Hold dig opdateret her

Nyt om fodbold på SØS

2-1 sejr til forboldpigerne på hjemmebane mod SES

10-11-2021

Kampen blev som forventet en tæt affære med 2 dygtige hold, som virkelig gav hinanden kamp til stregen.

Kampen startede i et højt tempo, hvor man lige skulle se hinanden an, og det bølgede frem og tilbage.

Der var optakt til chancer i begge ender, uden at det for alvor blev farligt, og meget af spillet foregik på den centrale del af banen.

Vi satte os efterhånden mere på spillet og kom adskillige gange bagom på kanterne uden, at vi var skarpe nok, når det kom til løb i feltet og efterfølgende afslutninger.

I denne periode blev vi flere gange fanget i ubalance, hvilket gav SES nogle farlige omstillinger, som heldigvis kun udmøntede sig i en afslutning på stolpen.

For at sætte en stopper for disse omstillinger skiftede vi fra 3:5:2 til 4:4:2 formation, hvilket med det samme gjorde, at vi blev mere stabile defensivt og ikke gav de samme muligheder til modstanderholdet.

Første halvleg blev meget lige, men endte uden scoringer.

I pausen justerede vi lidt i vores forsvarsspil og snakkede om at blive ved med at spille bag SES’ backlinje, som kampen igennem stod højt. Derudover var der ikke andet at fortælle pigerne, at de bare skulle forsætte de positive takter fra de første 40 minutter.

Anden halvleg startede på den værst tænkelige måde, da vi efter ca. 2 minutter, desværre fik lavet et selvmål efter et hjørnespark.

Så kunne man tro, at det ville skabe lidt uro i holdet, men tværtimod steppede alle op og kæmpede forbilledligt.

Vi satte os endnu tungerne på spillet, var aggressive i vores pres og skabte flere farlige situationer startende på kanten.

Det forløsende mål til 1-1 kom efter 49 minutter, hvor Vig satte hovedet på et indlæg fra højre og flot styrede bolden i langt hjørne.

Man kunne se på pigerne, at uafgjort ikke var tilfredsstillende, og de fortsatte det flotte spil.

Efter 57 minutter spillet scorede Vig endnu engang, da hun sikkert udplacerede målmanden efter et godt forarbejde af Anna.

Vi var fortsat i god kontrol og gav kun SES muligheder, når vi enkelte gange var for passive og satte os selv under pres med for mange berøringer.

Målet som vel nok lukkede kampen kom efter 77 min, da utrættelige Malm endnu kom bagom SES forsvaret og med en cut-back aflevering fandt Anna helt fri ved bagerste stolpe, som let kunne stå for scoringen til 3-1.

En rigtig godt spillet pigekamp mellem 2 stærke hold endte med en fuld fortjent 3-1 sejr til SØS og har nu startet efterskoleturneringen med 9 point i 3 kampe. 

 1. min. 0 – 1 ??
 2. min. 1 – 1 Josefine Vig
 3. min. 2 – 1 Josefine Vig
 4. min. 3 – 1 Anna

Endnu en stor sejr til fodboldpigerne

14-10-2021

Dagens kamp mod Klintsøgaard i skoleligaen endte med en overbevisende sejr på 8-0.

Det blev hurtigt et kampbillede, som vi har set før med SØS i stor spillemæssig dominans, som var overlegne i alle spillets facetter. 1. halvleg spillede vi i en 4:4:2 formation med fokus på hurtigt pasningsspil. Dette løste vi ganske udmærket og formåede at spille os igennem Klintsøgaards hold med hurtigt og for det meste sikkert spil.

Vi tillod ikke det helt store til modstanderholdet, som dog havde enkelte chancer.

Halvlegen endte med en 5-0 føring - efter mål af: Anna M, Naja og 3 x Laura.

Vi skiftede 5 spillere i pausen og ændrede formationen til en 3:5:2.

Vi sad stadig tungt på spil og chancer, men må også sige, at de første 25 minutter af 2. halvleg blev en lidt rodet affære, hvor intentionerne såmænd var gode nok, men hvor udførelsen ikke fulgte med.

Vi manglede lige den sidste skarphed og koncentration i flere situationer, hvilket gjorde, at vi spillede for langsomt og uden nok bredde i opspillet.

I det sidste kvarter kom der igen gang i målscoringen, og der blev scoret yderligere 3 mål af:

Naja, Vig og Rebecca til det endelige resultat på 8-0.

Det er selvfølgelig svært at være utilfreds, når vi endnu en gang vinder stort og sikkert, men der er ting, som vi fortsat skal udvikle.

Dette er blandt andet følgende:

 • Spil i rum og ikke altid direkte på spiller
 • Spil i bagrum – også med vinkler
 • Positionere os bedre og hurtigere ved omstillinger imod, så vi undgår farlige situationer
 • Skarpere i vores løb og positionering ved indlæg fra kanterne
 • Større effektivitet i vores afslutninger

Nu venter der en velfortjent efterårsferie, hvor pigerne vil få et lille program med hjem, så vi er klar til at forsætte fremgangen, når vi igen ses på skolen.

MJ/UV


Pigerne sejrede 8-2 i skoleligaen

13-10-2021

Efter sidste uges kamp mod HIS, hvor spillet på ingen måde nåede det niveau, som vi ved, vi indeholder, var det dejligt, at kampen mod Gunslevholm kom så hurtigt efter.

Vi havde egentlig ikke brugt så meget energi på at evaluere kampen, da det i nogle tilfælde handler om at glemme og at komme hurtigt videre.

Dette viste sig at være tilfældet i mandagens kamp, som endte i en spillemæssig opblomstring og med en meget fortjent og sikker sejr.

Kampen havde 2 forskellige udtryk, da der var meget vind på langs ad banen, og dette gjorde, at vi i første halvleg startede vores angreb længere tilbage i banen.

Vi formåede ofte at spille os igennem Guns’ til tider høje pres og havde lært lektie fra sidst, da vi bedre vurderede, hvornår der skulle spilles kort/langt.

Vi havde mange fine opspil og kom specielt i vores venstre side ofte i bagrum via spil på indersiden og ved gode løb fra kanten.

Dette udmøntede sig i flere farlige chancer og tilmed også det første mål, som kom i midten af første halvleg.

Vi var i fin kontrol med kampen og kom også foran 2-0, inden lidt passivitet gjorde, at vi tillod Gunslevholm at score 2 mål og dermed bringe balance i regnskabet inden pausen.

På trods af udligningen var vi egentlig meget tilfredse inden 2. halvleg, da vi ville få vinden i ryggen og dermed også ville kunne sætte os endnu mere på boldovertag og fastholde et højt tryk på Guns.

Dette blev også hurtigt tilfældet, og vi skabte hurtigt flere farlige situationer, som vi desværre ikke fik udnyttet.

Vi havde snakket om vigtigheden i at have et højt boldtempo og masser af bevægelse, hvis vi skulle lykkes med at komme igennem et lavt stående modstander hold.

Dette lykkedes vi med langt hen ad vejen og med en koncentreret indsats, vandt vi 2. halvleg 6-0 og samlet 8-2.

Vi bruger indimellem for mange unødige kræfter på at skabe ting på egen hånd og tager stadig store chancer i vores op- og forsvarspil.

 

Til sidst en stor tak til de fremmødte tilskuere, som kom og bakkede vores piger op.

 

Målscorere i kampen:

1 – 0 Rebecca

2 – 0 Malm

2 – 1 ?

2 – 2 ?

3 – 2 Malling

4 – 2 Malm

5 – 2 W

6 – 2 Malm

7 – 2 Laura

8 – 2 Laura

 

MJ/UV


SØS-HIS i 2. runde i efterskoleturneringen

06-10-2021

En efterårs-onsdag med påbegyndende regn på det meste af Sjælland viste sig at skabe rammerne om det skønneste fodboldvejr. Bestående af høj solskin og kun en vind, der rørte sig, som målnettene gjorde det i momenter på banerne i og omkring Haslev.

Drenge 1 lagde dagen ud med en morgenkamp kl. 9:30 på HIS’ hjemmebane.

Vi startede ud i 4-3-3, hvor vi pressede HIS højt på banen i håb om nogle gode omstillinger. Det lykkedes dog sjældent, da HIS ofte bare sparkede høje bolde mod vores bagkæde.

Allerede efter 7 minutter lander en returbold efter et hjørnespark fra Søe hos Thor, der sparker resolut på den store mulighed, men desværre redder målmanden heldigt.

Vores opspil fungerede godt, og det lykkedes ofte at overspille deres højre forsvarsside med både indryk fra Mørkedal og overlap fra Tobias. Dette kastede gode muligheder af sig, som desværre endte på overliggeren, hos keeperen eller lige ved siden af målet.

25 minutter inde i kampen får HIS deres første og eneste afslutning i kampen. Et frispark uden for feltet bliver flot sendt i kassen til HIS-føring.

SØS presser videre, angrebene ruller frem mod den røde bus, der var parkeret meget lavt på modstandernes banehalvdel. Desværre lykkedes det ikke i første halvleg at score på de fine chancer. 2. halvleg fortsætter som første. Et tungt pres fra SØS og heroisk/panisk kæmpende HIS-spillere, der forsvarer sig efter bedste evne. Asmus sparker et frispark på overliggeren, Foged et langskud, hvor målmanden igen redder HIS. Søe bliver spillet til en stor chance, men intet lykkedes.

4 minutter inde i overtiden finder Valdemar endelig vej til netmaskerne med et flot hovedstød.

Kampen ender 1-1. Resultatet afspejler ikke kampens forløb, men det er jo charmen ved fodbold – har jeg hørt;-)

Dagens og kampens spiller blev Tobias, der var stærk i defensiven og meget aktiv i vores offensive aktioner.

 

Dagens sene formiddagskamp for drenge 2 foregik hjemme på SØS, hvor vi tog imod HIS ditto. Drengene lagde for i et hæsblæsende tempo i vores 4-3-3 opstilling, hvor vi allerede efter 3 min. tilkæmper os et hjørnespark, som Jeppe flot sparker indover fra vores højre side, og den ender hos Emil W., som resolut prikker bolden i mål til en 1-0 føring.

Dette var vores 5. mål på standard-situationer i løbet af de seneste 3 kampe. Dette er i sig selv imponerende, da de alle er faldet i kampens indledning og har givet os både solide føringer og sejre.

Drengene spiller tålmodig fodbold med solid boldomgang i bagkæden med så få berøringer som muligt og spiller flere opspil op gennem kæderne eller fra vores backs og op gennem kanalerne ind i banen. Dertil varierede de med omtanke de lange bolde i områder, hvor deres offensive holdkammerater kunne arbejde i 1 mod 1-siuationer og forsøge at skabe åbninger. Det er fedt at mærke, at drengene tager tingene fra træningsbanen og fører det ud i kampsituationer, når de lytter og er villige til at arbejde hårdt - også i genpresset og returløbet, så vi fx i dag kunne undgå HIS’ forsøg på lange bolde og omstillinger.

HIS kommer bedre med i kampen midtvejs i 1. halvleg, men sidder aldrig rigtig på spillet, og vi går til pause 1-0. I pausen snakker vi om at blive ved at løbe skærende løb ind/ud i banen på deres halvdel samt skrue op for boldtempoet igen. Dette viser sig at være klogt, da vi efter 52 min. erobrer bolden højt og midt på HIS’ halvdel. Valdemar T. med fint forarbejde og Magnus Rød kvitterer med en flot scoring uden chance for en ellers velspillende HIS-målmand kampen igennem. 2-0 er stillingen, som viser sig at holde hele vejen hjem.

Vi må takke HIS og vores SØS-drenge for endnu en eksemplarisk opførsel, som på intet tidspunkt var ondt eller hadsk trods det rivaliserende-opgør, som drenge 2 nu pænt har sat på plads i 2 kampe med hhv. en 2-1 og 2-0 sejr. Tusinde tak for jeres flotte opbakning på sidelinjen under alle kampene - og fedt I roser og klapper med.

 

Drenge 1 spiller træningskamp på SØS mandag den 11.10 kl. 18.00

Drenge 2 spiller liga-kamp i Solrød kl 11.30 onsdag den 13.10.

Drenge 1 spiller ligakamp på SØS mod Klintsøgaard torsdag den 14.10 kl. 12.00


2-1 sejr til pigerne efter følelsesmæssig rutsjebanetur

06-10-2021

Så var det tid til at spillet årets 2. kamp i efterskole turneringen, denne gang mod HIS på deres bane.

Disse kampe har pr. definition noget ekstra nerve og masser af nervøsitet, hvilket bestemt også var tilfældet i dagens kamp.

Vi havde på forhånd snakket om, at HIS ville være over os på de fysiske parametre og spille med musklerne, og dette fik de held med det meste af første halvleg.

De spillede med et højt pres på os, hvilket vi i dag ikke var dygtige nok til at finde løsninger imod. Vi lod os lokke i små fælder og blev ved med at ville spille bolden op fra back linjen i rum, hvor der var meget lidt plads.

Dette gjorde, at vi aldrig for alvor fik sat vores spil, men i stedet fik et par farlige situationer imod os, og løsningen skulle selvfølgelig have været at spille i bagrum, da HIS stod højt med deres forsvarslinje.

Vi skabte ikke noget nævneværdigt i første halvleg og havde vel sagtens ikke et skud indenfor målrammen, hvilket er meget atypisk for det niveau, vi normalt besidder.

Det var svært at finde noget positivt fra første halvleg, men stillingen var trods alt stadig 0 – 0.

I pausen snakkede vi om at spille mere direkte, og det udmøntede sig i et tungt pres på HIS, som ikke havde energien til at fortsætte deres takter fra de første 40 minutter.

På trods af masser af possession, havde vi i dag ikke kvaliteten i vores pasningsspil, hvilket gjorde, at vi ikke for alvor fik åbnet HIS’ forsvar.

Pludselig ud af ingenting og efter flere passive indgriben stod en HIS spiller alene i feltet og udplacerede Anna i målet.

Nu var det for alvor op ad bakken, men pigerne viste flot moral og kæmpede det bedste, de har lært.

Meget sigende for dagens kamp kom de 2 forløsende mål efter langskud fra vores 2 midter forsvarer.

Først på et flot direkte frispark fra Eline og derefter det afgørende mål fra Laura efter en erobring højt i banen.

Efter 2 store sejre var det nok meget godt at komme lidt ned på jorden igen og få vist, at hvis vi ikke er til stede og gør det, vi ved, vi kan, så bliver alle kampe lige.

Men på en dag hvor vi ikke rammer niveau, er det ekstra dejligt at få de 3 point, så det er vi selvfølgelig virkelig glade for.

 

Tro på jer selv piger, vi ved I kan, men vi kommer ikke sovende til det.

 

MJ & UV


Flot turneringsstart (drenge 1 + 2)

23-09-2021

SØS tog imod Vestsjællands Idrætsefterskole i første runde. Drengene var spændte og utålmodige efter en lang opstart.

 

Drenge 2 lagde ud med højt pres. De spillede hurtig og effektivt ud af modstandernes pres, og de få gange, der opstod problemer, var Konrad en sikker sidste skanse.

SØS kommer hurtigt foran på et flot frisparksmål fra Jeppe. 5 minutter efter er det Egvangs berømte inderside, der sender SØS på 2-0 efter hjørne fra Jeppe. Dødboldspecialisterne fra SØS var ikke færdige endnu. Thirup skruer et hjørne direkte i kassen til 3-0. Resten af kampen var mere lige. Mads H. og Rudbøl knoklede på midten, Loui drev gæk med forsvaret, og Kalle og Rosenbak havde styr på forsvaret. Kampen ender 6-1 til SØS efter en flot indsats. Banens bedste spiller var Mads H., der modtog drengenes hyldest efter kampen.

 

Drenge 1 spillede lige efter. Kampen blev afviklet i højt tempo trods blæst og regn.

SØS kom hurtigt i kontrol, og 1. halvleg blev på deres præmisser. Thor og Terkel havde styr på backlinjen, og især venstre side med Tobias og Mørkedahl lagde et godt pres på modstanderne.

25 minutter inde i kampen er det da også fra dem, at oplægget til første mål kommer. Bolden kombineres frem og ender med et fladt indlæg, som Kristoffer sikkert lægger i kassen.

10 minutter senere er det så højre side med Alexander og Kristoffer, der får sidstnævnte til at runde sin direkte modstander og lave et cutback til Albert, der scorer til 2-0.

SØS har også styr på det langt inde i 2. halvleg, hvor der pludselig opstår noget panik og Vestsjælland reducerer, men kampen ender 2-1. Kampens spiller var en forrygende Bornholmsk klippe ved navn Terkel.

 

Næste kamp er mod HIS den 6.10. Drenge 1 spiller 9.30 og drenge 2 kl. 11.00 på banen bag Haslevhallerne.

 


Storsejr til pigerne

23-09-2021

Første kamp i efterskoleturneringen endte med endnu en storsejr til fodboldpigerne

Så blev det endelig tid til første kamp om point efter halvanden måneds træning, hvilket altid er spændende.

Kampen mod Vestsjælland blev spillet med en god vind på langs af banen, hvilket på ingen måde fik indflydelse på pigernes spil.

Vi startede ud i en 3:4:1:2 formation og satte os hurtigt på spillet - uden dog helt at finde den fornødne ro og koldblodighed i opspillet. Der manglede lige det sidste, når den kom til de afgørende momenter på den sidste 1/3 del af banen.

Vi var i massiv boldbesiddelse kampen igennem og mødte et godt kæmpende Vestsjælland hold, som med 8-9 mand omkring eget felt, gjorde det svært at kombinere sig igennem.

I de situationer, hvor det lykkedes at komme rundt på kanten og skabe ganske fine indlæg, var vi ikke nok til stede i feltet, og derfor blev det ikke rigtig farligt.

Vi savnede en smule mere tålmodighed, bevægelse, boldtempo og skarpere berøringer i kombinationerne, hvilket gjorde, at Vestsjælland lykkedes med at holde os væk fra de helt frie chancer.

Pigerne havde en rigtig fin tilgang til kampen og kæmpede upåklageligt, hvilket i slutningen af 1. halvleg endelig udmøntede sig i mål. Kort derefter scorede vi endnu en gang og kunne gå til pausen foran 2-0.

I pausen snakkede vi om at fortsætte med at afslutte fra distancen, da medvinden og det meget lavt stående Vestsjælland hold ville vanskeliggøre spil i bagrum.

Spilovertaget blev endnu mere markant og uden at overdrive, var Vestsjælland nærmest ikke på vores banehalvdel i anden halvleg.

Tendenserne efter pausen var helt det samme, masser af spil og afslutninger udefra uden dog at få rigtigt hul på bylden.

Målet til 3-0 kom ca. i midten af halvlegen, inden forløsningen kom i de sidste 15 minutter, hvor der blev scoret yderligere 5 gange til slut resultatet 8 – 0.

Der er altid noget at arbejde videre på, og i dette tilfælde skal vi kigge på løsninger mod lavt stående hold, og på hvordan vi finder åbninger med endnu hurtigere spil.

Afslutningstræning fra distancen skal der også arbejdes på, da vi i alt for mange tilfælde ikke rammer målet og derved ikke sætter deres målmand på arbejde.

Men alt i alt en tilfredsstillende præstation, hvor vi endnu en gang formåede at holde modstanderne fra at score og kunne sætte 6 point på kontoen, da resultatet var gældende i både efterskole- og skoleliga turneringen.

 

Målscorere i kampen:

1 – 0 Alberte Malm

2 – 0 Leonora

3 – 0 Jasmin

4 – 0 Jasmin

5 – 0 Josefine Vig

6 – 0 Josefine Vig

7 – 0 Josefine Vig

8 – 0 Amalie Malling

 

MJ/UV


Pigerne vinder 8-0

10-09-2021

Torsdag d. 9. september spillede fodboldpigerne træningskamp mod Svenstrup, hvilket hurtigt viste sig at blive en ensidig affære, da kampen blev vundet 8-0.

Det er altid spændende at se, hvordan pigerne overfører ting fra træning til kamp, og følgende ting blev aftalt inden kampstart:

 • Bevægelse
 • Kommunikation
 • Spil med så få berøringer som muligt
 • Tålmodighed
 • Sideforskydning
 • Opbakning
 • Afslut vores angreb
 • Spil igennem kæder

Vi satte os meget hurtigt på kampen, og billedet var hurtigt, at vi var total dominerende, hvilket udmøntede sig i mange fine opspil og chancer på samlebånd.

Vi formåede at holde vores spil på et rigtig flot niveau og spille os frem til chancer med hjælp fra tingene, som vi havde snakket om på forhånd.

Der blev arbejdet upåklageligt fra pigerne i varmen, og det eneste man kunne ønske sig er, at vi formår at udnytte de mange chancer, som blev skabt, men trods alt være glad for at vi kom frem til dem.

Vi vil rigtig gerne sparke fra distancen og har pigerne som kan, men træfsikkerheden skal der arbejdes på.

Chancerne blev skabt fra både indstik centralt og spil i bredden, og flere af pigerne viste samtidig mod på at udfordre sin direkte modstander.

Vi snakker meget om at være fleksible på vores positioner og hele tiden være villige til at gå med frem og skabe overtal uden dog at miste vore balance i holdet ved eventuelle omstillinger. Dette blev løst fint, da Svenstrup ikke havde nogle nævneværdige chancer eller skud på mål.

I takt med at vi lærer pigerne bedre at kende, bliver vi klogere på, hvilken måde vi gerne vil spille på, og vi ser frem til at fortsætte den fremgang, som allerede har været der.

Målscorere i kampen:

 • 1 – 0 Naja
 • 2 – 0 Josefine Vig
 • 3 – 0 Jasmin
 • 4 – 0 Anna Meyer
 • 5 – 0 Josefine Vig
 • 6 – 0 Leonora
 • 7 – 0 Leonora
 • 8 – 0 Jasmin

 

Ulrich


Flot første træningskamp

31-08-2021

Fodbolddrengene spillede mandag aften deres første træningskamp mod et meget stærkt talenthold fra Ringsted.

Det var en spændt gruppe drenge, der drog mod Ringsted mandag aften for at spille træningskamp. Det var første gang, at de var samlet som hold, og derfor var fokus på power, indstilling og disciplin.

Det lykkedes rigtig godt. Drengene viste, at vi igen i år har et godt mandskab på SØS.

Drengene kæmpede fra start til slut og havde nogle fantastiske dueller med de hurtige Ringsted-talenter.

Første halvleg blev tabt med 3-0 efter en fantastisk intensiv præstation, hvor Viktor med flere gode redninger holder SØS i spil.

Forsvaret byggede lige så stille på, de fandt hinanden i løbet af kampen. Midtbanen arbejdede stenhårdt og havde overskud til at sende vores offensive spillere i gode situationer.

Kampen ender 0-4, hvor vi kan være stolte af kampen. Flere Ringstedspillere optræder på klubbens DS-hold, og de roste SØS-drengene efter kampen.


2 sejre til drenge 1

02-05-2021

Smal sejr over Vestsjælland.

Første kamp efter coronapausen blev turneringskampen mod Vestsjælland. Kampen blev spillet på hjemmebane på SØS. Kampen blev domineret af SØS-drengene, der havde klar overvægt i spil og chancer. Desværre var holdet ikke skarpe på den sidste del af banen og måtte gå til pausen uden scoringer. 2. halvleg fortsatte i samme stil med SØS på bolden og en masse ligeved og næsten-chancer. Midt i halvlegen bryder Villads en bold på midten og spiller med en præcis aflevering Grønbæk alene med målmanden. Grønbæk svigter ikke og scorer sikkert til slutresultatet 1-0. Kampens spiller blev Gustav Holst, der spillede en stor kamp i højre forsvarsside.

 

Målorgie og drømmemål

Næste kamp gjaldt Svenstrup. Her skulle drengene forsøge at gentage sejren over Vestsjælland. Måske tog holdet lidt let på opgaven, de var i hvert fald ikke klar på det stærke presspil fra Svenstrup. Det gav allerede en scoring til Svenstrup efter 10 minutter, da et indlæg blev forlænget til bagerste stolpe, hvor den blev prikket ind. Det vækkede SØS lidt, og få minutter efter kom et af årets højdepunkter. Et opspil i venstre side med tempo overspillede modstandernes første pres. Chris spiller en hurtig bande med Hjalte, der derefter lægger en bold i dybden med ydersiden. Laurits skærer ind fra venstrekanten, sætter 2 mand af og hamrer bolden op i hjørnet fra kanten af feltet. Årets mål på SØS.

5 minutter efter gentager venstresiden bedriften, og denne gang afdribler Lauritz målmanden og scorer til 2-1. Drengene sad nu bedre på kampen, men et koks i forsvaret fører til en udligning inden pausen.

Vi ændrede en del på holdet i pausen og fastholder vores preslinje. Desværre scorer Svenstrup igen i starten af 2. halvleg, da de opsnapper en bold i vores opspil.

Vi kæmper ufortrødent videre og lægger et godt pres på deres forsvar. Det fører til et straffespark, som Haldbo sikkert udligner på. Få minutter efter er det et opspil centralt, der giver Philip en god chance, og han bringer SØS foran for anden gang.

SØS bliver her ramt af uheld, da Luca må udgå med en ankelskade. Det giver lidt uro i forsvaret, hvor udligningen kommer efter et frispark, der sejler ind oppe i hjørnet. Herefter er der en rodet periode med chancer til begge hold, hvor et klumpspil i vores straffespark giver en skudmulighed til Svenstrup. Juhl kaster sig ned i skuddet og blokerer, men bliver efterfølgende ramt i hovedet og må på skadestuen med en hjernerystelse.

De sidste minutter giver nogle fine muligheder til SØS, og en af dem udnytter Bille med et flot langskud til en 5-4-sejr til SØS. Kampens spiller blev Hjalte, der utrætteligt kæmpede på den central midtbane.


SØS - VIES (fodboldpiger)

13-04-2021

Endelig var fodboldpigerne tilbage på banen efter en lang ufrivillig Covid-19 pause.

Dagens kamp i efterskoleturneringen blev spillet på hjemmebane mod VIES, og det viste sig hurtigt at blive en meget ensidig affære med et SØS hold i fuld kontrol i alle 80 minutter.

Kampen startede i modvind, hvilket nogle gange kan have en stor effekt ift. at kontrollere spillet, men det blev løst med fint tålmodigt spil langs græsset.

Pigerne satte sig på kampen fra første minut, og med flot pasningsspil kombinerede de sig igennem modstandernes hold og skabte gang på gang farlige situationer både fra kanten og centralt fra banen.

Kun godt spil af en stor og dygtig VIES målmand gjorde, at SØS kun gik til halvleg med en føring på 2-0 - begge mål scoret af Karen.

Målet til 1-0 blev scoret på et flot langskud, efter at målmanden efter et boldtab blev fanget ude i feltet.

2-0 målet kom efter et fantastisk opspil, hvor Thea stak bolden i dybden til Ellegaard, som lagde bolden på tværs til første stolpe, hvor Karen stod klar med indersiden.

I halvlegen skiftede vi 7 spillere, hvilket på ingen måde havde indflydelse på vores overlegenhed, og vi fortsatte med at sætte et stort tryk på VIES.

Virkelig imponerende at alle kommer ind og yder en solid og koncentreret indsats, som burde have udmøntet sig i flere end de 2 mål, som blev scoret i 2 halvleg.

Scoringen til 3-0 kom efter fine ting fra Bonde på højrekanten, som resulterede i et indlæg, som Sarah Mortensen omsatte efter en returbold tæt under mål.

Med ca. 15 minutter tilbage af kampen scorede Josefine til 4-0 efter et flot frispark fra højre side af feltet, som gik ind højt i det lange hjørne uden chance for målmanden.

Alt i alt en meget koncentreret indsats af alle pigerne, som igennem hele kampen spillede på et højt niveau og kun efterlod VIES med et skud udenfor målrammen.

Og på baggrund af dette fik Luna med ca. 20 min igen lov at spille kampen færdig på den centrale midtbane, så hun ikke skulle stå og fryse igennem alle 80 min.

 • Karen
 • Karen
 • Mortensen
 • Josefine

Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top