Hold dig opdateret her

Nyt om fodbold på SØS

Flot og velspillet årgangskamp

17-09-2020

Fodbolddrengene tog mod hold 1 fra årgang 19 i en prestigefyldt kamp. Det var samtidig også afslutningen på 3 dages intens træningslejr, hvor der er arbejdet detalje-orienteret.

Drengene var lidt slidte og ramt af småskader, men formåede alligevel at løfte deres niveau fra deres tidligere kampe.

JB stod på mål i denne kamp, og han var kampen igennem sikker i sine indgreb og hurtig i igangsætningerne. Gustav, Anders, Magnus og Christoffer spillede fra kampens start i backlinjen. Der var blevet trænet hårdt i træningslejren med spil ud af pres og fodstilling i duelspil. Det havde tydeligvis båret frugt. Alle aktioner havde tydeligt præg af samarbejde og sideforskydning. Deres samarbejde med Hjalte og Villads sad også lige i skabet. De 2 sidstnævnte lå centralt sammen med Lauritz, og deres pasningsspil og støtteløb var af meget høj klasse.

Risom og Haldbo spillede på kanterne og med Philip som 9’er. De 3 skabte flere gode muligheder mod det fysisk stærke modstander-forsvar. Det lykkedes flere gange at overspille forsvaret og bringe sig i fordelagtige positioner. Ingen af dem bragte dog en scoring med sig.

Pausestillingen bliver 0-1, da SØS19 opsnapper en returbold i feltet og resolut omsætter den til føring.

Juhl, Grønbæk og Dahl kommer ind på de offensive positioner, hvor de kæmpede hårdt for at få afslutningsspillet til at fungere. Det blev til flere ligeved-og-næsten-situationer, men uden det fornødne held til en scoring.

Bille kommer ind i forsvaret og Silas kommer ind på den offensive position på midten. De nåede begge flere gode aktioner, men desværre blev det SØS19, der afgjorde kampen, da de fangede en tværbold i feltet og scorede til slutresultatet 2-0.

Det var en flot og velspillet kamp mellem 2 gode hold. 1 helt års træning og sammenspil gjorde udslaget for de ”gamle”. Der var mange rosende ord mellem de 2 årgange, og kampen blev afviklet i en god og konstruktiv stemning.

 

Næste kamp er en kamp i skoleligaen torsdag den 24.9 kl. 10.30 på hjemmebane mod HIS.


Flot sejr til SØS

08-09-20

Fodbolddrengene havde besøg af et sammensat talenthold fra Ringsted.

Det blev en tempofyldt og seværdig affære med skarpt spil og masser af fysik i duellerne.

JB startede på målet med Gustav, Luca, Rasmus og Christoffer i backkæden. De stod meget stærkt, og der var god kommunikation og samarbejde i hele halvlegen.

Midtbanen bestod af Hjalte, Bertram og Lauritz. En boldfast og løbestærk trio, der virkelig fik kombinationerne til at flyde samtidig med, at deres defensive opgaver blev løst. Grønbæk, Philip og Marcus spillede de offensive positioner, og de var til evig trussel for Ringsteds forsvar. Marcus havde flere gode indlæg, Philip bandt i mange situationer begge centerbacks, og Grønbæk skar flere gange ind til afslutninger fra højrekanten.

SØS kommer foran, da Ringsted må stoppe Philip ulovligt, og Grønbæk sparker bolden sikkert i kassen. Ringsted presser herefter på, men de kommer ikke tættere end et spark på overliggeren.

Efter pausen fastholder SØS deres fokus på hurtigt kombinationsspil, og de skubber preslinjen længere frem. Risom, Haldbo og Dahl kommer ind offensivt og sætter med det samme forsvaret under pres. Silas og Villads kommer ind centralt, hvor de med flot boldomgang tvinger modstanderne til mange forgæves løbemeter.

Grønbæk, Magnus og Bille kommer ind i forsvaret og står stærkt foran Jonas, der har overtaget målmandsposten.

SØS kommer på 2-0, da Dahl og Haldbo overspiller forsvaret og spiller på tværs til Risom, der sikkert sparker den i kassen.

Kort efter reducerer Ringsted, da de opsnapper en bold i opspillet og udplacerer Jonas.

Kampen bølger her frem og tilbage, men de sidste 15 minutter tilhører SØS. Først tilkæmper Bille sig et straffespark, som Grønbæk scorer på, og 5 minutter senere er det et sammenspil med ham og Hjalte, der giver en god chance til Risom, der scorer til slutresultatet 4-1.

Kampens spiller blev Bertram, der virkelig sætter sit præg på den centrale midtbane.

Næste træningskamp er onsdag den 16.9, hvor årgang 19 kommer på besøg.


Nederlag og sejr til fodbolddrengene

06-09-2020

Drenge 1 har spillet deres første 2 testkampe. Den første blev spillet i Ringsted mod et blandet u17- og u19-hold.

Kampen var præget af febrilsk spil fra SØS-drengenes side. Efter få træninger sammen var det pludselig tid til at præstere med skolens logo på brystet.

Det gav en meget usikker start, hvor opbygningsspillet ikke kom rigtig i gang.

Ringsted udnytter usikkerheden og bringer sig foran 2-0. Efterhånden som kampen skrider frem, begynder SØS og stramme grebet. Afleveringerne bliver skarpere og løbene hurtigere. SØS tilspiller sig nogle fine muligheder, men det lykkedes ikke at score. Kampens spiller blev Christoffer Libscomp, der spillede det meste af kampen i venstre side af forsvaret, hvor han både var en vigtig brik defensivt såvel som i det offensive spil.

 

Torsdag var drengene så på besøg hos naboerne fra HIS. Der var blevet justeret på forskellige positioner, og SØS startede kampen i højt tempo og med skarpe løb.

Jonas holdt buret rent i hele kampen, og backkæden foran ham med Gustav, Luca, Anders og Christoffer startede meget stærkt. Midtbanen med Hjalte, Bertram og Silas havde styr på kombinationerne, og de formåede at lukke ned for modstandernes opspil. Marcus, Haldbo og P spillede de offensive positioner og skabte flere store chancer. Det lykkedes ikke at score i første del af kampen, men pludselig virker presspillet, og Haldbo erobrer en tværpasning og sparker den sikkert i mål.

Efter pausen kommer Bille og Magnus ind i forsvaret og bibeholder det høje niveau. Villads og Lauritz spiller centralt og kontrollerer midtbanen. Dahl, Grønbæk og Bastian kommer ind på de fremadrettede positioner og tilspiller sig flere gode muligheder.

Det bliver en meget lige kamp, men med de største chancer til SØS, der også løber med sejren. Kampens spiller blev Anders, der var sikker i både indgreb og opbygningsspil.

Der var stor fremgang at spore fra første træningskamp, og vi håber, at det fortsætter i næste træningskamp mandag kl 18.00 på hjemmebane mod Ringsted u21.

 


Fodbolddrenge med selvdisciplin

01-04-2020

Fodbolddrengene selvtræner på livet løs i den ufrivillige Corona-pause. De grundige træningsprogrammer bliver fulgt til punkt og prikke, og flere steder er familiemedlemmer blevet integreret i træningen. Det er som medspillere, tilspillere, kamera/mænd/kvinder eller som prøveklude for drengenes sunde madlavning.

Drengene har endda overskud til at udfordre hinanden i jongleringskonkurrencer med toiletruller eller bolde. Der er masser af pingpong og sjove inputs internt i gruppen. 1 gang om ugen er der fælles 5-km løb, hvor der er nedtælling fra træneren på fb, og hvor alle løber samtidigt, men jo hver for sig, og så lægger man efterfølgende tiderne op, så træneren kan kåre vinderne og  lave statistik for udviklingen.

Det er en trist periode for alle, men jeg oplever drengene med godt humør, en god entusiasme og masser af selvdisciplin for at holde formen ved lige.

Vi glæder os alle til at komme tilbage til SØS, hvor den rigtige fodboldtræning virkelig er savnet.

Rasmus


10 sekunder fra sejren

05-03-2020

Drenge 1 spillede tirsdag den 3.3 kamp mod SES. Det var en yderst vigtig kamp for begge hold i forhold til at bevare håbet om kvalifikation til DM.

SØS startede ud i en defensiv organisation, hvor Olin på målet skulle forsøge at holde buret rent mod et meget teknisk stærkt mandskab. Backkæden med Remien, Oscar, Noah og Hrab spillede kampen igennem en meget stærk kamp, hvor de meget flot modstod næsten hele modstandernes pres. Midtbanen bestod denne gang af fysik med Marius samt de løbestærke maskiner med Foged og Faebo. De hurtige kanter Røpke og Lindhardt arbejdede hårdt defensivt, mens de hele tiden lurede på omstillingschancer. Fremme spillede den lynhurtige Magnus igen en stor kamp.

Kampen bølger frem og tilbage i kampens indledning. SES med megen boldbesiddelse, men med SØS utroligt farlige på omstillinger. SES har nogle hurtige kombinationer, men ingen af dem bringer forsvaret ud af fatning. Lindhardt og Røpke kommer til nogle fine afslutninger, men uden held. SØS får et flot opspil sat sammen, Oscar og Remien overspiller modstandernes pres, og Remien spiller Holmberg sidevendt foran straffesparksfeltet, her tager han nogle skarpe træk ind i feltet og trækker hele forsvaret til sig. Lige inden tacklingen kommer, lægger han bolden flot mellem 3 forsvarsspillere, der kan se Faebo smutte uden om målmanden og score sikkert til 1-0.

Dette var også pausestillingen. Pausen bliver brugt på at genopfriske aftaler og løbemønstre samt en indskiftning af Duus. 2. halvleg starter med et frustreret modstanderhold. En spiller laver en grim eftertackling på Remien og slipper uforståeligt med en advarsel. Overtallet giver nogle muligheder for SØS, men uden scoring. Tværtimod falder en SES-spiller om i vores straffesparksfelt, og dommeren vælger at dømme straffe og at give advarsel til Oscar. SES udligner, og pludselig er kampen vendt på hovedet. SØS lader sig ikke slå ud, men svarer øjeblikkeligt igen. Et slangehug af et angreb giver en god mulighed til Lindhardt, der rammer indersiden af stolpen. 10 minutter senere er det Holmberg, der flår forsvaret fra hinanden og flot spiller Lindhardt fri til ny SØS-føring.

SES intensiverer presset, og Sahner og Klæbel kommer ind for med friske kræfter at forsvare føringen. SØS får nogle flotte omstillingsmuligheder, men er kun ligeved og næsten.

Jacob kommer ind og er med til at kæmpe for sejren, efterhånden som kampen spidser til.

Lund kommer ind de sidste minutter, da kampen skal fightes hjem. Desværre ender kampens sidste angreb med en scoring til SES til slutresultatet 2-2.

Det var en flot og meget spændende kamp. Olin blev kampens spiller, men der var flotte præstationer over hele linjen.

Næste kamp for drengene er skoleliga-kampen mod Klintsøgaard den 20.3 på udebane.


Drenge 2 udekamp mod SES

05-03-2020

Tirsdag d. 3. marts spillede drenge 2 på udebane mod Sjælsølund, som skulle vise sig at blive en tæt kamp.

Vi startede ud i en 4-4-1-1 formation med et lavt udgangspunkt for lige at finde fodfæste i kampen. Havde snakket om at starte sikkert uden at tage de store risici og spille mere direkte for ikke at byde modstanderen ind i kampen.

Vi havde i de seneste træninger arbejdet med bevægelse uden bold og spillet med så få berøringer som muligt, hvilket i store dele af kampen fungerede rigtig godt.

Spillet var i perioder noget af det bedste, vi har vist og villigheden for at løbe og kæmpe for hinanden var upåklagelig.

Der blev kombineret på små områder, og vi formåede på sikker vis at have possession og få dem til at løbe efter os, hvilket gav os flere gode muligheder, som desværre ikke udmøntede sig i mål.

Kampen bølgede frem og tilbage uden de helt store chancer til nogle af holdene. Et kvarter inde i 2. halvleg blev vi ramt af et gult kort, som gjorde at SES fik et lille overtag og scorede efter en retur i feltet.

Selv i undertal spillede vi os frem til en stor chance efter en god omstilling, som desværre endte med et skud på overlæggeren.

I de døende minutter scorede SES endnu engang til slutresultatet 2 – 0.

Selvfølgelig ærgerligt at tabe en tæt kamp, men der blev vist god moral, og alle kæmpede til sidste fløjt.

Der er mange ting, som vi kan arbejde videre med og udvikle frem mod de kommende kampe.

 

Udtaget til dagens kamp var følgende: 

Julius, Busk, Emil M, Albert, Vig, Jonas, Fjeldal, Herløv, Laurits, Øvlisen, Slott, Mads, Ramos, Jannik, Møller, Emil A.


KIES - SØS 3-2

21-02-2020

Kampen begyndte i øsende regnvejr, og der stod SØS på det meste i de første 15 min. Den første store chance tilfaldt Olivia, der besluttede at afslutte på kanten af feltet og sparkede over mål.
Kort efter tog Nadia en fin dribletur - var lidt heldig, pågående og opsøgende og kunne til sidst prikke bolden forbi Kies-keeperen i mål til 1-0 efter 5 min.
Efter 7 min samlede Kies-keeperen en tilbagelægning op ….indirekte frispark til SØS. Bolden blev spillet kort til Mille, der tordnede den i kassen til 2-0.
Efter 20 min reducerede Kies til 1-2, og 3 min senere udlignede de desværre. Kies kom i denne periode foran 3-2, der kort efter blev pauseresultatet.
Pigerne havde fightet virkelig godt, og i 2. halvleg fik de langt bedre styr på deres opspil og positionering. Det resulterede i flere store tilbud, hvor bolden blev erobret højt på modstanderens halvdel, blev spillet på kant med indlæg eller med mulighed for selv at afslutte. Desværre manglede skarpheden og koldblodigheden i disse situationer, så vi måtte desværre indkassere et nederlag denne gang. Men det har givet god læring at møde et hold, der var mindst ligeså gode som os selv.
Pigerne arbejder hårdt videre med at forbedre sig.

Onsdag 26/2 er 14 piger til DM i indendørs fodbold i Hedensted. Man kan følge kampene på dbu-appen.


Ærgerlig afslutning efter en god kamp

19-02-2020

Fodbolddrengene var på Kies for at spille skoleligakamp mod det ubesejrede tophold. Det blev en lige og taktisk præget kamp, der var spændende til sidste fløjt.

Allerede efter 5 minutter skaber Kies en stor chance efter en misforståelse mellem Lund og Olin, men Noah får afværget.

Backerne Remien og Hrab havde hænderne fulde med de offensivt indstillede kanter. Midtbanen med de løbestærke Faebo, Sahner og Foged lukkede huller på midten af banen og beskyttede backlinjen med mange løbemeter. Klæbel og Lindhardt stod langt tilbage for at lukke for wingbackerne, mens Holmberg lurede fremme på de få omstillinger, der kom i kampens start.

20 minutter inde i kampen sejler et hjørnespark hele vejen over i det lange hjørne, og så var drengene bagud.

De svarede hurtigt igen, da en flot bold fra Faebo til Lindhardt giver en duel, som Lindhardt udligner sikkert på.

Worsøe og Røpke kommer ind fra 2. halvlegs start og er med til at skubbe SØS-drengene længere frem. Det giver en mulighed til Klæbel, der flot modtager en bold fra Remien og scorer sikkert til 2-1.

Jacob erstatter Hrab på backen og er med i mange gode opspil. Hansen og Kalle kommer ind og er med til at forsvare føringen frem til 5 minutter før tid, da en modspiller afdribler 3 og falder i feltet til straffespark. Det fører til udligning. I sidste minut lykkes det Kies at score sejrsmålet, da en afslutning fra kanten af feltet går i mål ved fjerneste stolpe.

Kampen var meget lige, men ender uden points til drengene.

Næste kamp er 3.3, hvor hele fodboldlinjen drager til SES for at spille med alle 3 hold.

26.2 er vi også med til DM i indefodbold, hvor SØS forhåbentlig skal kæmpe med om medaljer.


Sejr til drenge 2 mod et spansk akademihold

05-02-2020

Tirsdag morgen kørte drengene ca. 1 time og 20 min for at spille kamp, hvor prioriteten var at få alle til at spille minimum en halvleg, hvilket lykkedes minus en enkelt spiller.

Kampen blev spillet på en kunstbane af ældre dato, hvilket gjorde, at der var lidt tilvænning inden pasningerne sad, hvor de skulle.

Der blev vist masser af fint spil og gode kombinationer i kampen, og alle bidrog til en god og kontrolleret præstation, hvor modstanderen kun kom frem til enkelte farlige situationer.

Udover de 2 mål kunne vi med lidt mere vilje og tro på tingene sagtens have scoret yderligere, men positivt var, at vi kom frem til mange afslutninger.

Kampens mål blev scoret af Fjeldal og Busk


Nederlag til "Spanien" i træningskamp

04-02-2020

Drenge 1 spillede træningskamp mod et spansk akademi-hold på træningslejren i Malaga. Det blev en fremragende fodboldkamp med masser af tempo og fysik mod et spansk hold med lidt ældre spillere end SØS-drengene.

SØS stillede op med Olin på mål, Hrab, Noah, Oscar og Remien i forsvaret. De havde gennem første halvleg godt styr på de spanske spillere. Opbygningsspillet var flydende, trods et højt pres fra modstanderne. Midtbanen med Marius, Foged og Worsøe var under stort fysisk pres gennem halvlegen, men stod godt imod. Fremme lå Klæbel, Lindhardt og Holmberg klar på de hurtige omstillinger. Der kom et par stykker i kampens start, men det førte ikke til mål.Midt i halvlegen skabte en kommunikationsbrist en chance til de spanske værter, og så var SØS bagud 1-0. Faebo, Pontoppidan, Jacob og Lund kom ind omkring pausen, og langsomt overtog SØS spillet.Det gav gode chancer til Holmberg og Lindhardt, men uden held.

SØS trykkede på fra 2. halvlegs start, og nu var SØS helt dominerende. Kalle og Røpke kom ind på kanterne, og på den centrale midt kom Hansen ind og var med til at stresse modstandernes opbygningsspil. Sahner overtog efter en skade hos Marius, og det var blandt andet samspillet mellem ham og Faebo, der førte til de næste muligheder. Perioden med dette høje pres gav flere hjørnespark, og Lund var tæt på at udligne flere gange. Et frispark endte hos Klæbel, der med en flot afslutning ramte undersiden af overliggeren, og han var uheldig at sende returen over mål.

Kampen endte 0-1, men med store roser til hele truppen for en stærk fysisk og taktisk kamp.


Top-præstation af fodbolddrengene

03-02-2020

Drenge 1 mødte Gunslevholm i skoleligaen. Drengene var opsatte på at revanchere nederlaget fra efterskoleturneringen.

Olin var valgt som målmand og kvitterede med udtagelsen med en brandkamp. Foran ham spillede Hrab, Noah, Oscar og Remien fra start. De arbejdede godt sammen og gav meget få muligheder væk. Hrab blev ramt af et dumt gult kort i første halvleg og satte resten af holdet i en presset situation. Hele holdet steppede op, og i det centrale maskinrum knoklede Worsøe, Faebo og Foged med maximal kraft. De ryddede op og var med til at skabe gode omstillingsmuligheder til Røpke, Lindhardt og Holmberg. Netop en flot omstilling i undertale fra Worsøe og Remien i højre side gav en fin bold til Lindhardt, der med elegance og fart satte sin direkte modstander af, skar ind i feltet og udplacerede Gunslevholms målmand.

Føringen gav god arbejdsro til SØS. Dette gav nogle ligeved og næsten muligheder til Røpke og Holmberg, men de måtte nøjes med pauseføringen på 1-0.

Pausen gav et par ændringer. Pontoppidan og Marius kom ind på venstre back og på den defensive midtbane. Det tilførte holdet endnu mere fysik. SØS dominerede nu kampen fuldstændig. Fart i pasningsspillet, skarphed i duellerne og løbevillighed gav flere gode muligheder til Holmberg, Foged og Lindhardt, men stadig ingen scoring. En af mulighederne gav et straffe til Foged, der utrætteligt nåede med frem i forreste linje. Desværre gav straffesparket ikke den håbede 2-0 føring. 15 minutter inde i anden halvleg fik Marius direkte rødt efter en hård og hårdt dømt tackling. SØS skulle nu forsvare føringen med kun 10 mand. Sahner og Lund kom ind på den centrale midtbane og gav ro i det defensive med mange flotte erobringer. Kalle og Lucas Hansen kom ind på kanterne og var med godt pasningsspil og stærkt defensivt arbejde med til at fastholde momentum til SØS. 10 minutter før tid bryder Remien en bold i højre side, han overspiller flot flere modspillere med en bande med Kalle, afleverer til Holmberg, der skærer ind mellem 2 modspillere og udplacerer Gunslevholms keeper med et flot spark fra kanten af feltet.

2-0 bliver kampens resultat. Der var efter kampen roser til mange spillere for en virkelig stærk præstation. Især stod Noah, Oscar og Remien stærkt. Men dagens mand blev manden i målet, der med et nyt clean sheet blev kampens profil.

 

Næste kamp er skoleliga-kamp mod Kies 19.2 i Valby. Her er der tale om et topopgør mellem de nuværende 1 og 2.


Ubesejret og uden medaljer

09-01-2020

SØS afholdt sjællandsmesterskab i indefodbold tirsdag den 7.1. Næsten alle fodboldskoler øst for Storebælt var med for at kvalificere sig til DM, og så skulle de selvfølgelig jagte medaljer.

SØS drenge 1 var i pulje med Brøndby, Halstedhus og Stevns.

Halstedhus var modstanderen i 1. kamp. SØS-drengene gav den fuld gas fra start, og de vandt en komfortabel sejr på 7-1. Der var flotte mål fra Lindhardt og Worsøe samt et effektivt presspil fra Duus, Remien, Noah og Lindhardt. 2. kamp var mod Stevns, der havde imponeret i deres første kamp. De fik også problemer med de boldsikre SØS-drenge, der vandt sikkert 6-2. Foged stod stærkt i målet, og Holmberg var effektiv i stregspillet.

Så var der puljefinale med Brøndby. Kampen blev tæt og hårdt spillet, men hele tiden var SØS-drengene i kontrol. De slap aldrig grebet, og med effektivt angrebsspil blev det til en 4-2-sejr.

Så var drengene i kvartfinalen, hvor modstanderen var Klintsøgaard. De havde imponeret stort i deres pulje og havde vist skarpt spil.

Det blev en meget hårdt spillet gyser. SØS-drengene fik en del udvisninger til Noah og Lindhardt. Men igen var det stærkt defensivt spil af Foged, Remien og Duus, der førte til en 3-1 sejr og en plads i semifinalen og kvalifikation til DM. Desværre kom Duus til skade med anklen og kunne ikke spille mere.

Semifinalen mod SES blev endnu en uhyggelig tæt kamp. Desværre tippede det ikke til fordel for SØS, et par hårdt dømte udvisninger gav undertal og efter flere minutters golden goal, tabte drengene 4-3.

Bronzekampen blev igen mod Brøndby. Kampen bølgede frem og tilbage, men efter golden goal og straffesparks-konkurrence blev det Brøndby, der løb med sejren.

Drengene glædede sig over kvalifikationen til DM, men alle var enige om, at de havde spillet til medaljer.

Drenge 2 rejste sig efter en rodet start og vandt bronze i drenge b, og Pige 2 spillede en stærk turnering og vandt ligeledes bronze.


God afslutning på 2019 for fodbolddrengene

09-01-2020

Drenge 1 var på Gørlev for at spille kamp i skoleligaen.

Det blev en flot taktisk præget kamp mellem 2 gode hold.

SØS lagde stærkt ud og dominerede de første 20 minutter, hvor det blandt andet blev til gode muligheder efter indlæg fra Busk og Duus på kanterne. Foged og Sahner styrede den centrale midtbane med hård hånd, og de gav kampen igennem ikke mange centimeter væk.

Remien og Hrab havde på backerne masser at lave, Gørlev spillede med god bredde, og det gav udfordringer, som dog blev løst flot.

Midterforsvaret med Oscar og Noah spillede en næsten pletfri kamp. De få muligheder, der blev til Gørlev, tog Olin i målet sig sikkert af.

Efter 30 minutters spil får Gørlev deres store mulighed, en tværbold fra venstre giver en stor chance til deres højre kantspiller, men den bliver misbrugt.

Kort tid efter bliver en flot omstilling fra Foged og Duus til en bold i dybden, hvor Holmberg sprinter fra forsvaret og sikkert udplacerer målmanden til 1-0. Dette var også stillingen ved pausen. 2. halvleg bliver også en tæt og velspillet affære. Lindhardt og Marius arbejder hårdt på midten, og Vig kommer ind og spiller igen stærkt på kanten. Forsvaret og Olins samarbejde gav næsten ingen muligheder væk, og alle arbejdede stenhårdt for hinanden.

Omstillingsspillet var skarpt med gode igangsætninger fra Remien og Albert på backerne.

20 minutter inde i halvlegen fører et flot opspil til en ny mulighed til Holmberg, der sikkert afgører kampen til 2-0.

Holmberg bliver dagens mand, men med mange roser til hele truppen med Oscar, Noah, Olin og Foged i spidsen.

Næste kamp er fredag den 10.1 kl 10.30 på SØS, hvor modstanderen bliver Holbæk.


Endnu et stærkt comeback af drenge 2

06-12-2019

Onsdag d. 4/12 spillede drenge 2 på udebane mod Solrød i skoleliga 2.

Solrød er pr. definition et hold med gode individualister, som er stærke i deres omstillingsspil, hvilket de flere gange i kampen gav prøver på.

Vi startede lidt nervøst og havde svært ved at få sat vores spil rigtigt og tage de rigtige beslutninger.

Efter ca. et kvarter begyndte vi at finde plads centralt, hvorfra vi kunne spille bolde bag Solrøds back-linje og skabe farlige indlægssituationer.

Vi formåede dog ikke at gøre tingene helt færdigt, og enten målmand eller forsvarer formåede at redde chancerne, og vi måtte gå til pausen med 0-0.

Vi snakkede i pausen om at forsætte, som vi sluttede 1. halvleg, men allerede efter 1 minut scorede Solrød, og vi skulle til at jage udligning.

Spillet bølgede frem og tilbage, men desværre manglede skarpheden stadigvæk. Solrød scorede til 2-0, og nu var det for alvor op ad bakke.

Vi reducerede til 2-1 på et flot gennemspillet angreb, hvor Herløv finder Munk i dybden, og som derefter spiller fladt på tværs til Klæbel.

Vi var ikke tilbage i kampen i lang tid, inden Solrød scorede til 3-1, og nu så det for alvor sort ud.

Drengene mistede aldrig troen på at komme tilbage i kampen, og Klæbel scorede endnu et mål efter et tidligt indlæg fra Herløv, inden Lucas H udlignede på oplæg fra Kalle.

Virkelig stærk moral af drengene, som blev ved med at tro på tingene og ikke miste modet, det skal vi helt klart tage med os, men samtidig også ting, som skal forbedres.

Det var en stærk modstander med store offensive kvaliteter, og vi skal lære at gøre tingene sværere for dem ved at spille mere med musklerne. Vi er langt hen ad vejen for flinke og laver for få frispark for at bryde rytmen i deres angreb.

 

1-0

2-0

2-1 Klæbel (Munk)

3-1

3-2 Klæbel (Herløv)

3-3 Lucas H (Kalle)

 

Næste kamp er tirsdag d. 17/12 på udebane mod Gørlev!!!


Comeback igen og igen!

13-11-2019

SØS fodbolddrenge 1 spillede kamp mod Klintsøgaard på kunststofbanen på SØS

Kampen startede i højt tempo fra begge sider. SØS startede med et højt pres, hvor Vig, Lindhardt og Duus stressede modstandernes forsvar. Det gav flere gode chancer til Remien og Vig, men desværre stod Klintsøgaards målmand i vejen for afslutningerne. Midtbanens langdistanceløbere Sahner og Foged arbejdede hårdt i maskinrummet og havde i kampens indledning mange flotte erobringer. Pludselig lykkedes en omstilling for Klintsøgaard, midtbanen blev overspillet, og ubalancen blev udnyttet til en Klintsøgaard-scoring.

Dette motiverede SØS til at hæve tempoet yderligere, og et flot opspil fra Noah og Hrab kom frem til Duus, som flot spillede på tværs til Vig, der sikkert udlignede.

Oliver i målet dirigerede forsvaret med Lund og William til at lukke af resten af halvlegen. 2. halvleg startede med Holmberg på toppen, og en SØS-plan om at fortsætte det flotte spil. Desværre skabte Klintsøgaard en ny omstilling til et straffespark og et gult kort til Lund.

Straffesparket blev omsat til 1-2 og med en mand i undertal, kæmpede SØS-drengene indædt. Det gav en gratis chance til Holmberg, der omsatte den til udligning til 2-2. Glæden varede kort, da Klintsøgaard overspillede vores venstre forsvarsside og bragte sig i front på ny.

SØS måtte igen kæmpe sig tilbage, og med 15 minutter igen tilkæmpede Duus sig til et straffespark, han selv scorede på til 3-3. Røpke og Albert kom ind, og SØS gik 100 % efter sejren. Drengene pressede og pressede, og panikken bredte sig hos Klintsøgaard.

En clearing fra Klintsøgaards forsvar gav dem et frispark ved midten, dette førte til en ny føring på 4-3, og nu så det sort ud for SØS. Oscar dækkede alene i midten af forsvaret, og Noah blev sendt frem. Dødboldspecialisten Worsøe blev sendt på banen med ordrer om at score.

Først tilkæmper SØS sig et hjørnespark, som Worsøe sender ind til Noah, der er tæt på, men den bliver reddet, lige efter får SØS frispark fra 25 meter, det sparker Worsøe usvigeligt sikkert ind til 4-4. I kampens sidste sekund når Worsøe da en chance mere, men desværre får Klintsøgaard afværget.

4 comebacks er flot, men det var alligevel skuffede drenge, der gik fra banen med kun 1 point.

Dagens og banens bedste var Duus, der spillede en ny stor kamp.

Næste kamp er i ligaen mod Gørlev i december.


Drenge 2 - SØS-klintsøgaard

13-11-2019

DE BRÆNDTE CHANCERS KAMP

Starten af kampen bar lidt præg af at begge hold skulle prøve at finde fodfæste og skabe et pres på modstanderen.

Der var kun spillet kort tid, da Klintsøgaard grundet problemer i positionsspillet kom igennem på højre kanten og spillede en bold på tværs, men heldigvis misbrugte de den store chance. Kort efter fik SØS en lignende chance, som også i dette tilfælde blev misbrugt.

Efter ca. et kvarters spil havde vi fået tilkæmpet os til et solidt overtag i spillet, hvilket gjorde, at vi begyndte at skabe den ene chance efter den anden. Klintsøgaard stod højt med deres forsvarslinje, hvilket vi straffede flere gange med bolde i deres bagrum samt spil på 3. mand fra løbende midtbanespiller.

Vi formåede på baggrund af ovenstående at score 4 flotte mål efter fine opspil og holdt samtidig Klintsøgaard væk fra nævneværdige muligheder.

Anden halvleg var med samme udtryk som første, hvor vi skabte utrolig mange chancer, men desværre stod i kø for at misbruge disse, og det endte noget uforståeligt med, at vi ikke fik scoret yderligere i anden halvleg.

I slutningen af kampen blev vi en anelse ukoncentrerede og ustrukturerede i vores spil, hvilket gjorde, at vi desværre måtte indkassere et mål i kampens sidste minutter til slutresultatet 4-1.

En kamp hvor vi igen spillede rigtig fint havde flere gode opspil og skabte chancer til at lave 8-10 mål, hvilket jo i sig selv er meget tilfredsstillende.

Det negative er, at vi ikke formåede at omsætte chancer til mål og indkasserede et mål, så vi desværre ikke fik endnu et cleen-sheet.

1 – 0              Gustav Munk

2 – 0              Herløv

3 – 0              Gustav Munk

4 – 0              Gustav Munk

4 – 1             

 

Næste kamp spilles torsdag d. 21/11 kl. 10.00 på udebane mod Næsgaard.


SØS-piger vinder over Klintsøgaard - 4 sejr i træk!!

07-11-2019

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo – i kampens første angreb blev Julie spillet fri i vores højre side, skar ind foran sin oppasser og sparkede på mål. Desværre ramte bolden overliggeren, men det var en fin aktion. I det efterfølgende Klint-angreb fik SØS-forsvaret ikke clearet bolden, da de havde chancen, og efter et indlæg sparkede Klint bolden i mål. Heldigt for SØS blev målet annulleret for offside!! I SØS´ næste angreb fik vi spillet bolden fint frem til Olivia, der med et hårdt, fladt spark fra venstre side, scorede til 1-0 i det 3. minut!!!
SØS satte sig på spillet herefter, og i det 26. minut scorede Julie flot til 2-0 på kanten af feltet efter at have lavet en fin lille tunnel på sin modstander.

Kakao i halvlegen fra Nadias mor og pigerne var klar igen!:-)

I 2. halvleg sad SØS også på spillet. Klint formåede ikke at true vores bagkæde, der spillede stærkt i dag. Pigerne ved, at de kommer til at lave fejl, sådan er det bare. Vi fokuserer fortsat på måden, vi reagerer på, når man laver dem og på ikke at rette dem igen næste gang. Efter netop sådan en fejl i det 43. minut kom en Klint-spiller fri på kanten af vores felt, Jose kom for sent i sin tackling og sendte Klint-spilleren til tælling og fik præsenteret det gule kort og dermed 10 minutter på bænken. Katrine kom ind og tog over og gjorde det fint.
SØS sad fortsat tungt på spillet, og i det 63. minut blev Olivia spillet fri i venstre side, løb fra sin modstander og scorede sit andet mål til 3-0.
Alle fik spilletid igen i dag, og det var rart at se pigerne løfte deres niveau mod Klintsøgård. Der var flere, der gjorde det godt i dag, men først og fremmest var det en holdindsats. Tillykke med sejren piger!:-)


Pigerne vinder over VIE

05-11-2019

Fodboldpigerne var torsdag d.  31/10 på besøg i Gørlev, hvor modstanderen var Vestsjællands Idrætsefterskole (VIE).
Kort efter kampens begyndelse stod det klart, at SØS havde styr på modstanderen, og at denne kamp skulle vindes. Efter 5 min fik vi straffe for hands, og Matilde sparkede køligt bolden i mål fra 11-meter-pletten til 0-1 føring. SØS sad på spillet og havde masser af gode indlæg og skud på mål. Ida og Camille ramte blandt andre målrammen dog med stolpe ud! Efter 33 min. scorede Olivia til 0-2. VIE blev kun farlige, når vi lavede fejl i den bagerste kæde. Fejl er ok, når bare man arbejder hårdt på at rette dem!
I anden halvleg scorede Olivia til 0-3 og 0-4 og fik dermed lavet hattrick. Der var også i anden halvleg skud på rammen ved Annabell og flere gode forsøg fra blandt andre Anna Flindt. Alle fik spilletid og kunne fejre en velfortjent sejr.

Pigernes næste kamp er på torsdag d. 7/11 kl. 11.30 på SØS´ bane.


Vestsjælland - SØS drenge 2

01-11-2019

En solid kamp af drengene.

Efter det skuffende resultat i sidste kamp ville vi gøre alt for at komme tilbage på sporet i torsdagens kamp mod VIES på kunstgræsbanen ved Gørlev Hallen.

Vi startede i en 4:2:3:1 formation med lavt udgangspunkt både for at forhindre bolde bag om vores back-linje samt ikke mindst forsøge at true VIES i bagrummet.

Vi startede rigtig godt ud med fint pasningsspil, og kom igennem flere gange ved spil på højre kanten, hvilket udmøntede sig i mål efter ca. 10 min, da Kalle kom bagom sin direkte modstander og med flot overblik sendte bolden indover, hvor Laurits let kunne sætte bolden i det tomme mål.

Efter ca. 25 min kom 2-0 målet efter en clearing/godt set aflevering af Lucas H, som spillede i midterforsvaret og sendte bolden dybt bagom en højt stående forsvarskæde, hvilket Kalle med sin fart udnyttede og kom alene igennem med målmanden - afdriblede denne og kunne derefter sende bolden i mål.

Anden halvleg var ligesom første med SØS i kontrol og med masser af possession, og indimellem blev der vist rigtig godt spil og fin indbyrdes forståelse.

3 – 0 målet kom i slutningen af kampen, hvor Fjeldal scorede efter indlæg fra højre kanten.

Alt i alt en virkelig flot gennemført kamp, hvor der med undtagelse af enkelte koncentrations fejl blev vist masser af god bold og som altid god fight.

 

0 – 1 Laurits

0 – 2 Kalle

0 – 3 Fjeldal

 


Endelig sejr til drenge 1

01-11-2019

Fodbolddrengene mødte Vestsjællands Idrætsefterskole i en kamp, der talte både i skoleligaen og efterskoleturneringen.

SØS var hårdt ramt af skader, men den gode bredde og den stærke træningsindsats skulle vise sig at blive kampafgørende.

Oliver stod kampen igennem en stærk kamp, han tog sig kærligt af de ting, Vies diskede op med. Forsvaret med William, Lund, Noah og Hrab sad tæt i alle dueller og var ydermere stærke i opbygningsspillet.

Midtbanen med Sahner, Remien, Worsøe og Jonas arbejdede stenhårdt i alle minutter og sad solidt på midtbanen. Fremme lå Duus og Holmberg og sugede bolde til sig og var kilde til evig uro for modstandernes forsvar.

Kampens indledning er præget af mange dueller på midten. Vores høje pres gav store problemer for deres opspil, det gav mange tilfældige bolde på midten. Offensivt lykkedes mange ting for SØS-drengene, indtil vi nåede feltet. Trods alt kommer vi til flere gode muligheder til Foged, Duus og Holmberg, men det lykkedes ikke at score.

30 minutter inde i kampen spiller Duus på en overlappende Hrab, der sætter en mand af og spiller Holmberg helt fri til scoring. Dette blev også stillingen ved pausen.

Vi starter som lyn og torden i 2. halvleg, og her spiller Remien Holmberg fri til endnu en scoring. Vig og Busk kommer ind på kanterne og lægger yderligere pres på de trætte backs hos Vies.

Duus scorer til 3-0 efter et fantastisk angreb og oplæg fra Vig. 10 minutter før tid scorer Vig selv et flot mål. Marius bliver slagtet på midten og må desværre udgå efter et flot indhop. Albert og Oscar kommer ind i backkæden og holder ligeledes flot niveau. Vi skaber i denne periode mange gode muligheder, men kampen ender 4-1.

Kampens spiller blev Holmberg, der sammen med Duus arbejdede hårdt for holdet og kronede værket med scoringer.

 

Næste kamp er torsdag den 7.11, hvor Klintsøgaard kommer på besøg.


Nederlag efter god fight

08-10-2019

Fodbolddrengene var på besøg på Gunslevholm d. 7. oktober, hvor de skulle revanchere resultatet fra Brøndby-kampen.

SØS starter stærkt. Spillet flyder godt, og alt ser yderst fornuftigt ud.

Gunslevholm kom med meget tempo og lagde et højt og godt pres på opspillet fra SØS-spillerne.

SØS formåede i kampens indledning at spille ud af dette pres og skabte flere fine muligheder til Lindhardt og Worsøe.

Midt i halvlegen lægger Gunslevholm yderligere på i presspillet, og det fører til flere gode muligheder, men Remien, Lund, Marius og Albert står godt imod. Presset førte til, at midtbanen med Sahner, Foged og Worsøe fik sværere og sværere ved at vende spillet og komme ud af presset.

Gunslevholm scorer i denne periode 2 mål, hvor de drager fordel af deres skarpe presspil. Resten af første halvleg bliver ren overlevelse for SØS-drengene, men de holder stillingen til pausen.

Der blev snakket med store bogstaver omkring pause-teen, og hele holdet kom ud som forvandlet.

Det blev til store chancer til Holmberg og Røpke, som målmanden desværre tog sig af.

Et godt hjørnespark fra Wosøe endte med en bold, der dansede på mål-linjen, men uden at gå ind.

Lindhardt har et skud på overliggeren, men heldet var ikke med SØS.

Kampen slutter desværre 0-2 , og drengene må holde fokus på de gode perioder, der skulle have givet mål.

Dagens SØS-stjerne var Remien, der spillede en flot kamp både i forsvaret og på den centrale midtbane.

Næste kamp er den 31.10 mod Vestsjællands Idrætsefterskole.


Fodbolddrenge 1 som nat og dag

08-10-2019

Fodbolddrengene spillede ligakamp mod Svenstrup onsdag d. 2. oktober på hjemmebane.

SØS stillede op med Oliver på mål, hvor han kampen igennem stod stærkt med flotte redninger og gode igangsætninger. Backkæden bestod af Remien, Lund, Marius og Albert. De skulle hjælpe de offensive kræfter i pres og opspil. På midten spillede Foged, Sahner og Worsøe rigtig stærkt især i første halvleg. Fremme spillede Lindhardt, Røpke og Vig.

Kampen startede med et tungt og højt pres fra SØS. De stressede Svenstrup overalt på banen og spillede sig til et væld af store chancer.

Mange gode angreb og dødbolde endte på træværket eller lige forbi mål. Bolden ville ikke ind.

Pludselig efter 30 minutter løsnes taget på Svenstrup, og de spiller sig til flere gode chancer. Dem tager Oliver sig dog af. Halvlegen ender med 1-0 til SØS på et flot mål af Lindhardt.

Opstillingen ændres lidt i 2. halvleg. Duus og Holmberg kommer ind offensivt, og Busk kommer ind på backen. Fejlene begyndte at snige sig ind i et frustreret SØS-hold. 10 minutter efter pausen scorer Svenstrup et udlignende mål på et flot langskud. Kort tid efter kikser et opspil centralt, og så var SØS pludselig bagud.

Drengene kæmpede hårdt og stod godt sammen. Spillet flød ikke, men man viste mod og mandshjerte ved at fighte videre.

5 minutter før tid landede en flot og skarp aflevering fra Sahner hos Holmberg, der udlignede til slutresultatet 2-2. Det var nok et fair resultat, som begge hold ærgrer sig over. SØS fordi de ikke scorede 3-4 gange på de store muligheder i første halvleg, og Svenstrup fordi de ikke holdt føringen de sidste minutter.

Dagens bedste SØS-stjerne var Marius, der spillede en god kamp i det centrale forsvar.


Arbejdssejr til fodboldpigerne mod Brøndby

04-10-2019

Pigerne kæmpede sig til en sejr på 3 – 2 og kom dermed godt fra start i efterskoleturneringen.

Vi stillede op i en 4:4:2 opstilling og havde aftalt at spille simpelt fra et lavt udgangspunkt, så vi let kunne flytte presset væk fra egen forsvars-zone.

Pigerne var nervøse inden kampstart, hvilket indimellem gjorde spillet lidt for krampagtigt og langsomt.

Vi blev dog hurtigt spilstyrende og kunne med mere koldblodighed og overblik have spillet de situationer, vi fik i 1. halvleg, endnu større.

Så derfor var det lidt som at få en spand koldt vandt i hovedet, da vi midt i halvlegen kom bagud på en langskud, hvor vi ikke lige fik skubbet frem i forhold til at blokere sparket.

Så ved halvleg var vi mod spil og chancer bagud 0 – 1, og halvlegen gik til dels med at få styr på en masse frustrationer. 2. halvleg lignede meget første med masser af fight, og igen var vi meget på bolden uden dog at blive rigtig farlige.

Efter ca. 20 min. begyndte vi at sætte flere dybe bolde bag deres back-linje og derved sætte højt pres på anden boldene. Det gjorde, at vi kunne fastholde presset og tvinge Brøndby til at lave opspilsfejl.

Vi kom frem til flere og flere halve chancer, men nåede alligevel at tænke, at det bare ikke var vores dag, da det ikke blev omsat til mål.

Heldigvis mistede pigerne ikke modet og blev ved med at tro på, at vi kunne vende kampen til vores fordel.

Det udmøntede sig i 3 mål inden for de sidste ca. 17 min, og selv om Brøndby reducerede i sidste minut, endte det med en fuld fortjent arbejdssejr på 3 – 2.

0 – 1

1 – 1 Mathilde                   (sikker afslutning alene med målmanden)

2 – 1 Mathilde                   (straffe)

3 – 1 Olivia                        (prikker bolden forbi målmanden fra kanten af feltet)

3 – 2

 

MJ/UV


Nederlag i nervøs premiere-kamp

30-09-2019

Fodbolddrengene tog imod Brøndby Idrætsefterskole i den første turneringskamp.

Kampen var imødeset med spænding, og alle håbede på at følge op på de fine takter fra træningskampene.

Kampen startede meget nervøst fra begge sider. Olin og forsvaret kom i problemer flere gange i løbet af første halvleg, men det lykkedes hver gang for Alfred, Marius, Lund og Busk at løse det.

Midtbanen arbejdede hårdt. Sahner, Foged og Worsøe sled og slæbte for at skabe offensive muligheder.

De kom da også. Røpke og Holmberg er flere gange tæt på at bryde gennem forsvaret. Lindhardt er lige ved og næsten, men på trods af gode muligheder til Foged og Røpke, ender første halvleg 0-0

Remien og Duus kommer ind i pausen, hvor SØS prøver at tage initiativet fra de fysisk stærke Brøndby-drenge. Pludselig slår Brøndby til med et par hurtige omstillinger. Forsvaret bliver passivt, og så er SØS bagud 2-0. Røke og Lindhardt er tæt på at reducerer, men i stedet bliver det til en ærgerlig Brøndby-sejr med 3-0.

Kampens spiller blev Marius efter en god kamp i forsvaret.

Næste kamp er i skoleligaen onsdag den 2.10 kl. 10.30 på hjemmebane.


SØS - Brøndby, 2-0 (drenge 2)

26-09-2019

Så blev turneringen endelig skudt i gang efter en længere periode med træning og altid spændende at se, hvordan spillerne reagerer, når det rigtigt gælder.

Vi havde op til kampen snakket en del om at finde det rigtige spændingsniveau, det er jo trods alt ”kun” skolefodbold og var blevet enige om, at vi efter kampen skulle kunne se hinanden i øjnene og sige, at vi havde gjort alt, hvad vi kunne.

Vi startede med et lavt udgangspunkt i vores pres, men stod en anelse for højt med vores back-linje, hvilket gjorde, at et par enkelte 50/50 situationer opstod. Vi fik hurtigt rettet til og fandt vores organisation og fik derefter et overtag i spillet.

Vi havde en fin evne til at variere vores spil og havde for det meste god kvalitet med bolden. Evnen til at spille igennem første pres – lægge af – og finde vinkler for hinanden gjorde, at vi skabte flere fine opspil, som endte med store chancer samt 2 mål.

I løbet af 2. halvleg blev vi ramt af 2 noget uforståelige gule kort for brok. Dette gjorde selvfølgelig, at vi blev presset en smule tilbage, men drengene kæmpede og sled alt, de havde lært, og i et par situationer var Julius vågen i målet og reddede situationen.

Det var virkelig en fornøjelse at se drengenes indstilling og tilgang til kampen, og der er masser at bygge videre på fremover.

En meget fortjent sejr hvor vi kæmpede og vandt som hold.

1 – 0             Gustav Møller Munk

2 – 0             Gustav Møller Munk


Clean Sheet til drengene

18-09-2019

Fodbolddrengene var i Ringsted for at spille sidste træningskamp inden turneringsstarten.

Det blev en god og velspillet kamp på Ringsteds opvisningsbane mod RIF Talenttrup.

Kampen starter lidt famlende og nervøst uden åbne chancer til nogen af holdene.

Forsvaret med Olin, William, Lund, Noah og Albert stod godt i forsvaret, og de var stærke i opspillet til midtbanen. Midtbanen med Marius, Foged, Herløv og Worsøe arbejdede hårdt og konstruktivt. De sad tæt i duellerne og var stærke i støtteløbene.

Efter 20 minutter lykkes en kombination mellem foged, Worsøe og Holmberg med en friløber til sidstnævnte. Desværre bliver sparket upræcist, og bolden går over mål. Kort tid efter spiller Lindhardt og Røpke igen Holmberg fri, men Ringsteds målmand laver sin første fantomredning.

Den næste kommer efter et indlæg fra William, hvor Lindhardt får en god hovedstødschance, som målmanden heldigt parerer, riposten får han også afværget på mirakuløs vis. 2. halvleg fortsætter med SØS som det dominerende hold.

Pludselig lykkes en kombination med Busk og Foged og Holmberg glider igennem forsvaret og scorer sikkert.

10 minutter senere sender Albert en bold i dybden, Holmberg kommer først på den og rammer indersiden af stolpen. Riposten er Vig tæt på at sparke i kassen, men Ringsteds forsvar kommer imellem.

Kampen bølger frem og tilbage de sidste minutter, hvor Oliver har et par gode aktioner og holder det første clean sheet.

Dagens spiller var Foged, der sammen med Herløv arbejdede stenhårdt på midten i alle 90 minutter.

Næste kamp er torsdag den 26.9 kl 10 på hjemmebane mod Brøndby Idrætsefterskole.


Drenge 2 - træningslejr med 2 kampe

12-11-2019

Drengenes træningslejr blev indledt mandag formiddag med en træningskamp for drenge 2 mod HIS.

Alle var lidt nervøse nu, hvor det var første kamp, og det var til at få øje på i kampens indledning. De første 10 minutter blev der spillet meget naivt og lavet mange elementære fejl, som skabte farlige muligheder for HIS, som dog heldigvis ikke var dygtige nok til at udnytte disse.

Efter den nervøse indledning slappede drengene mere af, og spillet begyndte at flyde, hvilket medførte flot spil og mange skabte chancer.

Vi tog føringen efter et godt sammensat angreb med flere sammenhængende 1. gangs afleveringer, som skabte plads til et tidligt indlæg fra Fjeldal på højre kanten, og hvor Gustav stod i rigtig position og placerede bolden i langt hjørne uden chance for målmanden. 2. halvleg fortsatte på trods af mange udskiftninger med samme kamp billede kun med et enkelt udfald, og i den situation udlignede HIS på en hurtig omstilling.

Resten af kampen sad vi på spil og chancer og scorede yderligere 3 gange. Scoringen til 2-1 var et selvmål (tak for det), inden vi igen skabte opspillet til 3-1 scoringen via opspil på kanten.

Mads lavede et flot indlæg, som Oscar stod klar til at sætte i kassen.

Endeligt scorede Rasmus til 4-1 på en kontrolleret afslutning med masser af overblik.

Alt i alt en lovende præstation, når man tænker på, hvor lidt vi har trænet sammen, så der er masser at bygge videre på, men selvfølgelig også ting, som skal forbedres.

 

1 – 0: Gustav

1 – 1: HIS

2 – 1: selvmål

3 – 1: Oscar

4 – 1: Rasmus

 

Efter flere træninger dagligt blev anden kamp spillet onsdag aften kl. 18.30 mod vores drenge 2 fra årgang 18/19.

Det blev en meget tæt kamp uden de helt store chancer, og hvor der blev givet og taget i samtlige dueller.

Endnu engang var prioriteringen, at alle skulle spille mindst en halvleg, og nogle skulle prøves af på uvante positioner.

Regn og vind skabte desværre lidt dårlige vilkår for kampen, hvilket gjorde, at der måske kom lidt flere afleveringsfejl, end der normalt ville gøre.

Kampen blev desværre tabt 1-0 på et mål ca. 5 min før tid, da et indlæg fra venstrekanten endte på vores bagstolpe, hvor en spiller stod i fri position og noget heldigt fik ekspederet bolden i mål.

Resultaterne i disse kampe er ikke det vigtigste, men derimod at lære hinanden at kende og ligge os mere fast på positioner/opstilling og system.


Sejr i næste test-kamp for hold 1

11-09-2019

Fodbolddrengene vandt 2-1 over HIS i træningskampen på SØS.

Mandag til onsdag havde drengene træningslejr, og det inkluderede en træningskamp mod HIS.

Kampens indledning var præget af nerver. Langsom boldomgang og sløsede afleveringer gav flere omstillingsmuligheder til de letbenede HIS-drenge. Flere af disse gav gode afslutningsmuligheder for at bringe udeholdet foran, men det lykkedes for Albert, Lund, Noah, Busk og Oliver at komme i vejen for afslutningerne. 15 minutter inde i kampen måtte Oliver dog give fortabt, da en HIS-spiller brød igennem forsvaret og scorede fladt.

Herefter strammede SØS op. Kombinationerne flød bedre på midten, og det lykkedes at bringe angriberne i bedre positioner.

Efter 40 minutter fører presset til et hjørnespark. Dette giver mulighed for ”den gyldne forbindelse” mellem Worsøe og Lindhardt, og så var udligningen på plads.

Foged, Remien og Sahner havde kontrol på den centrale midtbane, og kantspillerne Vig, Herløv og Kalle rev sig løs af markeringerne og kom til gode muligheder.

20 minutter før tid scorer Remien på et flot og fladt spark fra kanten af feltet. Magnus var lige ved og næsten flere gange.

De sidste 10 minutter får Kalle 2 store muligheder , hvor han satte sin direkte modstander til vægs, men HIS-keeperen redder i begge situationer.

2 minutter før tid redder Olin et fremragende spark fra en HIS-spiller op på overliggeren.

SØS vinder kampen 2-1.

Kampens spiller blev Noah, der igen dominerede og regerede i SØS-forsvaret.

 

Næste træningskamp for drenge 1 er i Ringsted mandag 16.9 kl 18.


Sejr til The Young Guns

06-09-2019

Onsdag aften var der træningskamp mellem Sjællandsmestrene fra SØS18 og de nye håb fra SØS19.

Kampen blev spillet på det nye kunstbaneanlæg på SØS. Det var en fantastisk spændende kamp mellem 2 fremragende hold.

SØS19 stillede op med Olin på kassen i første halvleg. Han havde god hjælp fra backkæden med Busk, William, Lund, Noah og Albert. Olin tog sig sikkert af det, der slap gennem forsvaret, og han måtte diske op med en fremragende dobbeltredning midt i halvlegen. SØS 18 bragte sig dog foran efter en knivskarp omstilling, hvor Daniel elegant løftede bolden over Olin og i kassen til 1-0.

Den centrale midtbane med Remien, Sahner og Worsøe kæmpede med alt, hvad de havde. De overholdt aftalerne og formåede endda at sætte gang i flere angreb, der dog ikke blev udnyttet.

Lindhardt, Holmberg og Røpke var kilde til evig uro i modstandernes zone, men det blev ved ligeved og næsten i første halvleg. Tættest på var Lindhardt med et soloraid, der dog blev afværget af Ditlev i målet. 2. halvleg startede med et tungt pres fra SØS18. Jonas kom ind på midtbanen, og Herløv og Vig kom ind på kanterne. Den første del af 2. Halvleg blev med ryggen mod muren. SØS18 havde flere gode muligheder, men Oliver og forsvaret tog sig af det hele.

Pludselig opstod der gode omstillingsmuligheder den anden vej. Røpke blev sendt afsted på højre side efter gode kombinationer mellem Worsøe og Vig, men det lykkedes ikke at finde Lindhardt foran målet.

Da der resterede 5 minutter, er det pludselig SØS19, der har overtaget momentum. Et par dødbolde bliver slået skarpt ind i feltet og efter et hjørnespark fra Worsøe, pander Lindhardt bolden i kassen til 1-1.

Sejren kom i hus efter endnu en dødbold fra Worsøe, hvor Lindhardt drejer den i mål med panden.

Kampen slutter således med en sejr til ”De Unge”, men begge hold havde virkelig stor ære af kampen.

Kampens spiller blev Sahner, der utrætteligt arbejdede på den centrale midtbane.

Næste træningskamp er mandag den 9.9 mod HIS.

 


Træningskamp SØS 19/20 – SØS 18/19 (piger)

30-08-2019

Resultat 1 – 3.

 

0 – 1: Sia

1 – 1: Andrea

1 – 2: Lambæk

1 – 3: Lambæk

 

I forbindelse med den igangværende træningslejr for fodboldpigerne, blev der torsdag aften spillet endnu en træningskamp - denne gang mod sidste års fodboldpiger.

Kampen blev afviklet i en god atmosfære, og der blev gået godt til den i alle dueller.

Efter 2 dage med flere træninger og 1 kamp onsdag, var der mange piger med ømme stænger og enkelte, som desværre ikke kunne deltage i kampen grundet småskader. Dette på trods kæmpede pigerne forbilledligt og satte i mange perioder deres præg på kampen.

Billedet var lidt det samme som forrige kamp, hvor der var masser af fint spil og gode kombinationer, som gjorde, at vi skabte flere farlige chancer, som med mere held og dygtighed havde givet flere mål.

Så 2 kampe er spillet - desværre med 2 nederlag til følge, men det er ikke det, som vi trænere bruger tid på.

Vi har set alle pigerne i aktion og er blevet mere bevidste om, hvor der skal sættes ind for at udvikle den enkelte, samt holdet på den bedst mulige måde.

Der skal lyde en stor tak til alle de elever fra sidste år, vores nuværende piger fra de andre linjer og så selvfølgelig de forældre, som havde lagt vejen forbi SØS på denne skønne august aften, og som var med til at skabe en god stemning.

 

Morten & Ulrich


Første testkamp for SØS-drengne

28-08-2019

SØS fodbolddrenge mødte Ringsteds u21-hold i den første træningskamp. Det var samtidig også den første rigtige kamp på den fantastiske nye kunstbane på SØS.

Det var tydeligt fra start, at drengene var spændte og opsatte på at gøre en god figur. Oliver startede på målet, og han havde i første halvleg mange gode aktioner, hvor han viste sikkerhed og styrke. Backkæden bestod af Mads, Lund, Noah og Albert. De havde generelt godt styr på det defensive, hvor Ringsteds letbenede spillere blev holdt i et stramt greb af drengene.

Midtbanen bestod af Remien, Magnus og Duus, her flød kombinationerne fint. De var dygtige til at kombinere sig ud af modstandernes første pres. Kantspillerne Magnus og Røpke viste eksempler på deres speed sammen med Lindhardt, der lå på toppen. Desværre lykkedes det for Ringsteds forsvar at komme i vejen for alle vores fase 3-aktioner.

Efter ca. 20 minutter smutter Ringsteds angriber fra forsvaret, og omsætter sikkert chancen til en 1-0 føring. SØS kæmper videre og er tæt på med nogle gode død-bolde fra Duus og Albert, men uden held. Pludselig får Ringsted en omstilling, hvor en Ringsted-spiller falder i feltet. Straffesparket bliver omsat til en 2-0 føring.

Pausen blev brugt på nogle udskiftninger. Foged og Worsøe kommer ind på midtbanen, Olin på målet, Bertram på toppen og Kalle ind på kanten.

Pludselig lykkedes det at overspille Ringsteds forsvar flere gange, og der blev skabt en del gode muligheder. Worsøe reducerer til 1-2, Remien har en god afslutning på overliggeren, og generelt får vi skubbet spillet længere frem.

Desværre lykkes det ikke at score mere og kampen ender 1-2.

 

Det blev en god og intensiv kamp, hvor der blev spillet fin fodbold på trods af de sparsomme timer sammen på træningsbanen. Alle glæder sig til næste træningskamp d. 5.9 mod HIS

 

Rasmus


Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top