Hold dig opdateret her

Nyt om fodbold på SØS

Fodbolddrenge med selvdisciplin

01-04-2020

Fodbolddrengene selvtræner på livet løs i den ufrivillige Corona-pause. De grundige træningsprogrammer bliver fulgt til punkt og prikke, og flere steder er familiemedlemmer blevet integreret i træningen. Det er som medspillere, tilspillere, kamera/mænd/kvinder eller som prøveklude for drengenes sunde madlavning.

Drengene har endda overskud til at udfordre hinanden i jongleringskonkurrencer med toiletruller eller bolde. Der er masser af pingpong og sjove inputs internt i gruppen. 1 gang om ugen er der fælles 5-km løb, hvor der er nedtælling fra træneren på fb, og hvor alle løber samtidigt, men jo hver for sig, og så lægger man efterfølgende tiderne op, så træneren kan kåre vinderne og  lave statistik for udviklingen.

Det er en trist periode for alle, men jeg oplever drengene med godt humør, en god entusiasme og masser af selvdisciplin for at holde formen ved lige.

Vi glæder os alle til at komme tilbage til SØS, hvor den rigtige fodboldtræning virkelig er savnet.

Rasmus


10 sekunder fra sejren

05-03-2020

Drenge 1 spillede tirsdag den 3.3 kamp mod SES. Det var en yderst vigtig kamp for begge hold i forhold til at bevare håbet om kvalifikation til DM.

SØS startede ud i en defensiv organisation, hvor Olin på målet skulle forsøge at holde buret rent mod et meget teknisk stærkt mandskab. Backkæden med Remien, Oscar, Noah og Hrab spillede kampen igennem en meget stærk kamp, hvor de meget flot modstod næsten hele modstandernes pres. Midtbanen bestod denne gang af fysik med Marius samt de løbestærke maskiner med Foged og Faebo. De hurtige kanter Røpke og Lindhardt arbejdede hårdt defensivt, mens de hele tiden lurede på omstillingschancer. Fremme spillede den lynhurtige Magnus igen en stor kamp.

Kampen bølger frem og tilbage i kampens indledning. SES med megen boldbesiddelse, men med SØS utroligt farlige på omstillinger. SES har nogle hurtige kombinationer, men ingen af dem bringer forsvaret ud af fatning. Lindhardt og Røpke kommer til nogle fine afslutninger, men uden held. SØS får et flot opspil sat sammen, Oscar og Remien overspiller modstandernes pres, og Remien spiller Holmberg sidevendt foran straffesparksfeltet, her tager han nogle skarpe træk ind i feltet og trækker hele forsvaret til sig. Lige inden tacklingen kommer, lægger han bolden flot mellem 3 forsvarsspillere, der kan se Faebo smutte uden om målmanden og score sikkert til 1-0.

Dette var også pausestillingen. Pausen bliver brugt på at genopfriske aftaler og løbemønstre samt en indskiftning af Duus. 2. halvleg starter med et frustreret modstanderhold. En spiller laver en grim eftertackling på Remien og slipper uforståeligt med en advarsel. Overtallet giver nogle muligheder for SØS, men uden scoring. Tværtimod falder en SES-spiller om i vores straffesparksfelt, og dommeren vælger at dømme straffe og at give advarsel til Oscar. SES udligner, og pludselig er kampen vendt på hovedet. SØS lader sig ikke slå ud, men svarer øjeblikkeligt igen. Et slangehug af et angreb giver en god mulighed til Lindhardt, der rammer indersiden af stolpen. 10 minutter senere er det Holmberg, der flår forsvaret fra hinanden og flot spiller Lindhardt fri til ny SØS-føring.

SES intensiverer presset, og Sahner og Klæbel kommer ind for med friske kræfter at forsvare føringen. SØS får nogle flotte omstillingsmuligheder, men er kun ligeved og næsten.

Jacob kommer ind og er med til at kæmpe for sejren, efterhånden som kampen spidser til.

Lund kommer ind de sidste minutter, da kampen skal fightes hjem. Desværre ender kampens sidste angreb med en scoring til SES til slutresultatet 2-2.

Det var en flot og meget spændende kamp. Olin blev kampens spiller, men der var flotte præstationer over hele linjen.

Næste kamp for drengene er skoleliga-kampen mod Klintsøgaard den 20.3 på udebane.


Drenge 2 udekamp mod SES

05-03-2020

Tirsdag d. 3. marts spillede drenge 2 på udebane mod Sjælsølund, som skulle vise sig at blive en tæt kamp.

Vi startede ud i en 4-4-1-1 formation med et lavt udgangspunkt for lige at finde fodfæste i kampen. Havde snakket om at starte sikkert uden at tage de store risici og spille mere direkte for ikke at byde modstanderen ind i kampen.

Vi havde i de seneste træninger arbejdet med bevægelse uden bold og spillet med så få berøringer som muligt, hvilket i store dele af kampen fungerede rigtig godt.

Spillet var i perioder noget af det bedste, vi har vist og villigheden for at løbe og kæmpe for hinanden var upåklagelig.

Der blev kombineret på små områder, og vi formåede på sikker vis at have possession og få dem til at løbe efter os, hvilket gav os flere gode muligheder, som desværre ikke udmøntede sig i mål.

Kampen bølgede frem og tilbage uden de helt store chancer til nogle af holdene. Et kvarter inde i 2. halvleg blev vi ramt af et gult kort, som gjorde at SES fik et lille overtag og scorede efter en retur i feltet.

Selv i undertal spillede vi os frem til en stor chance efter en god omstilling, som desværre endte med et skud på overlæggeren.

I de døende minutter scorede SES endnu engang til slutresultatet 2 – 0.

Selvfølgelig ærgerligt at tabe en tæt kamp, men der blev vist god moral, og alle kæmpede til sidste fløjt.

Der er mange ting, som vi kan arbejde videre med og udvikle frem mod de kommende kampe.

 

Udtaget til dagens kamp var følgende: 

Julius, Busk, Emil M, Albert, Vig, Jonas, Fjeldal, Herløv, Laurits, Øvlisen, Slott, Mads, Ramos, Jannik, Møller, Emil A.


KIES - SØS 3-2

21-02-2020

Kampen begyndte i øsende regnvejr, og der stod SØS på det meste i de første 15 min. Den første store chance tilfaldt Olivia, der besluttede at afslutte på kanten af feltet og sparkede over mål.
Kort efter tog Nadia en fin dribletur - var lidt heldig, pågående og opsøgende og kunne til sidst prikke bolden forbi Kies-keeperen i mål til 1-0 efter 5 min.
Efter 7 min samlede Kies-keeperen en tilbagelægning op ….indirekte frispark til SØS. Bolden blev spillet kort til Mille, der tordnede den i kassen til 2-0.
Efter 20 min reducerede Kies til 1-2, og 3 min senere udlignede de desværre. Kies kom i denne periode foran 3-2, der kort efter blev pauseresultatet.
Pigerne havde fightet virkelig godt, og i 2. halvleg fik de langt bedre styr på deres opspil og positionering. Det resulterede i flere store tilbud, hvor bolden blev erobret højt på modstanderens halvdel, blev spillet på kant med indlæg eller med mulighed for selv at afslutte. Desværre manglede skarpheden og koldblodigheden i disse situationer, så vi måtte desværre indkassere et nederlag denne gang. Men det har givet god læring at møde et hold, der var mindst ligeså gode som os selv.
Pigerne arbejder hårdt videre med at forbedre sig.

Onsdag 26/2 er 14 piger til DM i indendørs fodbold i Hedensted. Man kan følge kampene på dbu-appen.


Ærgerlig afslutning efter en god kamp

19-02-2020

Fodbolddrengene var på Kies for at spille skoleligakamp mod det ubesejrede tophold. Det blev en lige og taktisk præget kamp, der var spændende til sidste fløjt.

Allerede efter 5 minutter skaber Kies en stor chance efter en misforståelse mellem Lund og Olin, men Noah får afværget.

Backerne Remien og Hrab havde hænderne fulde med de offensivt indstillede kanter. Midtbanen med de løbestærke Faebo, Sahner og Foged lukkede huller på midten af banen og beskyttede backlinjen med mange løbemeter. Klæbel og Lindhardt stod langt tilbage for at lukke for wingbackerne, mens Holmberg lurede fremme på de få omstillinger, der kom i kampens start.

20 minutter inde i kampen sejler et hjørnespark hele vejen over i det lange hjørne, og så var drengene bagud.

De svarede hurtigt igen, da en flot bold fra Faebo til Lindhardt giver en duel, som Lindhardt udligner sikkert på.

Worsøe og Røpke kommer ind fra 2. halvlegs start og er med til at skubbe SØS-drengene længere frem. Det giver en mulighed til Klæbel, der flot modtager en bold fra Remien og scorer sikkert til 2-1.

Jacob erstatter Hrab på backen og er med i mange gode opspil. Hansen og Kalle kommer ind og er med til at forsvare føringen frem til 5 minutter før tid, da en modspiller afdribler 3 og falder i feltet til straffespark. Det fører til udligning. I sidste minut lykkes det Kies at score sejrsmålet, da en afslutning fra kanten af feltet går i mål ved fjerneste stolpe.

Kampen var meget lige, men ender uden points til drengene.

Næste kamp er 3.3, hvor hele fodboldlinjen drager til SES for at spille med alle 3 hold.

26.2 er vi også med til DM i indefodbold, hvor SØS forhåbentlig skal kæmpe med om medaljer.


Sejr til drenge 2 mod et spansk akademihold

05-02-2020

Tirsdag morgen kørte drengene ca. 1 time og 20 min for at spille kamp, hvor prioriteten var at få alle til at spille minimum en halvleg, hvilket lykkedes minus en enkelt spiller.

Kampen blev spillet på en kunstbane af ældre dato, hvilket gjorde, at der var lidt tilvænning inden pasningerne sad, hvor de skulle.

Der blev vist masser af fint spil og gode kombinationer i kampen, og alle bidrog til en god og kontrolleret præstation, hvor modstanderen kun kom frem til enkelte farlige situationer.

Udover de 2 mål kunne vi med lidt mere vilje og tro på tingene sagtens have scoret yderligere, men positivt var, at vi kom frem til mange afslutninger.

Kampens mål blev scoret af Fjeldal og Busk


Nederlag til "Spanien" i træningskamp

04-02-2020

Drenge 1 spillede træningskamp mod et spansk akademi-hold på træningslejren i Malaga. Det blev en fremragende fodboldkamp med masser af tempo og fysik mod et spansk hold med lidt ældre spillere end SØS-drengene.

SØS stillede op med Olin på mål, Hrab, Noah, Oscar og Remien i forsvaret. De havde gennem første halvleg godt styr på de spanske spillere. Opbygningsspillet var flydende, trods et højt pres fra modstanderne. Midtbanen med Marius, Foged og Worsøe var under stort fysisk pres gennem halvlegen, men stod godt imod. Fremme lå Klæbel, Lindhardt og Holmberg klar på de hurtige omstillinger. Der kom et par stykker i kampens start, men det førte ikke til mål.Midt i halvlegen skabte en kommunikationsbrist en chance til de spanske værter, og så var SØS bagud 1-0. Faebo, Pontoppidan, Jacob og Lund kom ind omkring pausen, og langsomt overtog SØS spillet.Det gav gode chancer til Holmberg og Lindhardt, men uden held.

SØS trykkede på fra 2. halvlegs start, og nu var SØS helt dominerende. Kalle og Røpke kom ind på kanterne, og på den centrale midt kom Hansen ind og var med til at stresse modstandernes opbygningsspil. Sahner overtog efter en skade hos Marius, og det var blandt andet samspillet mellem ham og Faebo, der førte til de næste muligheder. Perioden med dette høje pres gav flere hjørnespark, og Lund var tæt på at udligne flere gange. Et frispark endte hos Klæbel, der med en flot afslutning ramte undersiden af overliggeren, og han var uheldig at sende returen over mål.

Kampen endte 0-1, men med store roser til hele truppen for en stærk fysisk og taktisk kamp.


Top-præstation af fodbolddrengene

03-02-2020

Drenge 1 mødte Gunslevholm i skoleligaen. Drengene var opsatte på at revanchere nederlaget fra efterskoleturneringen.

Olin var valgt som målmand og kvitterede med udtagelsen med en brandkamp. Foran ham spillede Hrab, Noah, Oscar og Remien fra start. De arbejdede godt sammen og gav meget få muligheder væk. Hrab blev ramt af et dumt gult kort i første halvleg og satte resten af holdet i en presset situation. Hele holdet steppede op, og i det centrale maskinrum knoklede Worsøe, Faebo og Foged med maximal kraft. De ryddede op og var med til at skabe gode omstillingsmuligheder til Røpke, Lindhardt og Holmberg. Netop en flot omstilling i undertale fra Worsøe og Remien i højre side gav en fin bold til Lindhardt, der med elegance og fart satte sin direkte modstander af, skar ind i feltet og udplacerede Gunslevholms målmand.

Føringen gav god arbejdsro til SØS. Dette gav nogle ligeved og næsten muligheder til Røpke og Holmberg, men de måtte nøjes med pauseføringen på 1-0.

Pausen gav et par ændringer. Pontoppidan og Marius kom ind på venstre back og på den defensive midtbane. Det tilførte holdet endnu mere fysik. SØS dominerede nu kampen fuldstændig. Fart i pasningsspillet, skarphed i duellerne og løbevillighed gav flere gode muligheder til Holmberg, Foged og Lindhardt, men stadig ingen scoring. En af mulighederne gav et straffe til Foged, der utrætteligt nåede med frem i forreste linje. Desværre gav straffesparket ikke den håbede 2-0 føring. 15 minutter inde i anden halvleg fik Marius direkte rødt efter en hård og hårdt dømt tackling. SØS skulle nu forsvare føringen med kun 10 mand. Sahner og Lund kom ind på den centrale midtbane og gav ro i det defensive med mange flotte erobringer. Kalle og Lucas Hansen kom ind på kanterne og var med godt pasningsspil og stærkt defensivt arbejde med til at fastholde momentum til SØS. 10 minutter før tid bryder Remien en bold i højre side, han overspiller flot flere modspillere med en bande med Kalle, afleverer til Holmberg, der skærer ind mellem 2 modspillere og udplacerer Gunslevholms keeper med et flot spark fra kanten af feltet.

2-0 bliver kampens resultat. Der var efter kampen roser til mange spillere for en virkelig stærk præstation. Især stod Noah, Oscar og Remien stærkt. Men dagens mand blev manden i målet, der med et nyt clean sheet blev kampens profil.

 

Næste kamp er skoleliga-kamp mod Kies 19.2 i Valby. Her er der tale om et topopgør mellem de nuværende 1 og 2.


Ubesejret og uden medaljer

09-01-2020

SØS afholdt sjællandsmesterskab i indefodbold tirsdag den 7.1. Næsten alle fodboldskoler øst for Storebælt var med for at kvalificere sig til DM, og så skulle de selvfølgelig jagte medaljer.

SØS drenge 1 var i pulje med Brøndby, Halstedhus og Stevns.

Halstedhus var modstanderen i 1. kamp. SØS-drengene gav den fuld gas fra start, og de vandt en komfortabel sejr på 7-1. Der var flotte mål fra Lindhardt og Worsøe samt et effektivt presspil fra Duus, Remien, Noah og Lindhardt. 2. kamp var mod Stevns, der havde imponeret i deres første kamp. De fik også problemer med de boldsikre SØS-drenge, der vandt sikkert 6-2. Foged stod stærkt i målet, og Holmberg var effektiv i stregspillet.

Så var der puljefinale med Brøndby. Kampen blev tæt og hårdt spillet, men hele tiden var SØS-drengene i kontrol. De slap aldrig grebet, og med effektivt angrebsspil blev det til en 4-2-sejr.

Så var drengene i kvartfinalen, hvor modstanderen var Klintsøgaard. De havde imponeret stort i deres pulje og havde vist skarpt spil.

Det blev en meget hårdt spillet gyser. SØS-drengene fik en del udvisninger til Noah og Lindhardt. Men igen var det stærkt defensivt spil af Foged, Remien og Duus, der førte til en 3-1 sejr og en plads i semifinalen og kvalifikation til DM. Desværre kom Duus til skade med anklen og kunne ikke spille mere.

Semifinalen mod SES blev endnu en uhyggelig tæt kamp. Desværre tippede det ikke til fordel for SØS, et par hårdt dømte udvisninger gav undertal og efter flere minutters golden goal, tabte drengene 4-3.

Bronzekampen blev igen mod Brøndby. Kampen bølgede frem og tilbage, men efter golden goal og straffesparks-konkurrence blev det Brøndby, der løb med sejren.

Drengene glædede sig over kvalifikationen til DM, men alle var enige om, at de havde spillet til medaljer.

Drenge 2 rejste sig efter en rodet start og vandt bronze i drenge b, og Pige 2 spillede en stærk turnering og vandt ligeledes bronze.


God afslutning på 2019 for fodbolddrengene

09-01-2020

Drenge 1 var på Gørlev for at spille kamp i skoleligaen.

Det blev en flot taktisk præget kamp mellem 2 gode hold.

SØS lagde stærkt ud og dominerede de første 20 minutter, hvor det blandt andet blev til gode muligheder efter indlæg fra Busk og Duus på kanterne. Foged og Sahner styrede den centrale midtbane med hård hånd, og de gav kampen igennem ikke mange centimeter væk.

Remien og Hrab havde på backerne masser at lave, Gørlev spillede med god bredde, og det gav udfordringer, som dog blev løst flot.

Midterforsvaret med Oscar og Noah spillede en næsten pletfri kamp. De få muligheder, der blev til Gørlev, tog Olin i målet sig sikkert af.

Efter 30 minutters spil får Gørlev deres store mulighed, en tværbold fra venstre giver en stor chance til deres højre kantspiller, men den bliver misbrugt.

Kort tid efter bliver en flot omstilling fra Foged og Duus til en bold i dybden, hvor Holmberg sprinter fra forsvaret og sikkert udplacerer målmanden til 1-0. Dette var også stillingen ved pausen. 2. halvleg bliver også en tæt og velspillet affære. Lindhardt og Marius arbejder hårdt på midten, og Vig kommer ind og spiller igen stærkt på kanten. Forsvaret og Olins samarbejde gav næsten ingen muligheder væk, og alle arbejdede stenhårdt for hinanden.

Omstillingsspillet var skarpt med gode igangsætninger fra Remien og Albert på backerne.

20 minutter inde i halvlegen fører et flot opspil til en ny mulighed til Holmberg, der sikkert afgører kampen til 2-0.

Holmberg bliver dagens mand, men med mange roser til hele truppen med Oscar, Noah, Olin og Foged i spidsen.

Næste kamp er fredag den 10.1 kl 10.30 på SØS, hvor modstanderen bliver Holbæk.


Endnu et stærkt comeback af drenge 2

06-12-2019

Onsdag d. 4/12 spillede drenge 2 på udebane mod Solrød i skoleliga 2.

Solrød er pr. definition et hold med gode individualister, som er stærke i deres omstillingsspil, hvilket de flere gange i kampen gav prøver på.

Vi startede lidt nervøst og havde svært ved at få sat vores spil rigtigt og tage de rigtige beslutninger.

Efter ca. et kvarter begyndte vi at finde plads centralt, hvorfra vi kunne spille bolde bag Solrøds back-linje og skabe farlige indlægssituationer.

Vi formåede dog ikke at gøre tingene helt færdigt, og enten målmand eller forsvarer formåede at redde chancerne, og vi måtte gå til pausen med 0-0.

Vi snakkede i pausen om at forsætte, som vi sluttede 1. halvleg, men allerede efter 1 minut scorede Solrød, og vi skulle til at jage udligning.

Spillet bølgede frem og tilbage, men desværre manglede skarpheden stadigvæk. Solrød scorede til 2-0, og nu var det for alvor op ad bakke.

Vi reducerede til 2-1 på et flot gennemspillet angreb, hvor Herløv finder Munk i dybden, og som derefter spiller fladt på tværs til Klæbel.

Vi var ikke tilbage i kampen i lang tid, inden Solrød scorede til 3-1, og nu så det for alvor sort ud.

Drengene mistede aldrig troen på at komme tilbage i kampen, og Klæbel scorede endnu et mål efter et tidligt indlæg fra Herløv, inden Lucas H udlignede på oplæg fra Kalle.

Virkelig stærk moral af drengene, som blev ved med at tro på tingene og ikke miste modet, det skal vi helt klart tage med os, men samtidig også ting, som skal forbedres.

Det var en stærk modstander med store offensive kvaliteter, og vi skal lære at gøre tingene sværere for dem ved at spille mere med musklerne. Vi er langt hen ad vejen for flinke og laver for få frispark for at bryde rytmen i deres angreb.

 

1-0

2-0

2-1 Klæbel (Munk)

3-1

3-2 Klæbel (Herløv)

3-3 Lucas H (Kalle)

 

Næste kamp er tirsdag d. 17/12 på udebane mod Gørlev!!!


Comeback igen og igen!

13-11-2019

SØS fodbolddrenge 1 spillede kamp mod Klintsøgaard på kunststofbanen på SØS

Kampen startede i højt tempo fra begge sider. SØS startede med et højt pres, hvor Vig, Lindhardt og Duus stressede modstandernes forsvar. Det gav flere gode chancer til Remien og Vig, men desværre stod Klintsøgaards målmand i vejen for afslutningerne. Midtbanens langdistanceløbere Sahner og Foged arbejdede hårdt i maskinrummet og havde i kampens indledning mange flotte erobringer. Pludselig lykkedes en omstilling for Klintsøgaard, midtbanen blev overspillet, og ubalancen blev udnyttet til en Klintsøgaard-scoring.

Dette motiverede SØS til at hæve tempoet yderligere, og et flot opspil fra Noah og Hrab kom frem til Duus, som flot spillede på tværs til Vig, der sikkert udlignede.

Oliver i målet dirigerede forsvaret med Lund og William til at lukke af resten af halvlegen. 2. halvleg startede med Holmberg på toppen, og en SØS-plan om at fortsætte det flotte spil. Desværre skabte Klintsøgaard en ny omstilling til et straffespark og et gult kort til Lund.

Straffesparket blev omsat til 1-2 og med en mand i undertal, kæmpede SØS-drengene indædt. Det gav en gratis chance til Holmberg, der omsatte den til udligning til 2-2. Glæden varede kort, da Klintsøgaard overspillede vores venstre forsvarsside og bragte sig i front på ny.

SØS måtte igen kæmpe sig tilbage, og med 15 minutter igen tilkæmpede Duus sig til et straffespark, han selv scorede på til 3-3. Røpke og Albert kom ind, og SØS gik 100 % efter sejren. Drengene pressede og pressede, og panikken bredte sig hos Klintsøgaard.

En clearing fra Klintsøgaards forsvar gav dem et frispark ved midten, dette førte til en ny føring på 4-3, og nu så det sort ud for SØS. Oscar dækkede alene i midten af forsvaret, og Noah blev sendt frem. Dødboldspecialisten Worsøe blev sendt på banen med ordrer om at score.

Først tilkæmper SØS sig et hjørnespark, som Worsøe sender ind til Noah, der er tæt på, men den bliver reddet, lige efter får SØS frispark fra 25 meter, det sparker Worsøe usvigeligt sikkert ind til 4-4. I kampens sidste sekund når Worsøe da en chance mere, men desværre får Klintsøgaard afværget.

4 comebacks er flot, men det var alligevel skuffede drenge, der gik fra banen med kun 1 point.

Dagens og banens bedste var Duus, der spillede en ny stor kamp.

Næste kamp er i ligaen mod Gørlev i december.


Drenge 2 - SØS-klintsøgaard

13-11-2019

DE BRÆNDTE CHANCERS KAMP

Starten af kampen bar lidt præg af at begge hold skulle prøve at finde fodfæste og skabe et pres på modstanderen.

Der var kun spillet kort tid, da Klintsøgaard grundet problemer i positionsspillet kom igennem på højre kanten og spillede en bold på tværs, men heldigvis misbrugte de den store chance. Kort efter fik SØS en lignende chance, som også i dette tilfælde blev misbrugt.

Efter ca. et kvarters spil havde vi fået tilkæmpet os til et solidt overtag i spillet, hvilket gjorde, at vi begyndte at skabe den ene chance efter den anden. Klintsøgaard stod højt med deres forsvarslinje, hvilket vi straffede flere gange med bolde i deres bagrum samt spil på 3. mand fra løbende midtbanespiller.

Vi formåede på baggrund af ovenstående at score 4 flotte mål efter fine opspil og holdt samtidig Klintsøgaard væk fra nævneværdige muligheder.

Anden halvleg var med samme udtryk som første, hvor vi skabte utrolig mange chancer, men desværre stod i kø for at misbruge disse, og det endte noget uforståeligt med, at vi ikke fik scoret yderligere i anden halvleg.

I slutningen af kampen blev vi en anelse ukoncentrerede og ustrukturerede i vores spil, hvilket gjorde, at vi desværre måtte indkassere et mål i kampens sidste minutter til slutresultatet 4-1.

En kamp hvor vi igen spillede rigtig fint havde flere gode opspil og skabte chancer til at lave 8-10 mål, hvilket jo i sig selv er meget tilfredsstillende.

Det negative er, at vi ikke formåede at omsætte chancer til mål og indkasserede et mål, så vi desværre ikke fik endnu et cleen-sheet.

1 – 0              Gustav Munk

2 – 0              Herløv

3 – 0              Gustav Munk

4 – 0              Gustav Munk

4 – 1             

 

Næste kamp spilles torsdag d. 21/11 kl. 10.00 på udebane mod Næsgaard.


SØS-piger vinder over Klintsøgaard - 4 sejr i træk!!

07-11-2019

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo – i kampens første angreb blev Julie spillet fri i vores højre side, skar ind foran sin oppasser og sparkede på mål. Desværre ramte bolden overliggeren, men det var en fin aktion. I det efterfølgende Klint-angreb fik SØS-forsvaret ikke clearet bolden, da de havde chancen, og efter et indlæg sparkede Klint bolden i mål. Heldigt for SØS blev målet annulleret for offside!! I SØS´ næste angreb fik vi spillet bolden fint frem til Olivia, der med et hårdt, fladt spark fra venstre side, scorede til 1-0 i det 3. minut!!!
SØS satte sig på spillet herefter, og i det 26. minut scorede Julie flot til 2-0 på kanten af feltet efter at have lavet en fin lille tunnel på sin modstander.

Kakao i halvlegen fra Nadias mor og pigerne var klar igen!:-)

I 2. halvleg sad SØS også på spillet. Klint formåede ikke at true vores bagkæde, der spillede stærkt i dag. Pigerne ved, at de kommer til at lave fejl, sådan er det bare. Vi fokuserer fortsat på måden, vi reagerer på, når man laver dem og på ikke at rette dem igen næste gang. Efter netop sådan en fejl i det 43. minut kom en Klint-spiller fri på kanten af vores felt, Jose kom for sent i sin tackling og sendte Klint-spilleren til tælling og fik præsenteret det gule kort og dermed 10 minutter på bænken. Katrine kom ind og tog over og gjorde det fint.
SØS sad fortsat tungt på spillet, og i det 63. minut blev Olivia spillet fri i venstre side, løb fra sin modstander og scorede sit andet mål til 3-0.
Alle fik spilletid igen i dag, og det var rart at se pigerne løfte deres niveau mod Klintsøgård. Der var flere, der gjorde det godt i dag, men først og fremmest var det en holdindsats. Tillykke med sejren piger!:-)


Pigerne vinder over VIE

05-11-2019

Fodboldpigerne var torsdag d.  31/10 på besøg i Gørlev, hvor modstanderen var Vestsjællands Idrætsefterskole (VIE).
Kort efter kampens begyndelse stod det klart, at SØS havde styr på modstanderen, og at denne kamp skulle vindes. Efter 5 min fik vi straffe for hands, og Matilde sparkede køligt bolden i mål fra 11-meter-pletten til 0-1 føring. SØS sad på spillet og havde masser af gode indlæg og skud på mål. Ida og Camille ramte blandt andre målrammen dog med stolpe ud! Efter 33 min. scorede Olivia til 0-2. VIE blev kun farlige, når vi lavede fejl i den bagerste kæde. Fejl er ok, når bare man arbejder hårdt på at rette dem!
I anden halvleg scorede Olivia til 0-3 og 0-4 og fik dermed lavet hattrick. Der var også i anden halvleg skud på rammen ved Annabell og flere gode forsøg fra blandt andre Anna Flindt. Alle fik spilletid og kunne fejre en velfortjent sejr.

Pigernes næste kamp er på torsdag d. 7/11 kl. 11.30 på SØS´ bane.


Vestsjælland - SØS drenge 2

01-11-2019

En solid kamp af drengene.

Efter det skuffende resultat i sidste kamp ville vi gøre alt for at komme tilbage på sporet i torsdagens kamp mod VIES på kunstgræsbanen ved Gørlev Hallen.

Vi startede i en 4:2:3:1 formation med lavt udgangspunkt både for at forhindre bolde bag om vores back-linje samt ikke mindst forsøge at true VIES i bagrummet.

Vi startede rigtig godt ud med fint pasningsspil, og kom igennem flere gange ved spil på højre kanten, hvilket udmøntede sig i mål efter ca. 10 min, da Kalle kom bagom sin direkte modstander og med flot overblik sendte bolden indover, hvor Laurits let kunne sætte bolden i det tomme mål.

Efter ca. 25 min kom 2-0 målet efter en clearing/godt set aflevering af Lucas H, som spillede i midterforsvaret og sendte bolden dybt bagom en højt stående forsvarskæde, hvilket Kalle med sin fart udnyttede og kom alene igennem med målmanden - afdriblede denne og kunne derefter sende bolden i mål.

Anden halvleg var ligesom første med SØS i kontrol og med masser af possession, og indimellem blev der vist rigtig godt spil og fin indbyrdes forståelse.

3 – 0 målet kom i slutningen af kampen, hvor Fjeldal scorede efter indlæg fra højre kanten.

Alt i alt en virkelig flot gennemført kamp, hvor der med undtagelse af enkelte koncentrations fejl blev vist masser af god bold og som altid god fight.

 

0 – 1 Laurits

0 – 2 Kalle

0 – 3 Fjeldal

 


Endelig sejr til drenge 1

01-11-2019

Fodbolddrengene mødte Vestsjællands Idrætsefterskole i en kamp, der talte både i skoleligaen og efterskoleturneringen.

SØS var hårdt ramt af skader, men den gode bredde og den stærke træningsindsats skulle vise sig at blive kampafgørende.

Oliver stod kampen igennem en stærk kamp, han tog sig kærligt af de ting, Vies diskede op med. Forsvaret med William, Lund, Noah og Hrab sad tæt i alle dueller og var ydermere stærke i opbygningsspillet.

Midtbanen med Sahner, Remien, Worsøe og Jonas arbejdede stenhårdt i alle minutter og sad solidt på midtbanen. Fremme lå Duus og Holmberg og sugede bolde til sig og var kilde til evig uro for modstandernes forsvar.

Kampens indledning er præget af mange dueller på midten. Vores høje pres gav store problemer for deres opspil, det gav mange tilfældige bolde på midten. Offensivt lykkedes mange ting for SØS-drengene, indtil vi nåede feltet. Trods alt kommer vi til flere gode muligheder til Foged, Duus og Holmberg, men det lykkedes ikke at score.

30 minutter inde i kampen spiller Duus på en overlappende Hrab, der sætter en mand af og spiller Holmberg helt fri til scoring. Dette blev også stillingen ved pausen.

Vi starter som lyn og torden i 2. halvleg, og her spiller Remien Holmberg fri til endnu en scoring. Vig og Busk kommer ind på kanterne og lægger yderligere pres på de trætte backs hos Vies.

Duus scorer til 3-0 efter et fantastisk angreb og oplæg fra Vig. 10 minutter før tid scorer Vig selv et flot mål. Marius bliver slagtet på midten og må desværre udgå efter et flot indhop. Albert og Oscar kommer ind i backkæden og holder ligeledes flot niveau. Vi skaber i denne periode mange gode muligheder, men kampen ender 4-1.

Kampens spiller blev Holmberg, der sammen med Duus arbejdede hårdt for holdet og kronede værket med scoringer.

 

Næste kamp er torsdag den 7.11, hvor Klintsøgaard kommer på besøg.


Nederlag efter god fight

08-10-2019

Fodbolddrengene var på besøg på Gunslevholm d. 7. oktober, hvor de skulle revanchere resultatet fra Brøndby-kampen.

SØS starter stærkt. Spillet flyder godt, og alt ser yderst fornuftigt ud.

Gunslevholm kom med meget tempo og lagde et højt og godt pres på opspillet fra SØS-spillerne.

SØS formåede i kampens indledning at spille ud af dette pres og skabte flere fine muligheder til Lindhardt og Worsøe.

Midt i halvlegen lægger Gunslevholm yderligere på i presspillet, og det fører til flere gode muligheder, men Remien, Lund, Marius og Albert står godt imod. Presset førte til, at midtbanen med Sahner, Foged og Worsøe fik sværere og sværere ved at vende spillet og komme ud af presset.

Gunslevholm scorer i denne periode 2 mål, hvor de drager fordel af deres skarpe presspil. Resten af første halvleg bliver ren overlevelse for SØS-drengene, men de holder stillingen til pausen.

Der blev snakket med store bogstaver omkring pause-teen, og hele holdet kom ud som forvandlet.

Det blev til store chancer til Holmberg og Røpke, som målmanden desværre tog sig af.

Et godt hjørnespark fra Wosøe endte med en bold, der dansede på mål-linjen, men uden at gå ind.

Lindhardt har et skud på overliggeren, men heldet var ikke med SØS.

Kampen slutter desværre 0-2 , og drengene må holde fokus på de gode perioder, der skulle have givet mål.

Dagens SØS-stjerne var Remien, der spillede en flot kamp både i forsvaret og på den centrale midtbane.

Næste kamp er den 31.10 mod Vestsjællands Idrætsefterskole.


Fodbolddrenge 1 som nat og dag

08-10-2019

Fodbolddrengene spillede ligakamp mod Svenstrup onsdag d. 2. oktober på hjemmebane.

SØS stillede op med Oliver på mål, hvor han kampen igennem stod stærkt med flotte redninger og gode igangsætninger. Backkæden bestod af Remien, Lund, Marius og Albert. De skulle hjælpe de offensive kræfter i pres og opspil. På midten spillede Foged, Sahner og Worsøe rigtig stærkt især i første halvleg. Fremme spillede Lindhardt, Røpke og Vig.

Kampen startede med et tungt og højt pres fra SØS. De stressede Svenstrup overalt på banen og spillede sig til et væld af store chancer.

Mange gode angreb og dødbolde endte på træværket eller lige forbi mål. Bolden ville ikke ind.

Pludselig efter 30 minutter løsnes taget på Svenstrup, og de spiller sig til flere gode chancer. Dem tager Oliver sig dog af. Halvlegen ender med 1-0 til SØS på et flot mål af Lindhardt.

Opstillingen ændres lidt i 2. halvleg. Duus og Holmberg kommer ind offensivt, og Busk kommer ind på backen. Fejlene begyndte at snige sig ind i et frustreret SØS-hold. 10 minutter efter pausen scorer Svenstrup et udlignende mål på et flot langskud. Kort tid efter kikser et opspil centralt, og så var SØS pludselig bagud.

Drengene kæmpede hårdt og stod godt sammen. Spillet flød ikke, men man viste mod og mandshjerte ved at fighte videre.

5 minutter før tid landede en flot og skarp aflevering fra Sahner hos Holmberg, der udlignede til slutresultatet 2-2. Det var nok et fair resultat, som begge hold ærgrer sig over. SØS fordi de ikke scorede 3-4 gange på de store muligheder i første halvleg, og Svenstrup fordi de ikke holdt føringen de sidste minutter.

Dagens bedste SØS-stjerne var Marius, der spillede en god kamp i det centrale forsvar.


Arbejdssejr til fodboldpigerne mod Brøndby

04-10-2019

Pigerne kæmpede sig til en sejr på 3 – 2 og kom dermed godt fra start i efterskoleturneringen.

Vi stillede op i en 4:4:2 opstilling og havde aftalt at spille simpelt fra et lavt udgangspunkt, så vi let kunne flytte presset væk fra egen forsvars-zone.

Pigerne var nervøse inden kampstart, hvilket indimellem gjorde spillet lidt for krampagtigt og langsomt.

Vi blev dog hurtigt spilstyrende og kunne med mere koldblodighed og overblik have spillet de situationer, vi fik i 1. halvleg, endnu større.

Så derfor var det lidt som at få en spand koldt vandt i hovedet, da vi midt i halvlegen kom bagud på en langskud, hvor vi ikke lige fik skubbet frem i forhold til at blokere sparket.

Så ved halvleg var vi mod spil og chancer bagud 0 – 1, og halvlegen gik til dels med at få styr på en masse frustrationer. 2. halvleg lignede meget første med masser af fight, og igen var vi meget på bolden uden dog at blive rigtig farlige.

Efter ca. 20 min. begyndte vi at sætte flere dybe bolde bag deres back-linje og derved sætte højt pres på anden boldene. Det gjorde, at vi kunne fastholde presset og tvinge Brøndby til at lave opspilsfejl.

Vi kom frem til flere og flere halve chancer, men nåede alligevel at tænke, at det bare ikke var vores dag, da det ikke blev omsat til mål.

Heldigvis mistede pigerne ikke modet og blev ved med at tro på, at vi kunne vende kampen til vores fordel.

Det udmøntede sig i 3 mål inden for de sidste ca. 17 min, og selv om Brøndby reducerede i sidste minut, endte det med en fuld fortjent arbejdssejr på 3 – 2.

0 – 1

1 – 1 Mathilde                   (sikker afslutning alene med målmanden)

2 – 1 Mathilde                   (straffe)

3 – 1 Olivia                        (prikker bolden forbi målmanden fra kanten af feltet)

3 – 2

 

MJ/UV


Nederlag i nervøs premiere-kamp

30-09-2019

Fodbolddrengene tog imod Brøndby Idrætsefterskole i den første turneringskamp.

Kampen var imødeset med spænding, og alle håbede på at følge op på de fine takter fra træningskampene.

Kampen startede meget nervøst fra begge sider. Olin og forsvaret kom i problemer flere gange i løbet af første halvleg, men det lykkedes hver gang for Alfred, Marius, Lund og Busk at løse det.

Midtbanen arbejdede hårdt. Sahner, Foged og Worsøe sled og slæbte for at skabe offensive muligheder.

De kom da også. Røpke og Holmberg er flere gange tæt på at bryde gennem forsvaret. Lindhardt er lige ved og næsten, men på trods af gode muligheder til Foged og Røpke, ender første halvleg 0-0

Remien og Duus kommer ind i pausen, hvor SØS prøver at tage initiativet fra de fysisk stærke Brøndby-drenge. Pludselig slår Brøndby til med et par hurtige omstillinger. Forsvaret bliver passivt, og så er SØS bagud 2-0. Røke og Lindhardt er tæt på at reducerer, men i stedet bliver det til en ærgerlig Brøndby-sejr med 3-0.

Kampens spiller blev Marius efter en god kamp i forsvaret.

Næste kamp er i skoleligaen onsdag den 2.10 kl. 10.30 på hjemmebane.


SØS - Brøndby, 2-0 (drenge 2)

26-09-2019

Så blev turneringen endelig skudt i gang efter en længere periode med træning og altid spændende at se, hvordan spillerne reagerer, når det rigtigt gælder.

Vi havde op til kampen snakket en del om at finde det rigtige spændingsniveau, det er jo trods alt ”kun” skolefodbold og var blevet enige om, at vi efter kampen skulle kunne se hinanden i øjnene og sige, at vi havde gjort alt, hvad vi kunne.

Vi startede med et lavt udgangspunkt i vores pres, men stod en anelse for højt med vores back-linje, hvilket gjorde, at et par enkelte 50/50 situationer opstod. Vi fik hurtigt rettet til og fandt vores organisation og fik derefter et overtag i spillet.

Vi havde en fin evne til at variere vores spil og havde for det meste god kvalitet med bolden. Evnen til at spille igennem første pres – lægge af – og finde vinkler for hinanden gjorde, at vi skabte flere fine opspil, som endte med store chancer samt 2 mål.

I løbet af 2. halvleg blev vi ramt af 2 noget uforståelige gule kort for brok. Dette gjorde selvfølgelig, at vi blev presset en smule tilbage, men drengene kæmpede og sled alt, de havde lært, og i et par situationer var Julius vågen i målet og reddede situationen.

Det var virkelig en fornøjelse at se drengenes indstilling og tilgang til kampen, og der er masser at bygge videre på fremover.

En meget fortjent sejr hvor vi kæmpede og vandt som hold.

1 – 0             Gustav Møller Munk

2 – 0             Gustav Møller Munk


Clean Sheet til drengene

18-09-2019

Fodbolddrengene var i Ringsted for at spille sidste træningskamp inden turneringsstarten.

Det blev en god og velspillet kamp på Ringsteds opvisningsbane mod RIF Talenttrup.

Kampen starter lidt famlende og nervøst uden åbne chancer til nogen af holdene.

Forsvaret med Olin, William, Lund, Noah og Albert stod godt i forsvaret, og de var stærke i opspillet til midtbanen. Midtbanen med Marius, Foged, Herløv og Worsøe arbejdede hårdt og konstruktivt. De sad tæt i duellerne og var stærke i støtteløbene.

Efter 20 minutter lykkes en kombination mellem foged, Worsøe og Holmberg med en friløber til sidstnævnte. Desværre bliver sparket upræcist, og bolden går over mål. Kort tid efter spiller Lindhardt og Røpke igen Holmberg fri, men Ringsteds målmand laver sin første fantomredning.

Den næste kommer efter et indlæg fra William, hvor Lindhardt får en god hovedstødschance, som målmanden heldigt parerer, riposten får han også afværget på mirakuløs vis. 2. halvleg fortsætter med SØS som det dominerende hold.

Pludselig lykkes en kombination med Busk og Foged og Holmberg glider igennem forsvaret og scorer sikkert.

10 minutter senere sender Albert en bold i dybden, Holmberg kommer først på den og rammer indersiden af stolpen. Riposten er Vig tæt på at sparke i kassen, men Ringsteds forsvar kommer imellem.

Kampen bølger frem og tilbage de sidste minutter, hvor Oliver har et par gode aktioner og holder det første clean sheet.

Dagens spiller var Foged, der sammen med Herløv arbejdede stenhårdt på midten i alle 90 minutter.

Næste kamp er torsdag den 26.9 kl 10 på hjemmebane mod Brøndby Idrætsefterskole.


Drenge 2 - træningslejr med 2 kampe

12-11-2019

Drengenes træningslejr blev indledt mandag formiddag med en træningskamp for drenge 2 mod HIS.

Alle var lidt nervøse nu, hvor det var første kamp, og det var til at få øje på i kampens indledning. De første 10 minutter blev der spillet meget naivt og lavet mange elementære fejl, som skabte farlige muligheder for HIS, som dog heldigvis ikke var dygtige nok til at udnytte disse.

Efter den nervøse indledning slappede drengene mere af, og spillet begyndte at flyde, hvilket medførte flot spil og mange skabte chancer.

Vi tog føringen efter et godt sammensat angreb med flere sammenhængende 1. gangs afleveringer, som skabte plads til et tidligt indlæg fra Fjeldal på højre kanten, og hvor Gustav stod i rigtig position og placerede bolden i langt hjørne uden chance for målmanden. 2. halvleg fortsatte på trods af mange udskiftninger med samme kamp billede kun med et enkelt udfald, og i den situation udlignede HIS på en hurtig omstilling.

Resten af kampen sad vi på spil og chancer og scorede yderligere 3 gange. Scoringen til 2-1 var et selvmål (tak for det), inden vi igen skabte opspillet til 3-1 scoringen via opspil på kanten.

Mads lavede et flot indlæg, som Oscar stod klar til at sætte i kassen.

Endeligt scorede Rasmus til 4-1 på en kontrolleret afslutning med masser af overblik.

Alt i alt en lovende præstation, når man tænker på, hvor lidt vi har trænet sammen, så der er masser at bygge videre på, men selvfølgelig også ting, som skal forbedres.

 

1 – 0: Gustav

1 – 1: HIS

2 – 1: selvmål

3 – 1: Oscar

4 – 1: Rasmus

 

Efter flere træninger dagligt blev anden kamp spillet onsdag aften kl. 18.30 mod vores drenge 2 fra årgang 18/19.

Det blev en meget tæt kamp uden de helt store chancer, og hvor der blev givet og taget i samtlige dueller.

Endnu engang var prioriteringen, at alle skulle spille mindst en halvleg, og nogle skulle prøves af på uvante positioner.

Regn og vind skabte desværre lidt dårlige vilkår for kampen, hvilket gjorde, at der måske kom lidt flere afleveringsfejl, end der normalt ville gøre.

Kampen blev desværre tabt 1-0 på et mål ca. 5 min før tid, da et indlæg fra venstrekanten endte på vores bagstolpe, hvor en spiller stod i fri position og noget heldigt fik ekspederet bolden i mål.

Resultaterne i disse kampe er ikke det vigtigste, men derimod at lære hinanden at kende og ligge os mere fast på positioner/opstilling og system.


Sejr i næste test-kamp for hold 1

11-09-2019

Fodbolddrengene vandt 2-1 over HIS i træningskampen på SØS.

Mandag til onsdag havde drengene træningslejr, og det inkluderede en træningskamp mod HIS.

Kampens indledning var præget af nerver. Langsom boldomgang og sløsede afleveringer gav flere omstillingsmuligheder til de letbenede HIS-drenge. Flere af disse gav gode afslutningsmuligheder for at bringe udeholdet foran, men det lykkedes for Albert, Lund, Noah, Busk og Oliver at komme i vejen for afslutningerne. 15 minutter inde i kampen måtte Oliver dog give fortabt, da en HIS-spiller brød igennem forsvaret og scorede fladt.

Herefter strammede SØS op. Kombinationerne flød bedre på midten, og det lykkedes at bringe angriberne i bedre positioner.

Efter 40 minutter fører presset til et hjørnespark. Dette giver mulighed for ”den gyldne forbindelse” mellem Worsøe og Lindhardt, og så var udligningen på plads.

Foged, Remien og Sahner havde kontrol på den centrale midtbane, og kantspillerne Vig, Herløv og Kalle rev sig løs af markeringerne og kom til gode muligheder.

20 minutter før tid scorer Remien på et flot og fladt spark fra kanten af feltet. Magnus var lige ved og næsten flere gange.

De sidste 10 minutter får Kalle 2 store muligheder , hvor han satte sin direkte modstander til vægs, men HIS-keeperen redder i begge situationer.

2 minutter før tid redder Olin et fremragende spark fra en HIS-spiller op på overliggeren.

SØS vinder kampen 2-1.

Kampens spiller blev Noah, der igen dominerede og regerede i SØS-forsvaret.

 

Næste træningskamp for drenge 1 er i Ringsted mandag 16.9 kl 18.


Sejr til The Young Guns

06-09-2019

Onsdag aften var der træningskamp mellem Sjællandsmestrene fra SØS18 og de nye håb fra SØS19.

Kampen blev spillet på det nye kunstbaneanlæg på SØS. Det var en fantastisk spændende kamp mellem 2 fremragende hold.

SØS19 stillede op med Olin på kassen i første halvleg. Han havde god hjælp fra backkæden med Busk, William, Lund, Noah og Albert. Olin tog sig sikkert af det, der slap gennem forsvaret, og han måtte diske op med en fremragende dobbeltredning midt i halvlegen. SØS 18 bragte sig dog foran efter en knivskarp omstilling, hvor Daniel elegant løftede bolden over Olin og i kassen til 1-0.

Den centrale midtbane med Remien, Sahner og Worsøe kæmpede med alt, hvad de havde. De overholdt aftalerne og formåede endda at sætte gang i flere angreb, der dog ikke blev udnyttet.

Lindhardt, Holmberg og Røpke var kilde til evig uro i modstandernes zone, men det blev ved ligeved og næsten i første halvleg. Tættest på var Lindhardt med et soloraid, der dog blev afværget af Ditlev i målet. 2. halvleg startede med et tungt pres fra SØS18. Jonas kom ind på midtbanen, og Herløv og Vig kom ind på kanterne. Den første del af 2. Halvleg blev med ryggen mod muren. SØS18 havde flere gode muligheder, men Oliver og forsvaret tog sig af det hele.

Pludselig opstod der gode omstillingsmuligheder den anden vej. Røpke blev sendt afsted på højre side efter gode kombinationer mellem Worsøe og Vig, men det lykkedes ikke at finde Lindhardt foran målet.

Da der resterede 5 minutter, er det pludselig SØS19, der har overtaget momentum. Et par dødbolde bliver slået skarpt ind i feltet og efter et hjørnespark fra Worsøe, pander Lindhardt bolden i kassen til 1-1.

Sejren kom i hus efter endnu en dødbold fra Worsøe, hvor Lindhardt drejer den i mål med panden.

Kampen slutter således med en sejr til ”De Unge”, men begge hold havde virkelig stor ære af kampen.

Kampens spiller blev Sahner, der utrætteligt arbejdede på den centrale midtbane.

Næste træningskamp er mandag den 9.9 mod HIS.

 


Træningskamp SØS 19/20 – SØS 18/19 (piger)

30-08-2019

Resultat 1 – 3.

 

0 – 1: Sia

1 – 1: Andrea

1 – 2: Lambæk

1 – 3: Lambæk

 

I forbindelse med den igangværende træningslejr for fodboldpigerne, blev der torsdag aften spillet endnu en træningskamp - denne gang mod sidste års fodboldpiger.

Kampen blev afviklet i en god atmosfære, og der blev gået godt til den i alle dueller.

Efter 2 dage med flere træninger og 1 kamp onsdag, var der mange piger med ømme stænger og enkelte, som desværre ikke kunne deltage i kampen grundet småskader. Dette på trods kæmpede pigerne forbilledligt og satte i mange perioder deres præg på kampen.

Billedet var lidt det samme som forrige kamp, hvor der var masser af fint spil og gode kombinationer, som gjorde, at vi skabte flere farlige chancer, som med mere held og dygtighed havde givet flere mål.

Så 2 kampe er spillet - desværre med 2 nederlag til følge, men det er ikke det, som vi trænere bruger tid på.

Vi har set alle pigerne i aktion og er blevet mere bevidste om, hvor der skal sættes ind for at udvikle den enkelte, samt holdet på den bedst mulige måde.

Der skal lyde en stor tak til alle de elever fra sidste år, vores nuværende piger fra de andre linjer og så selvfølgelig de forældre, som havde lagt vejen forbi SØS på denne skønne august aften, og som var med til at skabe en god stemning.

 

Morten & Ulrich


Første testkamp for SØS-drengne

28-08-2019

SØS fodbolddrenge mødte Ringsteds u21-hold i den første træningskamp. Det var samtidig også den første rigtige kamp på den fantastiske nye kunstbane på SØS.

Det var tydeligt fra start, at drengene var spændte og opsatte på at gøre en god figur. Oliver startede på målet, og han havde i første halvleg mange gode aktioner, hvor han viste sikkerhed og styrke. Backkæden bestod af Mads, Lund, Noah og Albert. De havde generelt godt styr på det defensive, hvor Ringsteds letbenede spillere blev holdt i et stramt greb af drengene.

Midtbanen bestod af Remien, Magnus og Duus, her flød kombinationerne fint. De var dygtige til at kombinere sig ud af modstandernes første pres. Kantspillerne Magnus og Røpke viste eksempler på deres speed sammen med Lindhardt, der lå på toppen. Desværre lykkedes det for Ringsteds forsvar at komme i vejen for alle vores fase 3-aktioner.

Efter ca. 20 minutter smutter Ringsteds angriber fra forsvaret, og omsætter sikkert chancen til en 1-0 føring. SØS kæmper videre og er tæt på med nogle gode død-bolde fra Duus og Albert, men uden held. Pludselig får Ringsted en omstilling, hvor en Ringsted-spiller falder i feltet. Straffesparket bliver omsat til en 2-0 føring.

Pausen blev brugt på nogle udskiftninger. Foged og Worsøe kommer ind på midtbanen, Olin på målet, Bertram på toppen og Kalle ind på kanten.

Pludselig lykkedes det at overspille Ringsteds forsvar flere gange, og der blev skabt en del gode muligheder. Worsøe reducerer til 1-2, Remien har en god afslutning på overliggeren, og generelt får vi skubbet spillet længere frem.

Desværre lykkes det ikke at score mere og kampen ender 1-2.

 

Det blev en god og intensiv kamp, hvor der blev spillet fin fodbold på trods af de sparsomme timer sammen på træningsbanen. Alle glæder sig til næste træningskamp d. 5.9 mod HIS

 

Rasmus


Så blev træningslejren skudt i gang for fodboldpigerne

28-08-2019

Onsdag stod den på let træning om morgenen, da årets første træningskamp mod HIS ventede kl. 13.00.

Kampen blev spillet under ekstrem varme, og der var derfor aftalt en kort vandpause efter 20 min. i begge halvlege.

Det var på forhånd aftalt, at alle skulle have mere eller mindre samme spilletid i kampen, så et helt hold blev skiftet i pausen.

Det var godt at få en kamp så tidligt i forløbet, og vi blev meget klogere på både gode og mindre gode ting i kampen, som vi skal arbejde på fremover.

Pigerne brugte nogle af de få ting, som vi har nået at træne, og der var rigtig gode perioder med godt og tålmodigt spil, som førte til flere farlige situationer, som vi dog ikke helt formåede at udnytte.

Defensivt laver vi ”selvfølgelig” nogle fejl, som HIS straffer, hvilket gør, at kampen slutter med et nederlag på 2-1.

Det er aldrig sjovt at tabe, men ærlig talt er resultatet ikke så vigtigt i dette tilfælde, da det vigtigste i sidste ende var at se pigerne i aktion og dermed komme et lille skridt nærmere ift. den måde, vi gerne vil spille på.

Vores mål blev scoret af Anna Flindt efter en flot dribletur forbi flere modstandere.

Alle gav alt og kæmpede 100 % for holdet.

Vi er meget fortrøstningsfulde og glæder os til at arbejde videre med denne gode gruppe af fodboldpiger.

 

Morten/Ulrich


CHAMPIONS!!!

28-03-2019

Kønt var det ikke, men spændingen var på sit højeste, da SØS-drengene besejrede Gunslevholm og blev Sjællandsmestre 2018/2019

SØS var hårdt ramt af skader og sygdom, da sidste turneringskamp skulle løbe af stabelen. Edling havde brækket en finger, Bodal havde en forstrækning i låret, og Ellegaard og Jeppe lå med influenza.

Kampens betydning var tydeligt at mærke på drengene fra kampens start, mange bolde blev sendt ud af banen - dårlige første-berøringer og forkerte beslutninger flere steder på banen.

Gustav var tilbage i målet, og han stod kampen igennem rigtig stærkt. Backkæden bestod af  Alexander, Thor, Kaptajn Parslov og Botha. De gav ikke mange muligheder til Gunslevholm, og sammen med Rich, Uhrbrand og Friis på midtbanen kæmpede de til sidste blodsdråbe. Kanterne Malthe og Vinzents havde mange forgæves løb, og det lykkedes aldrig rigtigt at sætte dem op til dueller. Daniel på toppen kæmpede en ulige kamp med mange høje bolde og meget dårlige arbejdsforhold.

Først efter 20 minutter lykkedes det at spille Daniel i løbeduel med en forsvarer, han lagde bolden på tværs, hvor Malthe kom flyvende lige et splitsekund for sent til en scoring.

5 minutter efter flyder kombinationerne lidt bedre, og det fører til et frispark mod Uhrbrand i vores højreside.

SØS har været skarpe på dødbolde i den sidste periode, og det skulle vise sig at være tilfældet igen. Friis sparker et præcist indadskruet missil afsted , og Daniel og en forsvarsspiller kæmper om at nå den, og bolden bliver snittet i nettet til jubel for SØS-drengene.

Kort tid efter er Vinzents på spil i højre side, han sender bolden på tværs, hvor først Malthe og så Uhrbrand er tæt på at sende den i mål, men bolden ender hos Daniel, der må se sit gode skud blokeret af en forsvarsspiller. 2. halvleg bliver lige så intens som første. Der bliver kæmpet indædt om alle bolde, og alle dueller er med syngende tacklinger. Thor får en 10 minutters udvisning tidligt i anden halvleg, og det slider voldsomt på drengene, men de rider stormen af. Langsomt men sikkert overtager Gunslevholm styringen og presser SØS tilbage. Marc kommer ind på den defensive midtbane, og jernmanden skaber igen balance og kontrol for SØS. Lund kommer ind for en slidt Botha, og Jonas bytter med en halvskadet Daniel. SØS bliver farligere og farligere på deres omstillinger, selv om det er tydeligt, at de alle er slidt. Rysgaard bytter med Vinzents, og efter 30 minutter i anden halvleg sætter han hele Gunslevholm-forsvaret skak-mat og kommer alene med målmanden, desværre uden scoring. Jeppe bliver kastet ind de sidste minutter, inden dommeren fløjter af, og SØS kan hæve de trætte arme i sejrsjubel.

1-0 var nok til at vinde Sjællandsmesterskabet hjem til SØS, som en foreløbig kulmination på et spændende fodboldår. Med placeringen som mestre er drengene kvalificeret til DM som afholdes på Åbybro Idrætsefterskole sidst i maj måned. Inden det gælder det dog kvartfinalen i skoleligaen mod Levring ved Silkeborg.

Det var en helstøbt holdpræstation, hvor drengene kæmpede for holdet i samtlige 80 minutter. Der var dog ekstra roser til Ditlev i målet for et clean sheet, til Rich og Friis på midten og til dagens mand Marc, der kom ind, da det så sort ud og kæmpede drengene tilbage i kontrol.


Nyt spillersæt

24-03-2019

Fodbolddrengene inden sejren over Gørlev i deres nye tøj sponsoreret af Sjælsø Management...


endnu en skidt start blev vendt til sejr

24-03-2019

Fredag den 22.3 tog fodboldlinjen imod Gørlev i skoleligaens sidst puljekamp.

Drenge 2 tabte 2-1 og pigerne spillede 1-1, inden det gjaldt drenge 1, der med en sejr kunne sikre sig en plads i kvartfinalen.

Kampen startede med et højt SØS-pres, der skulle stresse Gørlevs opspil. Det lykkedes ganske fint, men allerede efter 5 minutter måtte Gørlev-forsvaret cleare en bold, der desværre endte med at blive en friløber til en af deres angribere, der kunne bringe Gørlev foran 1-0 uden chance for Edling i målet.

Scoringen motiverede SØS-drengene til et endnu stærkere pres, og de jagtede nu alle Gørlevs spillere. Forsvaret med Alexander, Thor, Jeppe og Botha lagde en jernring om vores mål. På midtbanen jagtede Rich, Ellegaard og Uhrbrand alle bolde, og i angrebet var Malthe, Daniel og Rysgaard hele tiden farlige.

Et flot opspil i venstre side endte med et hjørnespark til SØS. Det sparkede Malthe ind til en flyvende Rich, der via overliggeren udlignede til 1-1.

En flot kombination i højre side med Rysgaard og Ellegaard endte med en frispilning af Uhrbrand, der ikke svigtede og scorede til 2-1. 2. halvleg startede med et par udskiftninger. Marc kom ind i midterforsvaret og spillede en stærk kamp med styringen af backkæden. Friis kom ind på den offensive midt, hvor han lagde op til 3-1 målet scoret af Daniel. Kort tid efter kombinerer venstresiden sig igen gennem Gørlevs forsvar, og Malthe scorer til 4-1. Han bliver erstattet af Vinzents, og Parslov kommer ind i forsvaret.

4-1 og total dominans af SØS. Så skulle man tro, at vi var på vej til en stor-sejr. Desværre modtog først Ellegaard og derefter Friis 10-minutters udvisninger. Hvilket overlod lidt momentum til Gørlev, som skabte en enkelt god mulighed. Den tog Edling sig sikkert af, men desværre gik hans ene finger af led, og han måtte udgå og erstattes af Daniel. Forsvaret red næsten bølgen af, men måtte i sidste minut indkassere et mål til slutresultatet 4-2.

Sejren kom i hus og en plads i kvartfinalen er sikret.

Det var endnu en flot holdpræstation, men der var ekstra plusser i bogen til Rich og Ellegaard på midten, Edling i målet og til dagens spiller Botha.

 

Kvartfinalen ligner en lang tur til Jylland, hvor det gælder en plads i finalfour. Kampdatoen er ikke fundet endnu, da der endnu er en enkelt kamp tilbage i puljen.

Onsdag den 27.3 spiller linjen hjemme mod Gunslevholm i efterskoleturneringen, hvor vores sidste puljekamp kan give et sjællandsmesterskab i tilfælde af en sejr, men som også kan ende med en placering fra 2-5… Drenge 2 spiller kl. 9. Pigerne spiller kl. 10.30, inden drenge 1 lukker kl. 12.00.

Rasmus

 

 

 

  

 


Stilling - efterskoleturneringen

20-03-2019


Lige ved og næsten for fodbolddrengene!

20-03-2019

Fodboldlinjen var repræsenteret ved DM i indefodbold. Efter sejren ved Sjællandsmesterskaberne var forventningerne høje.

Begge pigehold klarede sig rigtig fint, og de kom via solidt spil i kvartfinalerne, som desværre blev endestationen.

Drenge 2 startede flyvende med en flot sejr i første kamp. Derefter fulgte en blandet landhandel af sejre og nederlag. Sidste kamp skulle vindes, hvis man skulle i kvartfinalen. Desværre sluttede det med et nederlag og intet avancement til kvartfinalen for Rysgaard, Botha, Uhrbrand, Jeppe, Vinzents, Thor og Lykke.

Drenge 1 spillede første kamp mod Nørre Nissum. Kampen blev uhyggelig tæt og endte 2-2, som begge hold var ærgerlige over. Derefter gjaldt det Mariager. Kampen her blev også tæt, SØS havde flere skud på træværket, men kunne ikke afgøre kampen, der endte 3-3.

Nu havde SØS ryggen mod muren, men drengene Ellegaard, Malthe, Friis, Daniel, Bodal, Alexander og Christian skød brystet frem og gjorde rent bord i resten af kampene i puljen og endte som etter. SØS røg så ind i BGI i kvartfinalen. SØS trak det længste strå med en sejr på 4-3.

Semifinalen blev den moralske finale mod Lægården. Den ordinære kamp endte 3-3 og gik i Golden Goal. Efter 3 minutter blev det desværre til et nederlag til de senere mestre. Det hele sluttede med en 4. plads, og det var nogle skuffede drenge og træner, der måtte nøjes med drømmen om guld.

 

Den 6.3 gjaldt det efterskoleturneringen mod HIS.

SØS var ramt af nogle småskader, men alle meldte sig klar til kamp.

Kampen åbnede med 100 km i timen, hvor tacklingerne sang, og hvor der var højlydt opbakning fra sidelinjen.

HIS scorer et tidligt mål, hvor det ikke lykkedes for SØS, at forsvare rummet foran feltet.

Herefter trykker SØS på speederen og dominerer kampen, men stadig var HIS farlige i omstillingerne. Jonas bliver desværre skadet i læggen, og Bodal bliver ramt i hovedet i en duel og må udgå.

SØS skifter rundt og ændrer system, og det bringer holdet frem til flere store chancer, men ind ville bolden ikke.

Til sidst ender kampen 0-2, da HIS erobrer bolden højt på banen og sender den i kassen.

Kampens spiller var Christian Rich, der spillede en stor kamp på den centrale midtbane.

 

Næste kamp er fredag den 22.3, hvor Gørlev kommer på besøg i skoleligaen. Herefter vil det være sidste puljekamp i efterskoleturneringen mod Gunslevholm den 27.3.


Startede skidt, men sluttede fremragende!

07-01-2019

Fodboldlinjen spillede liga-kampe mod Gunslevholm. Drenge 2 vandt flot 3-1. Pigerne tog en sikker 2-0 sejr til SØS.

Drenge 1 var klar kl. 14.10 til kamp mod Gunslevholms hold. Problemet var bare, at dommeren havde fløjtet kampen i gang kl 14. SØS startede endda med bolden, men 35 sekunder efter lå den i eget net, da Thor fik sendt bolden i fødderne på en modstander, det kunne være gået værre, men Parslov og Edling får reddet kastanjerne ud af ilden efter store fejl i SØS-forsvaret.

Herefter stod drengene godt på banen. Lund og Alexander spillede stærkt på backerne, og på midten satte Rich og Jeppe sig fuldstændig på spillet. Friis fik sat Vinzents og Malthe i spil med mange skarpe afleveringer. Jonas spillede igen på toppen, og han var en evig kilde til uro for modstanderne.

Friis får tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, som Malthe hamrer op i fjerneste hjørne til udligning. Kort efter spiller Friis igen Malthe fri, men denne gang slap Gunslevholm med skrækken. 2. halvleg starter med et tungt pres fra SØS, der resten af kampen pressede Gunslevholm overalt på banen. Ellegaard kommer ind på midtbanen, og skabte et endnu større tryk på modstandernes forsvar. Alexander får tilkæmpet sig et frispark i venstre side. Malthe sparker et stenhårdt indadskruet spark som forlænges til Parslov, der smækker bolden ind til SØS-føring.

5 minutter efter skaffer Jonas et hjørnespark, som Malthe sparker via en forsvarer direkte i kassen. Botha erstatter en utrolig velspillende Lund på backen, og Uhrbrand kommer ind på den offensive midt, hvor han bliver spillet fri, desværre hiver en dygtig Gunslevholm-målmand en flot redning op.

Gunslevholm var sjældne gæster på SØSés banehalvdel, og Ditlev tager sig af det, der kom ned til ham.

Dagens spiller var Lund, der først umiddelbart før kampstart fik at vide, at han startede inde.

 

Næste opgave er inde-DM den 27.2, inden det store lokalbrag i efterskoleturneringen mod HIS.


Nyt Clean Sheet til drengene

24-01-2019

Fodboldlinjen var i Holbæk og spille skoleliga.

Pigerne kom bagud tidligt, men de fik vendt det til en 4-1 sejr. Drenge 2 spillede stærkt og vandt sikkert 9-0.

Drenge 1 mødte et afbudsramt Holbæk-mandskab og skabte fra kampens start 2 gode muligheder, hvor Jonas desværre ikke fik puttet dem i kassen. Jonas er trukket op fra hold 2 og spillede en stærk halvleg som angriber. 10 minutter inde i kampen ender et  flot opspil i højre side med, at venstrebacken Alexander dukker op ved fjerneste stolpe og bringer SØS på 1-0. Yderligere 10 minutter senere er det et fremragende indlæg fra Bodal, som giver Malthe en god afslutning til 2-0. Forsvaret med Edling, Thor, Marc, Daniel og Alexander tog sig kærligt af alle Holbæks omstillingsmuligheder, og Rich, Jeppe og Friis sad tungt på midtbanen.

I 2. halvleg er det en fremragende bold fra Friis, der fører til Malthes 3-0 mål. En stærk kombination med Uhrbrand og Ellegaard fører til et opspil i vores venstre side, hvor Alexander scorer igen til 4-0.

Rysgaard sparker et frispark perfekt ind til Thor, der pander bolden i kassen til 5-0.

En stærk holdpræstation, der bar præg af det gode arbejde på træningslejren i Malaga.

Dagens spiller var den ene dobbelte målscorer Alexander.

 

Næste kamp er også i skoleligaen den 6.3, hvor SØS tager imod Gunslevholm.


SØS-succes ved SM i indefodbold

11-01-2019

Tirsdag d. 8.1 blev der afholdt sjællandsmesterskab i  indefodbold på SØS, og det blev med stor succes for hjemmeholdene.

Pige 2 startede rystende usikre med et nederlag og uafgjort i de første 2 kampe. Derefter kiggede de sig ikke tilbage. Presspillet blev hurtigere, og afslutningerne skarpere. Det gav dem plads i semifinalen, hvor det blev til en sikker sejr. Der var stor jubel og brede smil, da sejren i finalen også var i hus. En flot og velfortjent sejr til pigerne, der med et solidt fælleskab og godt humør kæmpede sig gennem skader til guldmedaljerne.

Pige 1 spillede fantastisk hele dagen indtil semifinalen, hvor holdet desværre ikke var helt klar. Bronzen kom dog i hus, da holdet flot vendte 0-2 til 3-2 over Klintsøgaard.

Drenge 2 spillede et stærkt stævne. De løftede spillet, når det var nødvendigt. De kom i finalen, hvor det blev til et nederlag til SES. De vandt flotte sølvmedaljer.

Drenge 1 spillede meget stærkt og koncentreret hele dagen. De startede med at slå Gørlev i den første puljekamp, hvor en smal 2-1-sejr blev resultatet. Det blev Gørlev, der blev modstanderen i finalen. Det blev en gyser. SØS kom tidligt foran, men med 20 sekunder tilbage stod det 2-1 til Gørlev. Udligningen kom i sidste sekund, og sejren og pokalen kom i Golden Goal –afslutningen.

1 x bronze, 1 x sølv og 2 sæt guldmedaljer i en fantastisk atmosfære i SØS-hallerne, var resultatet efter en lang og spændende dag.

Alle 4 hold kvalificerede sig til DM i Jylland den 27.2, hvor vi skal kæmpe om flere medaljer.

Næste kamp for fodboldlinjen er den 23.1 i Holbæk, hvor der er skoleliga-kamp. Det ligger dog først efter træningslejren i Malaga, hvor formen og skarpheden i de taktiske aftaler skal på plads.

Rasmus


Drenge 1 - stilling

12-12-2018


Spænding til Sidste fløjt

12-12-2018

SØS tog imod Brøndby i efterskoleturneringen, og alle forventede en meget tæt kamp mellem to af topholdene i efterskoleturneringen.

Pigerne havde vundet deres kamp 4-0 og drenge 2 tabte 2-1, inden det gjaldt hold 1.

 

Kampen blev overværet af mange forældre og store dele af SØS, som var med til at skabe en fantastisk atmosfære.

SØS var uden den skadede Marc, der grundet hælproblemer sad over, men var ellers i stærkeste opstilling.

SØS satte sig hurtigt på kampen, og første halvleg var det stærkeste holdet har præsteret endnu. Gustav i målet havde en relativ rolig dag, men tog sig sikkert af alt, hvad Brøndby kom med. Desuden satte han mange gode omstillinger i gang med opspil til Friis og Vinzents, der lå på henholdsvis den offensive midt og på kanten.

Forsvaret med Daniel, Alexander, Thor og Parslov stod kampen igennem meget stærkt og vandt næsten alle dueller, og deres 1. fase i opbygningsspillet var hurtigt og sikkert.

Rich og Jeppe var sikkerheden selv på den centrale midt, hvor de med kløgt og sikkerhed trevlede mange Brøndbyforsøg op. Rysgaard startede på venstrekanten efter en monsterindsats til træningerne. Han var kampen igennem til evig uro for Brøndbys højreside.

 

Allerede efter 10 minutter kommer Malthe først på en fremlægning fra Parslov, han runder sin direkte modspiller og kommer alene med Brøndbys målmand, der desværre redder afslutningen. SØS spiller hurtigt og direkte, og Vinzents lægger et stort pres på Brøndbys venstre back, og samarbejdet med Friis og Daniel er medvirkende til flere gode muligheder fra højre side. En af disse muligheder fører til et hjørnespark, som Friis lægger ind til Rich, der desværre header lige over mål.

Kampens afgørelse kommer 10 minutter senere, da et nyt hjørnespark fra Malthe også finder vej til Christians pande, og denne gang fører det til en sikker scoring. Det var Christians første mål i 2.5 år, men det var et vigtigt et af slagsen.

2. halvleg bliver også tæt, men med SØS i førersædet. Bodal og Botha kommer ind på venstresiden, og de skaber her flere gode muligheder. Friis har et brag af et langskud på overliggeren, og Ellegaard spiller Christian fri til endnu en ny chance, som målmanden desværre også redder.

Den sidste del af kampen bliver præget af vigtigheden. SØS trækker sig lidt tilbage, Uhrbrand kommer ind sammen med Lund, og de er med til at kæmpe sejren i hus.

 

Det var en flok glade spillere, der kunne gå fra banen med sejren.

Der var mange meget stærke præstationer i en kamp, hvor alle arbejdede for holdet, og hvor det igen var bredden i truppen, der blev kampafgørende. Der var dog ekstra roser til Thor og målscorer Rich, men banens bedste spiller var Jeppe, der igen dominerede på den centrale midt.

 

SØS topper rækken pt, men mangler spændende kampe mod HIS og Gunslevholm.

Næste kamp er i ligaen midt i januar måned på udebane mod Holbæk.

  

 

 


SØS havde krammet på Klintsøgaard

27-11-2018

SØS spillede skoleligakamp mod Klintsøgaard på hjemmebane. Det var nogle spændte drenge, der gik ind til kampen hårdt ramt af sygdom og afbud.

Den brede SØS-trup gjorde dog alle bekymringer til skamme, da holdet spillede en solid kamp.

Kampens store profil Daniel var i dagens anledning flyttet fra backpositionen til angriber-pladsen, og det skulle vise sig at være en fin idé.

Daniel fik tidligt i kampen en god bold i dybden fra Thor og oversprintede forsvaret og scorede sikkert. 10 minutter efter spiller Jeppe og Rich ping pong på midten og igen en bold til Daniel, der denne gang stoppes ulovligt i straffesparksfeltet. Han scorer selv på straffesparket. Forsvaret med Marc, Thor, Alexander og Botha giver ingen chancer væk i første halvleg, og deres sammenspil med Gustav i målet virker upåklageligt.

Halvlegsstillingen er 2-0. SØS ændrer lidt i opstillingen i 2. halvleg, hvor Lund flyttes fra kanten til det centrale midterforsvar, hvor han fortsatte det stærke spil. Ellegaard kommer ind med god energi på den centrale midtbane, og Friis og Bodal kombinerede godt på den offensive midtbane. Daniel scorer yderligere 2 mål i starten af 2. halvleg, hvor et flot opspil fra Rich og Vinzents fører til et hovedstødsmål. Daniel lægger op til Rysgaards flotte lob-mål, inden han gør det til slutresultatet 6-0.

Alexander, Botha og Thor spillede alle en god kamp, men ingen nåede dog Daniel, som med 5 mål var kampens helt store profil.

 

Næste kamp er i Efterskoleturneringen, hvor SØS på hjemmebane tager imod Brøndby fredag den 7.12. Drenge 2 spiller kl. 9.00, og drenge 1 løber på banen kl. 10.30. Pigernes kamp er flyttet til torsdag den 6.12 kl 10.30.

Rasmus


Fodbolddrengene overvandt en svær start

10-11-2018

Fodboldlinjen var på Gørlev for at spille turneringskamp. Drenge 2 spillede 1-1 i en spændende og lige kamp. Pigerne tabte desværre 3-2 efter føring på både 1-0 og 2-1.

Drenge 1 havde lavet et par ændringer i startopstillingen pga. skader. Det gav plads fra start til Edling i målet, der stod en rigtig stærk kamp. Desuden var der debut til Thor, der startede i midterforsvaret. Thor spillede en rigtig stærk kamp sammen med Parslov i backkæden.

SØS startede i højt tempo, alle var opsat på at præstere. Det ene angreb efter det andet bølger frem mod Gørlev fra første fløjt. Desværre løber mange af angrebene ud i sandet, da vi brugte alt for mange berøringer. Det blev til lige ved og næsten. Midt i dominansen får Gørlev pludselig en stor chance, som Edling og Parslov får reddet til hjørne. Hjørnesparket fører desværre til en Gørlev-scoring i en situation, hvor vores markeringer kikser.

Drengene bider tænderne sammen, og den centrale midtbane med Ellegaard, Rich og Friis har godt styr på spillet. Alexander og Daniel på backerne tager del i opbygningsspillet på fornem vis. Det er netop en fremragende aflevering fra Alexander, der spiller Friis fri til udligning. Herefter spiller Bodal Rich fri til en stor chance, men Gørlev-keeperen redder fornemt.

Efter ca. 30 minutter skifter vi Botha ind på backpositionen og sætter Daniel i angrebet. Det skulle senere vise sig at være en god idé.

Stillingen holder frem til pausen, hvor drengene får en reminder om aftaler samt besked om at sætte antallet af berøringer ned.

Jeppe kommer ind på den defensive midtbane og spiller fantastisk resten af kampen. Herfra står der SØS på alt. Rich sender Daniel i dybden, og han svigter ikke, men scorer sikkert.

Kort tid efter bryder Daniel en bold i Gørlevs backkæde, han spiller Friis fri i feltet, men han bliver nedlagt. Malthe brænder desværre straffesparket.

Kort tid efter spiller Malthe og Friis Daniel fri igen til slutresultatet 3-1.

Kampen spiller SØS stærkt defensivt. Rysgaard, Lund og Marc kommer ind og er med til at lukke kampen ned de sidste 20 minutter.

Daniel med sine 2 mål spiller en stor kamp, ligesom Alexander bliver ved at imponere, men kampens spiller bliver Rich, der kampen igennem var omdrejningspunktet på den centrale midtbane.

Næste kamp er mod Brøndby på hjemmebane den 7.12.

Tak igen til alle de forældre, der havde tid til at støtte drengene…

 

Rasmus


Dyr udvisning til drengene

04-11-2018

Fodboldlinjen tog imod Kies til opgør i skoleligaen. Det blev en seværdig kamp, hvor der var mål og spænding i overflod.

SØS startede som lyn og torden, og allerede efter 7 minutter førte et fremragende opspil fra Bodal og Malthe til en stor chance til Friis, men Kies-målmanden hev en flot redning op af hatten. 5 minutter efter scorede Malthe efter et fremragende opspil fra Uhrbrand og Vincents. Kies svarede igen med at skabe en stor chance i vores højre side, hvor Daniel og Marc kom i undertal, men den store chance blev brændt. Få minutter senere scorede Bodal efter en hjørnesparkskombination.

2-0 efter 15 minutter fik måske drengene til at falde lidt ned i gear. Rich får et gult kort, som desværre skulle vise sig at blive fatalt. Først skabte et indlæg misforståelse mellem Gustav og Marc 2-1. 3 minutter senere førte en exceptionel enkeltmandspræstation fra en Kies-spiller til udligning, og yderlige 3 minutter efter kom Kies foran efter et indlæg, hvor SØS ikke for den rette afstand til angriberne. På dette tidspunkt er der spillet 27 minutter!

Resten af halvlegen foregår  i samme hæsblæsende tempo, men uden scoringer. 2 halvleg bølger ligeledes frem og tilbage, men det lykkes ikke for Rysgaard eller Lund at få scoret på de halve chancer, der opstår.

Pludselig scorer Kies igen til 4-2, hvor afstanden mellem forsvar og de andre kæder igen bliver for stor. Dette sætter gang i et arbejdsraseri fra SØS. Vi skaber gode chancer til Ellegaard og Malthe, men bolden vil ikke ind. Med 12 minutter igen laver Jeppe en hurtig igangsætning og spiller Botha fri, han svigter ikke og scorer til 3-4. Kampen ud presser SØS på, men i sidste minut afgør Kies kampen til 5-3.

Det var et ærgerligt nederlag, men også en stor ros til de individualister fra Kies, som desværre fandt lidt ekstra frem af posen, når det kneb.

Der var ekstra ros til Vincents, som ligesom dagens spiller Friis, spillede en flot kamp.

Næste kamp er mod Gørlev fredag den 9.11

Rasmus

 

 

 

 

 

 

 

 


Pligtsejr til drengene

26-10-2018

Torsdag drog fodboldlinjen til Klintsøgaard. Pigerne tabte 1-0, og drenge 2 vandt 6-1.

Drenge 1 lagde ud med et højt pres fra starten. Det gav bonus allerede i det tredje minut, da Klintsøgaards målmand var uheldig med at lægge bolden til Malthe, der kynisk gjorde det til 1-0.

Samme Malthe øgede føringen til 2-0 efter flot opspil fra Jeppe og Ellegaard på midten. Herefter bølgede kampen frem og tilbage, men stadig med SØS i kontrol. Forsvaret med Alexander, Marc og Botha tog sig af det meste, og den ene chance de gav væk, havde Gustav styr på.

Vores kanter Bodal og Vincents var i hopla, de udfordrede konstant deres direkte modstandere og med godt sammenspil med Friis, skabte de flere gode chancer.

5 minutter før pausen spiller Friis en god bold til Vincents, der med et stærk afslutning skaber en returbold, som Bodal sparker ind. 2 halvleg fortsætter på samme måde, det ene SØS-angreb efter det andet bølger frem mod Klintsøgaards mål. Nikolaj kommer ind på målet, hvor han igen står en fejlfri kamp. Malthe scorer til 4-0, da han igen tror på en løs chance.

Herefter er det en dybdebold fra Lund og Uhrbrand, der giver en løbeduel mellem Vincents og en back – Vincents scorer til 5-0.

Rich kommer ind i midterforsvaret, hvor han er med i opspillet til chancer til Friis, Uhrbrand og Daniel, der dog alle bliver brændt inden dagens højdepunkt – en Messi-like dribletur af Daniel efterlader 5 Klintsøgaardspillere rundtossede inden scoringen til slutstillingen 6-0.

En solid kamp af drengene med ekstra plusser i trænerens bog til Jeppe på den defensive midt samt Alexander, der fuldt fortjent blev dagens SØSStjerne.

Næste kamp gælder Kies tirsdag den 30.10 på hjemmebane. Pigerne spiller kl. 8.30, drenge 1 kl. 10.00 og drenge 2 kl. 11.30.

Rasmus


Halvskidt kamp, men sejr til fodbolddrengene!

12-10-2018

Fodboldlinjen var på Vestsjælland for at spille kampe i både ligaen og efterskoleturneringen.

Drenge 2 vandt en sikker sejr på 4-0. Pigerne spillede fremragende og vandt ligeledes 4-0.

Drenge 1 startede rigtig godt. Backkæden med Botha, Parslov, Marc og Daniel havde styr på Vestsjællands offensive spillere. Jeppe spillede kampen igennem solidt på den defensive midtbane, hvor han brød mange omstillinger og lavede det beskidte arbejde, når det var nødvendigt.

Friis var rykket ud på kanten, hvor han drev gæk med værternes back. Efter ca. 20 minutter bryder Daniel en bold i højre side, han oversprinter Vestsjællands venstre side, han spiller til en overlappende Malthe, der spiller en perfekt bold på tværs til Rysgaard, der kommer foran sin modspiller og scorer til 1-0.

Herefter sløser drengene lidt, markeringerne bliver slappe, vi dribler de forkerte steder og pludselig Vestsjælland til 1-1.

Pausen bliver brugt på en fortjent skideballe og en opstramning af aftalerne. Nikolaj kommer ind på kassen, Alexander erstatter en småsyg Daniel, og Ellegaard kommer ind på den centrale midtbane. Victor kommer ind som angriber og lægger et tungt pres på Vestsjællands forsvar.

10 minutter inde i 2. halvleg scorer Malthe direkte på frispark efter en flot aktion af Vincents.

Uhrbrand starter herefter sit one-man-show. En flot diagonalbold fra Botha bliver pillet ned med højre ben, hvorefter han sparker hårdt og præcist med venstre til 3-1. 5 minutter efter afslutter samme Uhrbrand langt ude fra med så meget kraft, at målmanden ikke kan holde skuddet – 4-1.

Kampen ud bølger angrebene frem mod et modløst Vestsjællandhold. Alexander bryder flere bolde og starter mange angreb i højre side. Ellegaard kommer ind centralt og flår resterne af modstandernes defensiv fra hinanden.

Desværre ender kampen uden flere scoringer.

Kampens spiller blev den dobbelte målscorer Uhrbrand.

Næste kamp er på Klintsøgaard den 25.10.

 

Rasmus

         

                                                             


Fodbolddrengene tæt på sejr

26-09-2018

Fodboldlinjen tog imod Sjælsølund på hjemmebanen i første turneringskamp.

Vejret var godt, og drengene var spændte på at skulle spille om points.

Sjælsølund sætter sig hurtigt på kampen, de lægger et tungt pres på SØS-drengene, som virkelig har svært ved at spille sig ud af presset.

20 minutter inde i kampen overspiller Sjælsølund vores venstre side og scorer et flot mål.

Herefter kommer vi bedre med i kampen. Forsvaret med Marc, Daniel, Parslov og Botha stepper det hele op, midtbanen arbejder stenhårdt for at skabe muligheder frem ad banen.

Pludselig lykkedes vores opspil. Rich, Ellegaard og Friis får sat et hurtigt modangreb i gang, de spiller Malthe alene i duel med en forsvarsspiller. Malthe sætter forsvarspilleren af og udligner med et hårdt og fladt skud.

Stillingen holder frem til pausen, hvor aftalerne bliver genopfrisket, og vi får justeret lidt i vores organisation. 2. halvleg starter med en masse hård og god fight på midten. Ingen af holdene skaber de store chancer, før Uhrbrand med en fremragende aflevering får spillet Bodal fri, men bolden smutter fra ham.

Jeppe og Alexander kommer ind for at styrke defensiven, og igen rykker drengene sammen i bussen og kæmper som besatte. Sjælsølund skaber nogle store muligheder, men SØS-forsvaret formår at presse dem i afslutningerne, og resten tager Gustav sig af i målet.

2 minutter før tid ruller SØS deres omstillingsmaskine ud. Ellegaard og Vincentz spiller igen Malthe op til en ny scoring. 2-1 til SØS.

Desværre udligner Sjælsølund direkte på frispark i det 3. tillægsminut til slutresultatet 2-2.

Drengene var ærgerlige over den sene udligning, men de var samtidig stolte af deres mandfolkefight.

Kampens og banens bedste spiller var Gustav Ditlev i målet.

Næste kamp er 11.10 mod Vestsjællands Idrætsefterskole.

Rasmus Knaack

 


Sejr til fodbolddrengene i sidste testkamp

19-09-2018

Fodbolddrenge 1 spillede onsdag den sidste testkamp mod Gørlev Idrætsefterskole.

Det blev en meget lige kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

Gørlev bringer sig foran 1-0 allerede efter 2 minutter, da en hurtig angriber har held med at opsnappe en tilbagelægning. SØS strammede herefter grebet og tilspillede sig flere store chancer. Bodal dribler sig gennem forsvaret efter opspil fra Friis, men afslutningen reddes af keeperen. Senere er det et fremragende angreb, der ender med en stikning til Ellegaard, der bliver nedlagt i feltet. Malthe udnytter straffesparket til udligning.

Malthe får senere en god chance, men afslutningen går lige forbi. 2 halvleg starter igen med et godt pres fra SØS. Forsvaret står stærkt og giver meget få muligheder væk, den ene store chance Gørlev skaber, tager Gustav sig af.

SØS skaber flere store chancer, men bolden danser på stregen, rammer overliggeren eller går forbi mål.

10 minutter før tid bryder Jeppe en bold på midten, spiller den op på Victor, der skærmer forsvarsspilleren af og spiller bolden i dybden til Malthe, der afdribler målmanden og scorer sejrsmålet.

Samme Malthe bliver kampens spiller.

Næste kamp bliver første turneringskamp mod Sjælsølund tirsdag den 25.9 på hjemmebane.

 

Rasmus


Svær kamp for fodbolddrengene

05-09-2018

Drenge 1 var i Køge for at spille træningskamp med deres u17 hold. Søsdrengene er stadig ved at bygge fodboldrelationer og struktur på spillet, så kampen starter meget rodet.

SØS viser i glimt deres farlighed i omstillingsspillet med gode afslutningsmuligheder til Uhrbrand og Bodal, men ingen mål. Køge havde held med at skabe sprækker i defensiven og midt i 1. Halvleg går det galt, da en omstilling i højre side giver 1-0 til Køge. 10 minutter senere giver et boldtab i opspillet hos SØS en ny omstilling med 2-0 til følge.

Herefter løfter SØS deres spil, tempoet øges, intensiteten i duellerne stiger og langsomt men sikkert overtager SØS kontrollen af kampen.

 Træningskamp SØS

Kort inde i 2. halvleg reducerer Malthe efter flot sammenspil med Friis. 10 minutter senere gør samme Malthe det til 2-2 da Vinzents oversprinter en back og spiller Malthe fri på kanten af feltet. SØS presser på i denne fase af kampen, og Marc, Daniel, Parslov og Botha lukker effektivt ned for de enkelte muligheder Køge skabte. 10 minutter før tid scorer Uhrbrand til 3-2, da vores højreside igen runder Køges forsvar og spiller bolden på tværs.

Træningskamp i KØGE

En god træningskamp mod et godt kæmpende hold fra Køge.

Kampens spiller blev Parslov, der løftede sit spil flot især i 2. halvleg.

Næste træningskamp er onsdag d. 19.9 kl 9.30 på hjemmebane.

 

Drenge 1 – SØS


Sejr til fodbolddrenge 1

28-08-2018

Drengene tog mandag aften til Ringsted for at møde et hold fra mesterrækken.

Stemningen var høj, og drengene var meget selvsikre fra start.

Vi skaber en stor chance med det samme, men Christian header desværre forbi mål. SØS sætter sig på spillet og duellerne, men uden at imponere væsentligt. Det lykkes nogle gange at spille bag Ringsteds forsvar , men vi får ikke omsat chancerne til mål. Gustav må hive et par gode redninger frem, da Ringsted pludselig får kombineret sig gennem forsvaret.

Så stepper drengene lidt op. Victor tager chancen udefra og bolden snyder målmanden til 1-0, herefter er det Adam, der oversprinter forsvaret og gør det til 2-0. Så falder vi ned i tempo igen, og Ringsted får reduceret til 1-2. Herfra træder SØS på speederen og overspiller Ringsteds godt kæmpende hold flere gange. Malthe, Daniel og Friis scorer flotte mål på stribe, og kampen ender 9-1 til SØS.

Næste træningskamp for drenge 1 er mandag aften i Køge. Det bliver formentlig kl 18.

                                                                                                             Rasmus


Første træningskamp for  fodbolddrenge 1.

23-08-2018

Efter en træning samlet i trup1 skulle de nye SØS-Stjerner møde et spændende hold fra Svenstrup.

Alle var spændte på den første tur med et nyt hold, hvordan ville sammenspillet være osv.

 

Drengene var klar fra start. Vi satte os hurtigt og tungt på kampen. Forsvaret fandt stille og roligt deres linje, bakkede godt op for hinanden. Rysgaard og Botha var stærke i deres defensive dueller, og de viste fine takter også i det offensive spil.

Jeppe var hele tiden det rigtige sted på midten, hvor han vandt mange bolde.

Vi stillede med 2 hurtige kanter i Venzents og Bodal, der sørgede for assist og mål. På midten var Ellegaard styrmand i vores presspil og på toppen var Victor en evig kilde til uro.

Friis udnyttede sin frie rolle som 10ér til at være med i mange hurtige opspil og toppede indsatsen med et frisparksmål.

3-0 efter en flot første halvleg. 2. Halvleg var præget af vores fokus på forsvarsspil. Vi skabte færre chancer, men havde hele tiden kontrollen. I midterforsvaret havde Uhrbrand og Thor afløst Marc og Parslov, og de viste ligeså flotte takter som dem. Rich kom ind på 6ér pladsen og dominerede midtbanen. Bech og Møller kom på uvante opgaver på kanterne, men løste opgaverne flot. Jonas spillede en god 2. Halvleg på toppen, indtil en skade tvang ham ud.

Kampen endte 3-0 med cleansheet til Gustav og Nicklas i målet.

Det var en god og spændende start på fodboldåret på SØS.

 

Drenge 2 vandt 4-0 og det samme gjorde pigerne.

 

Næste kamp for hold 1 er i Ringsted på mandag kl 19. Vi spiller mod Ringsteds u17 mesterrækkehold på græsbanerne på Ringsted Idrætsanlæg, Anlægsvej 4100 Ringsted.

                                                                                                             Rasmus


Medaljer til fodboldpigerne!

28-02-2018

Tirsdag den 27.2 var fodboldpigerne i Hedensted til DM i indefodbold. De 20 bedste skoler i Danmark var samlet for at kæmpe om medaljer.

 

Hold 2 var meget spændte inden første kamp. Nervøsiteten blev dog hurtigt til koncentration og hårdt arbejde. Flora starter med et flot hattrick, Nanna holdt målet rent, og Emma O styrede angrebsspillet. Holdet vinder klart.

De næste kampe fortsatte på samme måde. Kiri arbejdede hårdt og ydede en kæmpe forsvarsindsats. Åberg lavede det ene flotte mål efter det andet. Katrine skabte ro i angrebsspillet og lavde også mål.

Puljen blev vundet i overlegen stil. Så nåede vi kvartfinalen. Det blev en nervepirrende oplevelse, hvor bolden hoppede og dansede på stregen flere gange, men efter scoringer fra Åberg, Flora og Emma O, blev det til en sejr og plads i semifinalen.

Her var det Skyum, der var modstanderen. SØS havde egentlig styr på det, men kunne ikke ryste Skyum af, kampen gik i Golden Goal, hvor det til sidst blev Marie, der efter en fantastisk kamp kronede indsatsen med det afgørende mål og en plads i finalen.

Her stod vi overfor BGI. Der havde vundet alle deres kampe suverænt. Vi kom hurtigt bagud 2-0, men pigerne ville ikke give op. Katrine reducerede og Marie udlignede  med 1 minut tilbage. Desværre lykkedes det BGI at score med 3 sekunder tilbage.

Sølvmedaljerne er de første til fodboldpigerne fra SØS ved et DM – Sådan piger.

 

Hold 1 var kommet i en meget svær pulje. De lagde ud med en sejr og 1 uafgjort, inden holdet tabte til en stor jysk skole. Det så sort ud, men i sidste puljekamp spillede pigerne fantastisk. Amalie havde flotte redninger, Molly, Studsgaard, Emma C. og Anna knoklede i forsvaret, Julie E. og Sara lavede vigtige mål. Resultatet blev en storsejr og en plads i kvartfinalen. Her blev BGI med flere landsholdsspillere dog endestationen. Pigerne kæmpede flot hele dagen.

 

Tak for en god dag.                                                 Noer og Rasmus

 

Torsdag d. 1.2 gælder det så Vestsjælland på hjemmebane. Det tegner til en kold og spændende kamp i Haslev kl. 11.30


Ny sejr og nyt clean sheet til fodboldpigerne!

02-02-2018

Fodboldpigerne tog til Klintsøgaard for at spille skoleligakamp.

Alle var fit for fight og i godt humør. Vi mødte et stærkt kæmpende Klintsøgaard-hold, som var meget fysisk stærke.

Vores defensiv med Amalie og 4-backkæden med Kiri, Molly, Anna og Clara stod meget stærkt kampen igennem. Kampens og banens bedste spiller Emma Olsen skærmede forsvaret godt af, og hun satte gang på gang gode omstillinger i gang.

Åberg og Nanna arbejdede hårdt på kanterne og var til evig uro i modstandernes forsvar.

Emma C. og Sara kæmpede hårdt på midten og foran dem lå Julie og aktiverede deres centrale forsvarere. Den første store chance falder til Nanna, der bliver spillet i dybden og kommer til en god chance, målmanden hiver en flot redning frem. Åberg er tæt på at komme til endnu en god mulighed, men Klintsøgaards midterforsvar får ryddet op i sidste øjeblik.

2. halvleg starter med et pres fra SØS, Katrine kommer ind fra bænken og afslutter et flot angreb med en afslutning lige ved siden af målet.

Clara Lunn og Flora kommer ind på Backerne og sammen med Anna og Fallentin fastholder de vores gode spil i backlinjen. Marie kommer ind på midten, hvor hun indgår godt i sammenspillet med Willumsen og Sara på midten. Vennus og Molly spiller i angrebet og sidstnævnte bliver matchvinder med et flot mål, hvor kombinationerne sad lige i skabet. Resultatet bliver 1-0 til SØS, og pigerne var stolte og glade over spil og sejr.

DM i indefodbold

Næste store opgave bliver DM i indefodbold tirsdag den 27.2 i Hedensted. De 20 bedste hold i Danmark er med, og SØSstjernerne skal testes mod de bedste. Man kan følge med på dbu.dk, hvor man kan søge på enten skolen eller stedet…

Næste kamp

Torsdag den 1.3 spiller vi kampe mod Vestsjællands Idrætsefterskole på hjemmebane. Kampene skal vindes, hvis håbet om kvalifikation til DM skal leve!

Af: Rasmus Wessel Knaack


Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top