ud af ilden.

SØS udlignede på et straffespark af Valdemar. Det var et godt opspil og indlæg fra Terkel og Tofte, der førte til straffesparket.

SØS kom bagud 2-1 i starten af 2. halvleg, hvor vi fik problemer med Svenstrups presspil. Albert udlignede på frispark, og så lignede det længe en pointdeling. Desværre lykkedes det for Svenstrup at score til 3-2 i de sidste minutter.

SØS har ellers været gode til at trække de tætte kampe hjem. Der var debut til Kofoed, der spillede godt på højre wingback. Dagens mand var Valdemar Mikkelsen.

 

Onsdag var der så playoff i skoleligaen. Vi mødte Gunslevholm, der var nr. 2 i den anden pulje. Det blev endnu en tæt kamp med endnu en gyserafslutning.

Drengene var fuldstændig klar til kampen. Strukturen var god, og intensiteten var høj i hele kampen.

Kampen bølger frem og tilbage, men uden de store chancer til nogen af holdene. Begge hold spillede kampen igennem med meget stramme taktiske aftaler, og der blev givet meget få omstillingsmuligheder væk.

Stillingen er 0-0 ved pausen. SØS justerer på nogle småting for at optimere vores spil.

Desværre bliver det Gunslevholm, der scorer kampens første mål, da det ikke lykkedes for SØS at cleare og afvise et angreb.

Det animerede SØS til at angribe mere intensivt, og bare 5 minutter efter gav det bonus, da Foged drev en bold op gennem midten. Vores angribere lavede plads til ham, og han kunne sende bolden i mål fra kanten af feltet.

3 minutter senere er det et stærkt pres af RØD, der stresser målmanden, og han får ikke clearet bolden, men blot sparket den ind på RØD til sejrsmålet.

SØS har her en stærk periode og kommer til flere store chancer, men uden held. De sidste minutter bliver stressende, da Gunslevholm kaster alt frem. Viktor i SØS-målet har dog styr på sagerne og holder skansen. Han blev efterfølgende kåret til dagens mand for SØS.

Næste kamp er kvartfinale i skoleligaen mod SES, og derefter skal drengene til DM.


SØS-pigerne er sjælandsmestre 2021/22!!!

30-03-2022

Tilbage i august satte vi et mål om at være det bedste pige-efterskole-fodboldhold på Sjælland, og i dag nåede pigerne deres mål.

Holdet havde allerede mødt Klintsøgaard i Skoleligaen tilbage i september med en 8-0 sejr til følge.

Denne gang gjaldt det Sjællandsmesterskabet og at konsolidere holdets førsteplads i rækken.

Klintsøgaard spillede meget fysisk, og der var ikke gået mange minutter, førend at Laura havde fået en albue på læben og kort efter blev lagt ned udenfor modstanderens felt. Dette bevirkede heldigvis, at hele holdet løftede deres fysiske spil, og det blev kun bedre set over hele kampen. Spillet på banen var mere lige end det har været i mange kampe, men stadig med SØS i førersædet. SØS var konstant farlige med pasninger indenom, indlæg, lange pasninger og skud fra distancen. I forsvaret havde pigerne styr på det meste – vi var faktisk mere farlige i vores eget felt, end Klintsøgaard var!;-)

Pigerne lægger stadig på i deres spil, og fremadrettet skal pigerne spille mindst ligeså fysisk som i dag – det vil være et af vores fokuspunkter frem mod kvartfinalen i Skoleligaen (pt programsat til 26/4 på SØS) og DM i Nørre Nissum (19/5-21/5).

Vi knokler videre!! Jeres piger er fortsat en fornøjelse at samarbejde med.

Se nedenstående statistik på kampen og naturligvis kampens målscorere:

0-1: 10 min, Louise                                  

0-2: 18 min, Louise

1-2: Klint

1-3: 34 min, W

1-4: 37 min, Malm

1-5: 39 min, Louise

1-6: 41 min, Laura

1-7: 50 min, Anna Meyer

1-8: 62 min, Malm

2-8: Klint

2-9: 75 min, Leonora

 

                                                          
                                                                                                                              


Sejr og kvalifikation til DM (drenge 1)

30-03-22

Fodbolddrengene fra SØS kvalificerede sig til DM med en sikker 3-1-sejr over Klintsøgaard.

Drengene startede som lyn og torden, og allerede efter 5 minutter sendte Kristoffer et perfekt indlæg ind til Albert, der lagde bolden til rette for Valdemars 1-0-scoring.

Desværre holdt stillingen ikke længe, da Klintsøgaard scorede et flot langskudsmål.

Herefter stod der SØS på det meste, men uden at kunne profitere af det.

Vi skabte gode chancer til Mørkedal, Albert og Valdemar, men det lykkedes ikke at komme foran.

Forsvaret spillede usvigeligt sikkert og gav ingen rum til Klintsøgaard.

Kampen var hårdt spillet, og der blev givet og taget i alle dueller. Det bekom SØS-stjernerne godt, da holdets bredde har vist sig afgørende i de afsluttende sekvenser af kampene. 2. halvleg fortsatte på samme måde. Flotte angreb gav gode muligheder til Albert, Tofte og Valdemar, men skarpheden var pludselig forsvundet.

Efter 65 minutter får SØS frispark i venstre side. Mørkedal spiller kaptajn Foged i dybden, og hans perfekte tværbold sender Jeppe i kassen til føring 2-1.

SØS lukker herefter kampen ned, men et gult kort til Albert giver lidt momentum til Klintsøgaard, der dog ikke kan udnytte det.

Valdemar scorer til slutresultatet 3-1. Det betyder, at SØS er sikker på 2. pladsen og kvalifikation til DM.

Valdemar bliver kampens spiller med sine 2 mål.

Næste kamp er en playoff-kamp mod Gunslevholm og derefter sidste runde i efterskoleturneringen mod Svenstrup. Begge kampe bliver programsat snarest og info følger.


SØS - Gunslevholm (piger)

17-03-2022

I dag skulle pigerne så møde rækkens nr. 4 Gunslevholm i Efterskoleturneringen. Vi havde 10 ude med skader og sygdom, så det var op til de 12 resterende piger at vise SØS-flaget og holde fanen højt.

Vi havde aftalt med pigerne, at vi skulle begynde kampen med at sende bolde i dybden, hvis de stod højt med deres bagkæde, fortsætte med at spille hinanden gode med aflæg og præcise pasninger, være rolige med bolden og iskolde foran mål.

Det går ikke altid, som man aftaler, og der gik præcis 1 minut, førend vi kom bagud 1-0. Det viste sig alligevel, at flere var nervøse og ikke nok fokuseret på opgaven. Det forplantede sig til en uskøn affære, hvor vi med vores beslutninger på banen gjorde tingene sværere end det burde have været. Trods den tvivlende begyndelse var pigerne foran ved halvleg med 1-2.

I pausen rettede vi til, og det hjalp også på spil og flow fra 2. halvlegs start.

Pigerne kom ud med beslutsomhed, og med yderligere et par rokeringer satte SØS-pigerne sig totalt på kampen. Chance på chance blev produceret, og nu fik holdet større udbytte med deres afslutninger. 1-9 endte kampen, og det var ikke et mål for lidt.

 

Se nedenstående statistik på kampen og naturligvis kampens målscorere:

 

1-0, Guns, 1 minut                                  

1-1, Malm, 21 minut

1-2, Malm, 30 minut

1-3, Louise, 40 minut

1-4, Malm, 52 minut

1-5, Laura, 58 minut

1-6, Malling, 68 minut

1-7, Mathilde, 70 minut

1-8, Anna, 76 minut

1-9, Malling, 78 minut

 

 

 

 


SØS - Gunslevholm (drenge)

17-03-2022

Sejr i Vanvittig Feberkamp

Drenge 1 var på besøg på Gunslevholm for at spille topopgør i efterskoleturneringen. Begge hold var ramt af influenza, så det stod uklart til det sidste, hvem der kunne spille.

SØS startede med Boie på mål. Backkæden bestod af Tobias, Asmus, Jeppe og Alexander. Kaptajn Foged, Rød og Albert spillede centralt. Kanterne var Mørkedal og Tofte, og så spillede Valdemar på toppen.

Kampen startede i højt tempo og med højt SØS-pres. Det var ved at give pote efter 10 minutter, da Valdemar rev sig løs og sendte bolden på stolpen. Efterfølgende var der gode muligheder til Albert og igen til Valdemar, men bolden ville ikke ind.

15 minutter lykkedes det endelig. Mingus erobrer en bold og spiller Valdemar fri, han runder målmanden og scorer sikkert. SØS har nu momentum er er tæt på ved flere lejligheder, men det blev Gunslevholm, der udlignede efter lidt passivitet i SØS-forsvaret. Kort efter blev det til 1-2, da Gunslevholm scorede på straffespark. Nu var det pludselig dem, der var i teten, men SØS svarede hurtigt igen. Et stærkt hjørnespark lander hos Jeppe, der får headet bolden i kassen. Da Mørkedal får 10 minutter ude, ser det ikke lyst ud. Det fik dog SØS-drengene til at skrue endnu mere op for maskinerne. Albert bringer SØS foran efter forarbejde fra Rød, og kort tid efter er det Foged, der sender et indlæg direkte i kassen.

SØS går til pause med 4-2 og med masser af selvtillid.

Kristoffer kommer ind i 2. halvleg og kæmper med resten af holdet. Desværre dumper en returbold ned til Gunslevholms angriber, der scorer sikkert. Det skulle blive endnu værre, et indlæg fra højre lander i bagerste zone, hvor en Gunslevholm-spiller pander den ind til 4-4.

Nu bølgede kampen frem og tilbage, begge hold lurede på omstillinger og forsvarede sig med næb og klør.

5 minutter før tid kommer muligheden. Kristoffer trækker ind i banen og sender Ravn i overlap. Ravn sender et perfekt indlæg ind i panden på Valdemar, der desværre header over.

2 minutter før tid presser SØS på i venstre side. Tobias spiller Albert, der lægger et gudeindlæg ind til Valdemar, der piller den ned og scorer sejrsmålet.

SØS vinder 5-4 efter en fantastisk spændende og godt spillet kamp. SØS ligger nu nummer 2 og har 2 kampe tilbage.

Dagens mand blev Asmus, der fik comeback efter godt 2 måneder med skade og sygdom.

 

Næste kamp er 30.3, hvor turen går til Klintsøgaard i efterskoleturneringen.

 

 

Fantastiske SØS-DR2 med ærgerligt uafgjort på Gunslevholm

En udekamp mod Gundslevholm, som på papiret skulle være afgørende for, om man i rækken kan ende 2’er bag suveræne Sjælsølund, eller må “nøjes” med 3. pladsen i rækken.

Sygdom har den seneste tid drillet hele fodboldlinjen i forberedelserne mod de mange kampe. Dagens kamp var ingen undtagelse.

På forhånd var det givet, at Gunslevholm havde mange dygtige spillere at vælge mellem. Aftalen var at stå en smule mere kompakt end tidligere, at minimere mellemrummene mellem kæderne, at bryste sig af nu at kunne lave omstillingsmål og samtidigt forsvare sig i momentvise perioder mellem det høje og hidsige pres.

På molet startede Konrad, og han fik endnu engang pillet pyntet af nogle fremragende afslutninger. I backkæden startede Henckel, Wichmann, Kalle og Kofoed.

På midtbanen var vi polstret af arbejdsivrige Jensen, Egvang og MP. og forrest startede Rudbøl, Thirup og August.

Opvarmning var skarpere end længe set, hvilken fornøjelse at være en del af. Afleveringerne var gode, markeringerne skarpe, og lyden var der. Det tog vi i den grad med på banen, hvor vi de første 15 min spillede noget af det bedste fodbold længe!

Tålmodig boldomgang skabte grobund for bolde op mellem kæderne, aflæg på ydersiden til backs og kanter, og herfra fik vi truet deres dybe rum med bolde bag om forsvarskæden. Det var tæt på et par gange. Et fremragende opspil efter 11. min endte for fødderne af MP, som kvitterede med en scoring til 1-0.

Gunslevholm overvandt herefter initiativet og sad i højere grad på spillet og tillod os kun at spillede grundspil på egen banehalvdel. I denne periode fik vi ikke løst deres presspil, trods der var plads bag de 5 forreste. De udligner desværre til 1-1 efter 25 min., og bedst som drengene gik slukørede frem til midterlinjen for at gi’ bolden op, så gik der ikke længe, inden momentum igen skiftede.

G. Thirup dukkede op som spidsangriber og kvitterede igen med en scoring til 2-1. Han har haft en del mere succes her på toppen med en del scoringer på det seneste.

I pausen blev der snakket om, at vi skulle blive ved at forsøge at løse deres presspil med kun de 5 forreste ved at turde at spille fremad gennem kæderne, som lykkedes så fabelagtigt i kampens indledning. Herfra et aflæg til en retvendt spiller på 3. mand og mulighederne var mange. Dertil stadig kompakthed og aggressivitet på midtbanen samt klogt forsvarsspil.

Fra 2. halvleg kom Gunslevholm med et forventet højt pres, masser af løb for boldholderen og generelt spilstyrende gennem det meste af 2. halvleg. I dag må man rose HOLDET, for de forsvarede som én enhed, hvor Wichmann og Kalle i midteraksen med Egvang, Stryhn og Jensen forsøgte at holde stand. Vi var ikke nødvendigvis presset held i bund, for så snart vi fik bolden, forsøgte vi at løse det ved opspil til vores kanter August og Rudbøl, som var farlige uden aldrig at få den helt store åbne chance. MP løb heroisk fightende og forsøgte at forsvare enheden i forreste række.

Bedst som vi i en kort periode troede, at vi havde reddet stormen af, fik de desværre reduceret med 12 min igen. Vi ville så gerne sejren, og den havde vi på forhånd besluttet at jagte! Der måtte komme min. én mulighed mere, og det skulle vise sig at være sandt. Et par minutter før tid får vi endnu et hjørnespark, som Thirup flot sparker indover, og i panden rammer Wichmann den perfekt! Desværre måtte vi alle til stor ærgerlige se den tage overliggeren.

Kampen sluttede desværre uafgjort, som den startede. Her var virkelig muligheder, men omvendt var vi i perioder presset godt i bund uden, at de blev farlige i åbent spil. Dagens scoringer og større chancer til Gunslevholm var egne fejl, og det koster i kampen. Herpå skal virkelig lyde et kæmpe cadeau til holdet, som stod sammen og løste aftalerne på banen bedre end længe, og bl.a. med tanke på mandagens 2-1 sejr over Næsgaard. En kamp vi var foran 2-0 i med Rudbøl og Stryhn som målscorere.


Fodboldpigerne sejrer igen, igen, igen....

14-03-2022

Mandagens kamp i efterskoleturneringen endte med en 5 – 1 sejr på hjemmebane mod Næsgaard.

En del mødte op til kampen hostende og hakkende, hvilket måske var forklaringen bag, at opvarmningen + de første 10-15 minutter af kampen startede temmelig ukoncentreret fra vores side.

Langsomt, men sikkert, satte vi os tungt på spil og chancer og kom relativt tidligt i kampen foran    1 – 0 efter en fint skud fra Andrea fra bagerste stolpe, inden Næsgaard udlignede på frispark efter lidt passivitet fra vores side.

Da vi først fik lagt de sidste par procenter på vores spil og koncentration, var der aldrig tvivl om udfaldet i kampen, og vi fortsatte de gode takter fra forrige kamp, via fine opspil, gennembruds stærke kanter og sikker boldomgang.

Vi gik til pausen foran 4 – 1 efter et vaskeægte hattrick af Naja… først efter ”cut-back” aflevering i feltet, som blev kanoneret højt i målet - dernæst følt afslutning fra kanten af feltet og sidst på et flot langskud.

I anden halvleg forsatte det store overtag i possession og selv med Næsgaard stående med 9 spillere omkring eget felt, formåede vi at skabe masser af muligheder, som vi ikke fik omsat til mål og i mange af disse tilfælde efter flotte redninger af modstandernes målmand.

Først i halvlegens absolut sidste sekunder lykkedes det Louise at score på et hårdt og velplaceret skud fra feltets kant, til slutresultatet 5 -1.

Vi arbejder for tiden meget med, at pigerne bliver endnu mere bevægelige i spillet, ”op-ned-op”/ spil på 3. mand, spil i mindre områder samt evnen til at hvile med bolden, og dette synes vi virkelig kommer til udtryk i kampene.

 

Målscorere:

1 – 0 Andrea

1 – 1 ?

2 – 1 Naja

3 – 1 Naja

4 – 1 Naja

5 – 1 Louise


Solid 3-0 sejr til fodboldpigerne

08-03-2022

Så var det igen blevet tid til at møde de store rivaler fra HIS - denne gang i skoleligaen.

Første opgør var en rodet affære, hvor vi ikke fik vist vores potentiale, så denne gang var fokus på ikke at stresse, slappe af og dermed kunne kontrollere kampen.

Holdet var op til kampen ramt af sygdom, småskader og elever afsted med skilinjen, hvilket gjorde, at kun 14 spillere var spilleklar.

Vi havde i oplægget snakket om at vurdere, hvornår der skulle spilles kort/langt og i det hele taget variere vores spil med tempo og masser af bevægelse.

Kampen blev en meget ensidig affære, dog med et HIS hold som bød mere op til dans, end tilfældet har været i de sidste kampe.

SØS pigerne satte sig hurtigt på spillet og formåede via kontrolleret og koncentreret spil at spille sig frem til mange chancer, som vi 3 gange formåede at udnytte.

Der blev spillet med en dejlig ro på bolden, tålmodighed i opspillet og en god evne til hurtigt at skifte angrebsside og derved skabe ubalance på modstanderholdet.

Specielt 1-0 målet var som taget ud af fodboldens lærerbøger, startende i back-linjen og via 7-8 stationer med 1-2 berøringer kom Rebecca fri på venstrekanten og lavede en fladt indlæg på tværs af feltet, hvor modsatte kant Malling flot var fulgt med i feltet og let kunne score i tomt mål.

Mange ting, som var blevet trænet dagen op til kamp, tog pigerne med sig, hvilket var med til at give mål og chancer. Virkelig dejligt når man ser, at det hårde arbejde på træningsbanen giver resultater.

Der var rigtig mange solide præstationer i dagens kamp, men vil frem for alt rose holdet for en fantastisk arbejdsindsats, hvor der blev arbejdet hårdt to-vejs, og hvor der ikke blev givet meget plads og ro til pigerne fra HIS.

 

Målscorere:

1 – 0 Malling, 16 min.

2 – 0 Rebecca, 20 min.

3 – 0 Malm, 43 min.


Storsejr i lokalderby

08-03-2022

SØS-drengene tog imod HIS i skoleligaen.

Drengene var tændte fra start, hvor begge hold forsøgte at holde struktur og kontrol på den centrale del af banen.

Tusse fik debut i SØS-målet, og det blev til et flot cleansheet i lokalopgøret. Desuden var Jeppe kommet ind i midterforsvaret, hvor han efter lidt tilvænning dominerede sammen med den bornholmske klippe Terkel. Ravn og Tobias spillede på backerne, hvor de i kampens indledning havde meget at se til.

Mingus og Rød satte sig på midtbanen og langsomt, men sikkert spiste de al modstand. Jæger og Mørkedal spillede på kanterne, og de arbejdede hårdt defensivt, men havde masser af energi til offensive aktioner. Albert lå på den offensive midt med Valdemar foran. Netop de 2 sidstnævnte var svære at styre for HIS. De tilspillede sig også en god chance til Valdemar i kampens indledning, men målmander redder den flade afslutning. De samme skete 5 minutter efter, hvor Mørkedal lægger en god aflevering til Valdemar, men keeperen stod igen i vejen.

Pludselig lykkes det for HIS at vinde bolden højt og spille en mand alene med Tusse. Tusse redder i fin stil og har også styr på riposten.

SØS får hjørnespark, der bliver lagt til forreste rum, hvor Valdemar kommer flyvende og scorer til 1-0.

Kort inden pausen bliver Valdemar sendt dybt og udplacerer målmanden med højrebenet. 2. halvleg bliver en ensidig forestilling. SØS spiller tålmodigt i bagkæden og skarpt i afslutningsspillet. Det giver gode muligheder til Tofte og Kristoffer, der begge er tæt på.

Det bliver dog Albert, der scorer til 3-0. Det er samme Albert, der efter et flot opspil fra Ravn og Rød lægger en uselvisk aflevering til Mørkedal, der scorer til slutresultatet 4-0.

Der var mange store muligheder til SØS i de sidste 15 minutter, men afslutningsspillet blev for sløset.

Kampens spiller blev Mingus, men også store roser til Rød og Albert.

Resultatet betyder en playoff-plads til SØS i skoleligaen.


Pigerne vinder endnu engang

24. februar

I dag har hele fodboldlinjen været i Brøndby for at spille i Efterskoleturneringen. Endnu et skridt mod DM-kvalifikation i maj skulle tages i dag. Pigerne var deres modstander overlegen fra start til slut i alle spillets facetter. For at udfordre pigerne på spilforståelse mm spillede mange spillere uvante pladser, og i det store hele gik det meget tilfredsstillende for holdet. Uden at fornærme nogen var der for det meste kun et hold på banen, og da dommeren fløjtede kampen af, havde følgende piger scoret i 13-0-sejren:

 

0-1: Malm, 06 min

0-2: Vig, 12 min

0-3: Vig, 16 min

0-4: Leo, 19 min

0-5: Leo, 27 min

0-6: Alma, 38 min

0-7: Laura, 45 min

0-8: Anna H, 51 min

0-9: Anna H, 52 min

0-10: Laura, 57 min

0-11: Hassing, 62 min

0-12: W, 63, min

0-13: Malling, 73 min

 

Den øjeblikkelige stilling i Efterskolernes turnering.


Gyserkamp i Brøndby og en magtdemonstration af drenge 1

24. februar

Drenge 2 mødte Brøndby i efterskoleturneringen. SØS startede godt ud mod et meget tændt Brøndby-mandskab. Begge hold kæmpede hårdt og indædt for at få kontrol på midten. Det gav en masse hårde dueller i starten af kampen, men Oscar, Egvang og Loui erobrede støt og roligt herredømmet. Pludselig får Brøndby dog held med at overspille vores backlinje, men heldigvis stod Mr. Millword på sin plads i kassen. Han afværgede 3-4 gode Brøndbyopspil i denne fase, og han satte yderligere gode afleveringer op frem ad banen. En af disse kommer efter 20 minutter, hvor Thirup forlænger afleveringen. Brøndbys målmand kommer ud og prøver at rydde op, men bolden hopper til Noah, der køligt lopper bolden i kassen fra stor afstand.

Denne stilling holder frem til pausen, hvor Leire og Hvam er kommet ind. Hvam satte sig solidt på spillet på den centrale midtbane, og efterhånden ebbede Brøndbys forsøg ud.

Det gav gode muligheder for at bringe vores backs i spil. Det var netop Jeppe, der støder med frem midt i halvlegen og sender et projektil op i målhjørnet til 2-0.

Kort efter får SØS straffespark, som Egvang desværre panenkaer over mål.

10 minutter før tid scorer Thirup efter godt forarbejde fra Alfred.

4-0 blev kampen, da en Brøndby-spiller lavede selvmål til sidst.

Jeppe blev kampens spiller, men der var flere gode præstationer fra Hvam, Wichmann og Thirup.

 

Drenge 1 spillede ligeledes mod Brøndby. Det skulle vise sig at blive en gyser uden lige.

Vores drenge dominerede i kampens indledning. Dette gav en stor mulighed, da Tobias og Mørkedal overspiller Brøndbys højre forsvarsside, men desværre nåede Tofte ikke helt frem til tværbolden.

Lidt efter tryller Mingus og Mørkedal og spiller Valdemar til en stor chance, men den ender i sidenettet. Pludselig slår Brøndby kontra, de overspiller vores midtbane og skaber en stor chance. Boie redder flot, men vi får ikke clearet bolden, og så var vi bagud 1-0.

Drengene presser videre, og vi har fine muligheder til Foged og Mørkedal, men uden held.

20 minutter inde i kampen straffer Brøndby os med en ny omstilling til 2-0. Minsandten om ikke de gør det igen efter 30 minutter, hvor stillingen bliver 3-0 efter omstillingsspil af højeste klasse.

SØS har egentlig spillet godt, men er bagud. Vi skifter Albert og Kristoffer ind for at vende momentum.

Det skaber kampændrende gyldne 8 minutter. Først lægger Valdemar en fantastisk bold af til Albert, der hamrer den ind til 1-3. Kort tid efter er det Rød og Valdemar, der skaber rum til samme Albert, der ikke svigter – 2-3. Nu lugtede SØS-Stjernerne blod. Brøndby bliver mast baglæns, og efter et hjørne header Foged bolden til Thor, der udligner. Alt dette i de sidste 6 minutter af 1. halvleg.

Pausen bliver brugt på at genopfriske aftalerne og få MP, Jæger og August ind. Det giver med det samme en mulighed, da Tobias og Valdemar spiller Albert fri til 4-3 føring. 0-3 til 4-3 på 8 minutter – fantastisk moral af drengene. Resten af kampen er med SØS i kontrol. Vi er ligeved og næsten ved at afgøre kampen endeligt, men uden held. Brøndby kaster alt frem til sidst, men bortset fra en enkelt klasseredning fra Boie, har drengene styr på det.

4-3 sejr i den vigtige kamp var ren klasse.

Dagens spiller blev Tobias, der dominerede vores venstreside fuldstændigt.

Vi må dog også nævne Albert med sine 3 mål og Thor, der med Terkel i midterforsvaret fik styr på tropperne i den sidste hektiske del af kampen.


Sølv til SØS-drengene til SM

22. februar

SØS afholdte igen SM i indefodbold. Mange skoler var med til stævnet, og det gav mange flotte og tætte kampe.

SØS-drengene lagde ud mod Svenstrup i en nervøs og rodet kamp. Drengene dækkede fint op, men de spillede langsomt og uskarpt i angrebet.

De endte dog med at vinde kampen 2-1 på scoringer af Thirup og Foged.

Kamp 2 var mod Halstedhus. SØS havde tydeligvis undervurderet de hurtige Halstedhusdrenge og kom bagud 1-0, 2-1 og 3-2 inden alvoren gik op for dem. Så strammede de grebet og scoringer fra Valdemar, Thirup og Søe gav en 6-3 sejr.

3 kamp i puljen var mod KIES. Det blev en af de mest velspillede kampe ved stævnet. Det bølgede frem og tilbage, men kampen endte 2-2 efter heroisk forsvarsspil og flotte mål fra Mingus og Valdemar.

Sidste puljekamp var mod Klintsøgaard. Her var drengene overlegne og vandt 4-1 efter en flot og velspillet kamp.

Det gav en førsteplads i puljen og en semifinalekamp mod lokalrivalerne fra HIS, der havde vist flot spil i pulje 2. HIS bragte sig foran 1-0, men det var sidste gang, de kom til fadet i den kamp. Skarpt angrebsspil gav gode muligheder til drengene. Det gav scoringer fra Mingus, Thirup, Foged og Valdemar til en sikker 4-1 sejr.

Finalen blev en gentagelse af puljefinalen mod KIES. Kampen bølgede frem og tilbage. KIES bragte sig på 1-0. SØS udlignede til 1-1 og havde virkelig godt fat i KIES. Afslutninger på træværket, store redninger fr KIES-målmanden forhindrede dog scoringer fra SØS. Desværre fik KIES scoret på et hurtigt opspil til slutresultatet 2-1.

Det gav sølv til de skuffede SØS-drenge, der dog spillede et flot stævne og kvalificerede sig til DM.


Fodboldpigerne er sjællandsmestre i inderdørs fodbold

22. februar

Tirsdag d. 22. februar skulle de sjællandske repræsentanter til DM i indefodbold findes på SØS - med deltagelse af 10 drenge samt 7 pigehold.

Pigerne spillede alle mod alle, altså 6 kampe hver, hvor der skulle spilles om 4 pladser til deltagelse ved næste uges DM i Hedensted.

Det var ikke blevet tid til meget træning, inden det gik løs, hvilket kunne ses i kampene, da det indimellem blev for hektisk og usammenhængende.

Der blev som altid vist en kæmpe gejst og vilje fra pigernes side og med god støtte på lægterne, lykkedes det pigerne at hente 16 af 18 mulige point efter 5 sejre og en uafgjort.

Der er selvfølgelig ting, som kan blive bedre, og det har vi 3 indendørs-træninger til at kigge på, og vi kommer til at arbejde målrettet på at stå så stærkt som muligt til DM.

Imponerende af pigerne, som bare fortsætter med at levere sejre og gode præstationer.

 

 


Nederlag i tætte kampe

21. februar

Drengeholdene tog mandag mod KIES i skoleligaen.

Drenge 2 lagde ud med en velspillet kamp i højt tempo. Drengene var klar fra start, og de fulgte oplægget til punkt og prikke.

Det gav flere fine muligheder, men bolden ville ikke ind i første halvleg. Desværre gav en misforståelse i de bagerste rækker en god mulighed til KIES, som de udnyttede prompte.

Dette var stillingen ved pausen, hvor tiden blev brugt på at ændre lidt på opstilling og taktik således, at man kunne spille omstillingsbold i modvinden.

Det gav bonus 10 minutter inde i halvlegen, da et kvikt opspil via Oscar og Stryhn gav en chance til Thirup, som han huggede i kassen. Dette var starten på en virkelig stærk periode for SØS. Magnus styrede presset på midten, og Kalle og Wichmann havde styr på forsvaret. Konrad tog sig af de små chancer, der blev til KIES.

SØS havde gode muligheder til Rudbøll, Magnus og Egvang, men det blev Thirup, der scorede til 2-1 efter flotte detaljer fra Egvang.

Desværre varede glæden kort, da KIES sendte et indlæg i kassen 30 sekunder senere. Kampen sluttede desværre med et 3-2 nederlag til drengene, da KIES udnyttede en omstilling til 3-2.

Drengene spillede dog en god kamp, og der var roser til hele holdet bagefter. Thirup må dog fremhæves for skarpheden ved de 2 scoringer.

 

Drenge 1 spillede også mod KIES. De lagde ud med vinden i ryggen. Det gav store og gode muligheder til Rød og Valdemar, der begge var meget tætte på at bringe SØS foran. August og Tofte var valgt på kanterne, hvor de også var ligeved og næsten ved flere lejligheder.

Første halvleg sluttede dog 0-0. Efter pausen blev der debut til Henckel og Jeppe, der efter flotte præstationer på hold 2 fik chancen på hold 1.

KIES kom ud med stort pres efter pausen og lykkedes med at presse SØS helt tilbage.

Det gav flere store chancer, som Boie tog sig af. Det holdt dog ikke i længden. Et opspil i venstre side gav en god skudmulighed til KIES på kanten af feltet. Det velplacerede skud gik i kassen til 0-1. Herefter prøvede SØS at skubbe spillet frem, og de fik da også fine muligheder til Kristoffer og Jæger, men bolden ville ikke ind. Desværre endte kampen med et 2-0 nederlag, da KIES udnyttede en omstilling til en sidste scoring.


Begge drengehold med flotte comebacks

10-02-2022

Så er coronapandemien overstået på SØS! I hvert fald så meget at fodboldturneringen startede igen.

Onsdag d. 26.1 tog SØS mod Gørlev på hjemmebane. Pigerne vandt den forventede storsejr, og derefter var det hold 2, der indtog banen. Drengene var klar, men manglede den normale cheftræner Mathias Piel Christensen.

Gørlev kom med vinden i ryggen og pressede SØS højt i banen. Gørlevdrengene var hurtige og gav af et godt hjerte i nærkampene. Det gav nogle knubs og en meget arytmisk kamp for SØS.

Konrad stod endnu en god kamp i målet, og han var meget afgørende for kampens resultat. Emil Wichmann og Rosenbak startede i midterforsvaret, hvor der var nok at se til.

Thirup, Rudbøll og Henckel spillede fremme, men måtte i kampens indledning bruge meget energi på at forsvare.

Gørlev kom på 1-0 efter ca 20 minutter, da en omstilling med manglende returløb fra SØS gav en god chance, der blev udnyttet.

Kampen bølgede frem og tilbage. SØS fik et par fine muligheder bl.a. til Stryhn og Rudbøll.

Det var det samme kampbillede i 2. halvleg, hvor kampen var meget lige, men med de største chancer til Gørlev.

Enkegaard og Noah kom ind på kanterne for SØS, og det skulle vise sig at give pote.

Enkegaard viste sin fantastiske speed og satte Gørlevforsvaret under pres ved flere lejligheder.

Det var netop et af disse rush, der skabte en ripost, som Noah sikkert sparkede ind til slutresultatet 1-1.

Det var en spændende kamp, hvor især Konrad spillede stort.

 

Så gjaldt det hold 1. Holdet var ramt af skader og sygdom, men alle steppede op.

Igen kom Gørlev ud med højt pres og masser af fart og fysik. Det tog lidt tid for drengene at få spillet til at køre, men efterhånden begyndte spillet at flyde. Forsvaret stod uhyggeligt stærkt i 1. halvleg, hvor markeringerne sad tæt.

Gørlev kommer dog foran, da et indlæg snyder Boie og sejler ind i det lange hjørne.

Kort efter får Tofte en god mulighed, men loppet går lige over mål.

Kort før pausen lykkedes et opspil fra Terkel til Valdemar, sidstnævnte sætter en mand af og lægger bolden til Tofte, der udligner på fornem vis.

SØS kommer meget stærkt ud til 2. halvleg, kombinationerne flyder og bliver skarpere. Søe og Rød dominerer midten og sætter det ene angreb op efter det andet.

Et hjørnespark fra Søe ender hos Valdemar, der header SØS på 2-1. Kort efter lægger Tobias en flot tværpasning til Tofte, der er tæt på at score. Kristoffer snyder et par mand og spiller Valdemar fri, og så blev det 3-1. Momentum var nu helt på vores side, og det giver MP mulighed for et flot mål.

De sidste 10 minutter slap SØS grebet om kampen, det gav flere store muligheder til Gørlev, der scorede 1 gang til slutresultatet 4-2. Desværre slog temperamentet gnister, og kampen endte med roderi og en udvisning til Albert.

Kampens spiller blev Terkel, der var kampens helt store oplevelse som styrmand i forsvaret. Der var også ekstra roser til RØD, Tofte og Søe.

 

Næste kampe er 21.2, hvor drenge 1 spiller 9.30 og drenge 2 11.00 liga hjemme mod Kies. 22.2 er der inde-sm på SØS, hvor der dystes om pokaler og pladser til DM. 24.2 gælder det kampe i Brøndby i efterskoleturneringen. Det bliver en spændende og lidt hård uge.


Kæmpe sejr til pigerne mod Gørlev

02-02-2022

Dagens kamp endte med en overbevisende sejr til fodboldpigerne på 21 – 2 efter en 7 – 1 føring ved pausen.

Trods det meget ensidige spil mod et mål lykkedes det faktisk Gørlev at komme foran 1 – 0, inden vi fik omsat spilovertag og chancer til scoringer.

Det er ikke altid let at bevare koncentrationen og spille simpelt, når man bliver givet masser af tid og plads, men vi synes faktisk, at pigerne håndterede det fint i dagens kamp.

 

Målscorere:

 

Laura            x 1

Louise           x 1

Rebecca        x 1

Andrea          x 1

Hassing         x 2

Vig                x 2

Leonora         x 2

Jasmin           x 2

Malm             x 2

Malling           x 3

Wroblewski     x 4


2-1 sejr til forboldpigerne på hjemmebane mod SES

10-11-2021

Kampen blev som forventet en tæt affære med 2 dygtige hold, som virkelig gav hinanden kamp til stregen.

Kampen startede i et højt tempo, hvor man lige skulle se hinanden an, og det bølgede frem og tilbage.

Der var optakt til chancer i begge ender, uden at det for alvor blev farligt, og meget af spillet foregik på den centrale del af banen.

Vi satte os efterhånden mere på spillet og kom adskillige gange bagom på kanterne uden, at vi var skarpe nok, når det kom til løb i feltet og efterfølgende afslutninger.

I denne periode blev vi flere gange fanget i ubalance, hvilket gav SES nogle farlige omstillinger, som heldigvis kun udmøntede sig i en afslutning på stolpen.

For at sætte en stopper for disse omstillinger skiftede vi fra 3:5:2 til 4:4:2 formation, hvilket med det samme gjorde, at vi blev mere stabile defensivt og ikke gav de samme muligheder til modstanderholdet.

Første halvleg blev meget lige, men endte uden scoringer.

I pausen justerede vi lidt i vores forsvarsspil og snakkede om at blive ved med at spille bag SES’ backlinje, som kampen igennem stod højt. Derudover var der ikke andet at fortælle pigerne, at de bare skulle forsætte de positive takter fra de første 40 minutter.

Anden halvleg startede på den værst tænkelige måde, da vi efter ca. 2 minutter, desværre fik lavet et selvmål efter et hjørnespark.

Så kunne man tro, at det ville skabe lidt uro i holdet, men tværtimod steppede alle op og kæmpede forbilledligt.

Vi satte os endnu tungerne på spillet, var aggressive i vores pres og skabte flere farlige situationer startende på kanten.

Det forløsende mål til 1-1 kom efter 49 minutter, hvor Vig satte hovedet på et indlæg fra højre og flot styrede bolden i langt hjørne.

Man kunne se på pigerne, at uafgjort ikke var tilfredsstillende, og de fortsatte det flotte spil.

Efter 57 minutter spillet scorede Vig endnu engang, da hun sikkert udplacerede målmanden efter et godt forarbejde af Anna.

Vi var fortsat i god kontrol og gav kun SES muligheder, når vi enkelte gange var for passive og satte os selv under pres med for mange berøringer.

Målet som vel nok lukkede kampen kom efter 77 min, da utrættelige Malm endnu kom bagom SES forsvaret og med en cut-back aflevering fandt Anna helt fri ved bagerste stolpe, som let kunne stå for scoringen til 3-1.

En rigtig godt spillet pigekamp mellem 2 stærke hold endte med en fuld fortjent 3-1 sejr til SØS og har nu startet efterskoleturneringen med 9 point i 3 kampe. 

 1. min. 0 – 1 ??
 2. min. 1 – 1 Josefine Vig
 3. min. 2 – 1 Josefine Vig
 4. min. 3 – 1 Anna

Endnu en stor sejr til fodboldpigerne

14-10-2021

Dagens kamp mod Klintsøgaard i skoleligaen endte med en overbevisende sejr på 8-0.

Det blev hurtigt et kampbillede, som vi har set før med SØS i stor spillemæssig dominans, som var overlegne i alle spillets facetter. 1. halvleg spillede vi i en 4:4:2 formation med fokus på hurtigt pasningsspil. Dette løste vi ganske udmærket og formåede at spille os igennem Klintsøgaards hold med hurtigt og for det meste sikkert spil.

Vi tillod ikke det helt store til modstanderholdet, som dog havde enkelte chancer.

Halvlegen endte med en 5-0 føring - efter mål af: Anna M, Naja og 3 x Laura.

Vi skiftede 5 spillere i pausen og ændrede formationen til en 3:5:2.

Vi sad stadig tungt på spil og chancer, men må også sige, at de første 25 minutter af 2. halvleg blev en lidt rodet affære, hvor intentionerne såmænd var gode nok, men hvor udførelsen ikke fulgte med.

Vi manglede lige den sidste skarphed og koncentration i flere situationer, hvilket gjorde, at vi spillede for langsomt og uden nok bredde i opspillet.

I det sidste kvarter kom der igen gang i målscoringen, og der blev scoret yderligere 3 mål af:

Naja, Vig og Rebecca til det endelige resultat på 8-0.

Det er selvfølgelig svært at være utilfreds, når vi endnu en gang vinder stort og sikkert, men der er ting, som vi fortsat skal udvikle.

Dette er blandt andet følgende:

 • Spil i rum og ikke altid direkte på spiller
 • Spil i bagrum – også med vinkler
 • Positionere os bedre og hurtigere ved omstillinger imod, så vi undgår farlige situationer
 • Skarpere i vores løb og positionering ved indlæg fra kanterne
 • Større effektivitet i vores afslutninger

Nu venter der en velfortjent efterårsferie, hvor pigerne vil få et lille program med hjem, så vi er klar til at forsætte fremgangen, når vi igen ses på skolen.

MJ/UV


Pigerne sejrede 8-2 i skoleligaen

13-10-2021

Efter sidste uges kamp mod HIS, hvor spillet på ingen måde nåede det niveau, som vi ved, vi indeholder, var det dejligt, at kampen mod Gunslevholm kom så hurtigt efter.

Vi havde egentlig ikke brugt så meget energi på at evaluere kampen, da det i nogle tilfælde handler om at glemme og at komme hurtigt videre.

Dette viste sig at være tilfældet i mandagens kamp, som endte i en spillemæssig opblomstring og med en meget fortjent og sikker sejr.

Kampen havde 2 forskellige udtryk, da der var meget vind på langs ad banen, og dette gjorde, at vi i første halvleg startede vores angreb længere tilbage i banen.

Vi formåede ofte at spille os igennem Guns’ til tider høje pres og havde lært lektie fra sidst, da vi bedre vurderede, hvornår der skulle spilles kort/langt.

Vi havde mange fine opspil og kom specielt i vores venstre side ofte i bagrum via spil på indersiden og ved gode løb fra kanten.

Dette udmøntede sig i flere farlige chancer og tilmed også det første mål, som kom i midten af første halvleg.

Vi var i fin kontrol med kampen og kom også foran 2-0, inden lidt passivitet gjorde, at vi tillod Gunslevholm at score 2 mål og dermed bringe balance i regnskabet inden pausen.

På trods af udligningen var vi egentlig meget tilfredse inden 2. halvleg, da vi ville få vinden i ryggen og dermed også ville kunne sætte os endnu mere på boldovertag og fastholde et højt tryk på Guns.

Dette blev også hurtigt tilfældet, og vi skabte hurtigt flere farlige situationer, som vi desværre ikke fik udnyttet.

Vi havde snakket om vigtigheden i at have et højt boldtempo og masser af bevægelse, hvis vi skulle lykkes med at komme igennem et lavt stående modstander hold.

Dette lykkedes vi med langt hen ad vejen og med en koncentreret indsats, vandt vi 2. halvleg 6-0 og samlet 8-2.

Vi bruger indimellem for mange unødige kræfter på at skabe ting på egen hånd og tager stadig store chancer i vores op- og forsvarspil.

 

Til sidst en stor tak til de fremmødte tilskuere, som kom og bakkede vores piger op.

 

Målscorere i kampen:

1 – 0 Rebecca

2 – 0 Malm

2 – 1 ?

2 – 2 ?

3 – 2 Malling

4 – 2 Malm

5 – 2 W

6 – 2 Malm

7 – 2 Laura

8 – 2 Laura

 

MJ/UV


SØS-HIS i 2. runde i efterskoleturneringen

06-10-2021

En efterårs-onsdag med påbegyndende regn på det meste af Sjælland viste sig at skabe rammerne om det skønneste fodboldvejr. Bestående af høj solskin og kun en vind, der rørte sig, som målnettene gjorde det i momenter på banerne i og omkring Haslev.

Drenge 1 lagde dagen ud med en morgenkamp kl. 9:30 på HIS’ hjemmebane.

Vi startede ud i 4-3-3, hvor vi pressede HIS højt på banen i håb om nogle gode omstillinger. Det lykkedes dog sjældent, da HIS ofte bare sparkede høje bolde mod vores bagkæde.

Allerede efter 7 minutter lander en returbold efter et hjørnespark fra Søe hos Thor, der sparker resolut på den store mulighed, men desværre redder målmanden heldigt.

Vores opspil fungerede godt, og det lykkedes ofte at overspille deres højre forsvarsside med både indryk fra Mørkedal og overlap fra Tobias. Dette kastede gode muligheder af sig, som desværre endte på overliggeren, hos keeperen eller lige ved siden af målet.

25 minutter inde i kampen får HIS deres første og eneste afslutning i kampen. Et frispark uden for feltet bliver flot sendt i kassen til HIS-føring.

SØS presser videre, angrebene ruller frem mod den røde bus, der var parkeret meget lavt på modstandernes banehalvdel. Desværre lykkedes det ikke i første halvleg at score på de fine chancer. 2. halvleg fortsætter som første. Et tungt pres fra SØS og heroisk/panisk kæmpende HIS-spillere, der forsvarer sig efter bedste evne. Asmus sparker et frispark på overliggeren, Foged et langskud, hvor målmanden igen redder HIS. Søe bliver spillet til en stor chance, men intet lykkedes.

4 minutter inde i overtiden finder Valdemar endelig vej til netmaskerne med et flot hovedstød.

Kampen ender 1-1. Resultatet afspejler ikke kampens forløb, men det er jo charmen ved fodbold – har jeg hørt;-)

Dagens og kampens spiller blev Tobias, der var stærk i defensiven og meget aktiv i vores offensive aktioner.

 

Dagens sene formiddagskamp for drenge 2 foregik hjemme på SØS, hvor vi tog imod HIS ditto. Drengene lagde for i et hæsblæsende tempo i vores 4-3-3 opstilling, hvor vi allerede efter 3 min. tilkæmper os et hjørnespark, som Jeppe flot sparker indover fra vores højre side, og den ender hos Emil W., som resolut prikker bolden i mål til en 1-0 føring.

Dette var vores 5. mål på standard-situationer i løbet af de seneste 3 kampe. Dette er i sig selv imponerende, da de alle er faldet i kampens indledning og har givet os både solide føringer og sejre.

Drengene spiller tålmodig fodbold med solid boldomgang i bagkæden med så få berøringer som muligt og spiller flere opspil op gennem kæderne eller fra vores backs og op gennem kanalerne ind i banen. Dertil varierede de med omtanke de lange bolde i områder, hvor deres offensive holdkammerater kunne arbejde i 1 mod 1-siuationer og forsøge at skabe åbninger. Det er fedt at mærke, at drengene tager tingene fra træningsbanen og fører det ud i kampsituationer, når de lytter og er villige til at arbejde hårdt - også i genpresset og returløbet, så vi fx i dag kunne undgå HIS’ forsøg på lange bolde og omstillinger.

HIS kommer bedre med i kampen midtvejs i 1. halvleg, men sidder aldrig rigtig på spillet, og vi går til pause 1-0. I pausen snakker vi om at blive ved at løbe skærende løb ind/ud i banen på deres halvdel samt skrue op for boldtempoet igen. Dette viser sig at være klogt, da vi efter 52 min. erobrer bolden højt og midt på HIS’ halvdel. Valdemar T. med fint forarbejde og Magnus Rød kvitterer med en flot scoring uden chance for en ellers velspillende HIS-målmand kampen igennem. 2-0 er stillingen, som viser sig at holde hele vejen hjem.

Vi må takke HIS og vores SØS-drenge for endnu en eksemplarisk opførsel, som på intet tidspunkt var ondt eller hadsk trods det rivaliserende-opgør, som drenge 2 nu pænt har sat på plads i 2 kampe med hhv. en 2-1 og 2-0 sejr. Tusinde tak for jeres flotte opbakning på sidelinjen under alle kampene - og fedt I roser og klapper med.

 

Drenge 1 spiller træningskamp på SØS mandag den 11.10 kl. 18.00

Drenge 2 spiller liga-kamp i Solrød kl 11.30 onsdag den 13.10.

Drenge 1 spiller ligakamp på SØS mod Klintsøgaard torsdag den 14.10 kl. 12.00


2-1 sejr til pigerne efter følelsesmæssig rutsjebanetur

06-10-2021

Så var det tid til at spillet årets 2. kamp i efterskole turneringen, denne gang mod HIS på deres bane.

Disse kampe har pr. definition noget ekstra nerve og masser af nervøsitet, hvilket bestemt også var tilfældet i dagens kamp.

Vi havde på forhånd snakket om, at HIS ville være over os på de fysiske parametre og spille med musklerne, og dette fik de held med det meste af første halvleg.

De spillede med et højt pres på os, hvilket vi i dag ikke var dygtige nok til at finde løsninger imod. Vi lod os lokke i små fælder og blev ved med at ville spille bolden op fra back linjen i rum, hvor der var meget lidt plads.

Dette gjorde, at vi aldrig for alvor fik sat vores spil, men i stedet fik et par farlige situationer imod os, og løsningen skulle selvfølgelig have været at spille i bagrum, da HIS stod højt med deres forsvarslinje.

Vi skabte ikke noget nævneværdigt i første halvleg og havde vel sagtens ikke et skud indenfor målrammen, hvilket er meget atypisk for det niveau, vi normalt besidder.

Det var svært at finde noget positivt fra første halvleg, men stillingen var trods alt stadig 0 – 0.

I pausen snakkede vi om at spille mere direkte, og det udmøntede sig i et tungt pres på HIS, som ikke havde energien til at fortsætte deres takter fra de første 40 minutter.

På trods af masser af possession, havde vi i dag ikke kvaliteten i vores pasningsspil, hvilket gjorde, at vi ikke for alvor fik åbnet HIS’ forsvar.

Pludselig ud af ingenting og efter flere passive indgriben stod en HIS spiller alene i feltet og udplacerede Anna i målet.

Nu var det for alvor op ad bakken, men pigerne viste flot moral og kæmpede det bedste, de har lært.

Meget sigende for dagens kamp kom de 2 forløsende mål efter langskud fra vores 2 midter forsvarer.

Først på et flot direkte frispark fra Eline og derefter det afgørende mål fra Laura efter en erobring højt i banen.

Efter 2 store sejre var det nok meget godt at komme lidt ned på jorden igen og få vist, at hvis vi ikke er til stede og gør det, vi ved, vi kan, så bliver alle kampe lige.

Men på en dag hvor vi ikke rammer niveau, er det ekstra dejligt at få de 3 point, så det er vi selvfølgelig virkelig glade for.

 

Tro på jer selv piger, vi ved I kan, men vi kommer ikke sovende til det.

 

MJ & UV


Flot turneringsstart (drenge 1 + 2)

23-09-2021

SØS tog imod Vestsjællands Idrætsefterskole i første runde. Drengene var spændte og utålmodige efter en lang opstart.

 

Drenge 2 lagde ud med højt pres. De spillede hurtig og effektivt ud af modstandernes pres, og de få gange, der opstod problemer, var Konrad en sikker sidste skanse.

SØS kommer hurtigt foran på et flot frisparksmål fra Jeppe. 5 minutter efter er det Egvangs berømte inderside, der sender SØS på 2-0 efter hjørne fra Jeppe. Dødboldspecialisterne fra SØS var ikke færdige endnu. Thirup skruer et hjørne direkte i kassen til 3-0. Resten af kampen var mere lige. Mads H. og Rudbøl knoklede på midten, Loui drev gæk med forsvaret, og Kalle og Rosenbak havde styr på forsvaret. Kampen ender 6-1 til SØS efter en flot indsats. Banens bedste spiller var Mads H., der modtog drengenes hyldest efter kampen.

 

Drenge 1 spillede lige efter. Kampen blev afviklet i højt tempo trods blæst og regn.

SØS kom hurtigt i kontrol, og 1. halvleg blev på deres præmisser. Thor og Terkel havde styr på backlinjen, og især venstre side med Tobias og Mørkedahl lagde et godt pres på modstanderne.

25 minutter inde i kampen er det da også fra dem, at oplægget til første mål kommer. Bolden kombineres frem og ender med et fladt indlæg, som Kristoffer sikkert lægger i kassen.

10 minutter senere er det så højre side med Alexander og Kristoffer, der får sidstnævnte til at runde sin direkte modstander og lave et cutback til Albert, der scorer til 2-0.

SØS har også styr på det langt inde i 2. halvleg, hvor der pludselig opstår noget panik og Vestsjælland reducerer, men kampen ender 2-1. Kampens spiller var en forrygende Bornholmsk klippe ved navn Terkel.

 

Næste kamp er mod HIS den 6.10. Drenge 1 spiller 9.30 og drenge 2 kl. 11.00 på banen bag Haslevhallerne.

 


Storsejr til pigerne

23-09-2021

Første kamp i efterskoleturneringen endte med endnu en storsejr til fodboldpigerne

Så blev det endelig tid til første kamp om point efter halvanden måneds træning, hvilket altid er spændende.

Kampen mod Vestsjælland blev spillet med en god vind på langs af banen, hvilket på ingen måde fik indflydelse på pigernes spil.

Vi startede ud i en 3:4:1:2 formation og satte os hurtigt på spillet - uden dog helt at finde den fornødne ro og koldblodighed i opspillet. Der manglede lige det sidste, når den kom til de afgørende momenter på den sidste 1/3 del af banen.

Vi var i massiv boldbesiddelse kampen igennem og mødte et godt kæmpende Vestsjælland hold, som med 8-9 mand omkring eget felt, gjorde det svært at kombinere sig igennem.

I de situationer, hvor det lykkedes at komme rundt på kanten og skabe ganske fine indlæg, var vi ikke nok til stede i feltet, og derfor blev det ikke rigtig farligt.

Vi savnede en smule mere tålmodighed, bevægelse, boldtempo og skarpere berøringer i kombinationerne, hvilket gjorde, at Vestsjælland lykkedes med at holde os væk fra de helt frie chancer.

Pigerne havde en rigtig fin tilgang til kampen og kæmpede upåklageligt, hvilket i slutningen af 1. halvleg endelig udmøntede sig i mål. Kort derefter scorede vi endnu en gang og kunne gå til pausen foran 2-0.

I pausen snakkede vi om at fortsætte med at afslutte fra distancen, da medvinden og det meget lavt stående Vestsjælland hold ville vanskeliggøre spil i bagrum.

Spilovertaget blev endnu mere markant og uden at overdrive, var Vestsjælland nærmest ikke på vores banehalvdel i anden halvleg.

Tendenserne efter pausen var helt det samme, masser af spil og afslutninger udefra uden dog at få rigtigt hul på bylden.

Målet til 3-0 kom ca. i midten af halvlegen, inden forløsningen kom i de sidste 15 minutter, hvor der blev scoret yderligere 5 gange til slut resultatet 8 – 0.

Der er altid noget at arbejde videre på, og i dette tilfælde skal vi kigge på løsninger mod lavt stående hold, og på hvordan vi finder åbninger med endnu hurtigere spil.

Afslutningstræning fra distancen skal der også arbejdes på, da vi i alt for mange tilfælde ikke rammer målet og derved ikke sætter deres målmand på arbejde.

Men alt i alt en tilfredsstillende præstation, hvor vi endnu en gang formåede at holde modstanderne fra at score og kunne sætte 6 point på kontoen, da resultatet var gældende i både efterskole- og skoleliga turneringen.

 

Målscorere i kampen:

1 – 0 Alberte Malm

2 – 0 Leonora

3 – 0 Jasmin

4 – 0 Jasmin

5 – 0 Josefine Vig

6 – 0 Josefine Vig

7 – 0 Josefine Vig

8 – 0 Amalie Malling

 

MJ/UV


Pigerne vinder 8-0

10-09-2021

Torsdag d. 9. september spillede fodboldpigerne træningskamp mod Svenstrup, hvilket hurtigt viste sig at blive en ensidig affære, da kampen blev vundet 8-0.

Det er altid spændende at se, hvordan pigerne overfører ting fra træning til kamp, og følgende ting blev aftalt inden kampstart:

 • Bevægelse
 • Kommunikation
 • Spil med så få berøringer som muligt
 • Tålmodighed
 • Sideforskydning
 • Opbakning
 • Afslut vores angreb
 • Spil igennem kæder

Vi satte os meget hurtigt på kampen, og billedet var hurtigt, at vi var total dominerende, hvilket udmøntede sig i mange fine opspil og chancer på samlebånd.

Vi formåede at holde vores spil på et rigtig flot niveau og spille os frem til chancer med hjælp fra tingene, som vi havde snakket om på forhånd.

Der blev arbejdet upåklageligt fra pigerne i varmen, og det eneste man kunne ønske sig er, at vi formår at udnytte de mange chancer, som blev skabt, men trods alt være glad for at vi kom frem til dem.

Vi vil rigtig gerne sparke fra distancen og har pigerne som kan, men træfsikkerheden skal der arbejdes på.

Chancerne blev skabt fra både indstik centralt og spil i bredden, og flere af pigerne viste samtidig mod på at udfordre sin direkte modstander.

Vi snakker meget om at være fleksible på vores positioner og hele tiden være villige til at gå med frem og skabe overtal uden dog at miste vore balance i holdet ved eventuelle omstillinger. Dette blev løst fint, da Svenstrup ikke havde nogle nævneværdige chancer eller skud på mål.

I takt med at vi lærer pigerne bedre at kende, bliver vi klogere på, hvilken måde vi gerne vil spille på, og vi ser frem til at fortsætte den fremgang, som allerede har været der.

Målscorere i kampen:

 • 1 – 0 Naja
 • 2 – 0 Josefine Vig
 • 3 – 0 Jasmin
 • 4 – 0 Anna Meyer
 • 5 – 0 Josefine Vig
 • 6 – 0 Leonora
 • 7 – 0 Leonora
 • 8 – 0 Jasmin

 

Ulrich


Flot første træningskamp

31-08-2021

Fodbolddrengene spillede mandag aften deres første træningskamp mod et meget stærkt talenthold fra Ringsted.

Det var en spændt gruppe drenge, der drog mod Ringsted mandag aften for at spille træningskamp. Det var første gang, at de var samlet som hold, og derfor var fokus på power, indstilling og disciplin.

Det lykkedes rigtig godt. Drengene viste, at vi igen i år har et godt mandskab på SØS.

Drengene kæmpede fra start til slut og havde nogle fantastiske dueller med de hurtige Ringsted-talenter.

Første halvleg blev tabt med 3-0 efter en fantastisk intensiv præstation, hvor Viktor med flere gode redninger holder SØS i spil.

Forsvaret byggede lige så stille på, de fandt hinanden i løbet af kampen. Midtbanen arbejdede stenhårdt og havde overskud til at sende vores offensive spillere i gode situationer.

Kampen ender 0-4, hvor vi kan være stolte af kampen. Flere Ringstedspillere optræder på klubbens DS-hold, og de roste SØS-drengene efter kampen.


2 sejre til drenge 1

02-05-2021

Smal sejr over Vestsjælland.

Første kamp efter coronapausen blev turneringskampen mod Vestsjælland. Kampen blev spillet på hjemmebane på SØS. Kampen blev domineret af SØS-drengene, der havde klar overvægt i spil og chancer. Desværre var holdet ikke skarpe på den sidste del af banen og måtte gå til pausen uden scoringer. 2. halvleg fortsatte i samme stil med SØS på bolden og en masse ligeved og næsten-chancer. Midt i halvlegen bryder Villads en bold på midten og spiller med en præcis aflevering Grønbæk alene med målmanden. Grønbæk svigter ikke og scorer sikkert til slutresultatet 1-0. Kampens spiller blev Gustav Holst, der spillede en stor kamp i højre forsvarsside.

 

Målorgie og drømmemål

Næste kamp gjaldt Svenstrup. Her skulle drengene forsøge at gentage sejren over Vestsjælland. Måske tog holdet lidt let på opgaven, de var i hvert fald ikke klar på det stærke presspil fra Svenstrup. Det gav allerede en scoring til Svenstrup efter 10 minutter, da et indlæg blev forlænget til bagerste stolpe, hvor den blev prikket ind. Det vækkede SØS lidt, og få minutter efter kom et af årets højdepunkter. Et opspil i venstre side med tempo overspillede modstandernes første pres. Chris spiller en hurtig bande med Hjalte, der derefter lægger en bold i dybden med ydersiden. Laurits skærer ind fra venstrekanten, sætter 2 mand af og hamrer bolden op i hjørnet fra kanten af feltet. Årets mål på SØS.

5 minutter efter gentager venstresiden bedriften, og denne gang afdribler Lauritz målmanden og scorer til 2-1. Drengene sad nu bedre på kampen, men et koks i forsvaret fører til en udligning inden pausen.

Vi ændrede en del på holdet i pausen og fastholder vores preslinje. Desværre scorer Svenstrup igen i starten af 2. halvleg, da de opsnapper en bold i vores opspil.

Vi kæmper ufortrødent videre og lægger et godt pres på deres forsvar. Det fører til et straffespark, som Haldbo sikkert udligner på. Få minutter efter er det et opspil centralt, der giver Philip en god chance, og han bringer SØS foran for anden gang.

SØS bliver her ramt af uheld, da Luca må udgå med en ankelskade. Det giver lidt uro i forsvaret, hvor udligningen kommer efter et frispark, der sejler ind oppe i hjørnet. Herefter er der en rodet periode med chancer til begge hold, hvor et klumpspil i vores straffespark giver en skudmulighed til Svenstrup. Juhl kaster sig ned i skuddet og blokerer, men bliver efterfølgende ramt i hovedet og må på skadestuen med en hjernerystelse.

De sidste minutter giver nogle fine muligheder til SØS, og en af dem udnytter Bille med et flot langskud til en 5-4-sejr til SØS. Kampens spiller blev Hjalte, der utrætteligt kæmpede på den central midtbane.


SØS - VIES (fodboldpiger)

13-04-2021

Endelig var fodboldpigerne tilbage på banen efter en lang ufrivillig Covid-19 pause.

Dagens kamp i efterskoleturneringen blev spillet på hjemmebane mod VIES, og det viste sig hurtigt at blive en meget ensidig affære med et SØS hold i fuld kontrol i alle 80 minutter.

Kampen startede i modvind, hvilket nogle gange kan have en stor effekt ift. at kontrollere spillet, men det blev løst med fint tålmodigt spil langs græsset.

Pigerne satte sig på kampen fra første minut, og med flot pasningsspil kombinerede de sig igennem modstandernes hold og skabte gang på gang farlige situationer både fra kanten og centralt fra banen.

Kun godt spil af en stor og dygtig VIES målmand gjorde, at SØS kun gik til halvleg med en føring på 2-0 - begge mål scoret af Karen.

Målet til 1-0 blev scoret på et flot langskud, efter at målmanden efter et boldtab blev fanget ude i feltet.

2-0 målet kom efter et fantastisk opspil, hvor Thea stak bolden i dybden til Ellegaard, som lagde bolden på tværs til første stolpe, hvor Karen stod klar med indersiden.

I halvlegen skiftede vi 7 spillere, hvilket på ingen måde havde indflydelse på vores overlegenhed, og vi fortsatte med at sætte et stort tryk på VIES.

Virkelig imponerende at alle kommer ind og yder en solid og koncentreret indsats, som burde have udmøntet sig i flere end de 2 mål, som blev scoret i 2 halvleg.

Scoringen til 3-0 kom efter fine ting fra Bonde på højrekanten, som resulterede i et indlæg, som Sarah Mortensen omsatte efter en returbold tæt under mål.

Med ca. 15 minutter tilbage af kampen scorede Josefine til 4-0 efter et flot frispark fra højre side af feltet, som gik ind højt i det lange hjørne uden chance for målmanden.

Alt i alt en meget koncentreret indsats af alle pigerne, som igennem hele kampen spillede på et højt niveau og kun efterlod VIES med et skud udenfor målrammen.

Og på baggrund af dette fik Luna med ca. 20 min igen lov at spille kampen færdig på den centrale midtbane, så hun ikke skulle stå og fryse igennem alle 80 min.

 • Karen
 • Karen
 • Mortensen
 • Josefine

Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top