Hold dig opdateret her

Nyt om fodbold på SØS

Uafgjort i sidste ligakamp

08-04-2024

SØS-drengene var i Brøndby for at spille sidste kamp i ligaen. De tidligere resultater havde flasket sig således, at Final-four-pladserne var forsvundet.

Vi stillede op med Mathias på mål, Eddie, Oliver, Karlshøj og Kryger i bagkæden. På midten lå Noah, Malmborg og Sebastian, mens Helmuth, Thinggaard og Alex spillede fremme.

Vi havde indledningsvis svært ved at håndtere deres høje pres, men nogle få justeringer gav et bedre defensivt udtryk. Vi er spilstyrende i en relativt lige kamp.

20 minutter inde i kampen, stresser det høje pres os desværre til et selvmål. Det bringer dog bare mere energi til holdet, og vi sidder tættere i duellerne og spiller skarpere.

Vi skifter, Rysgaard, Glad, Albert, Vest, Mørkedal og Olesen ind i 2. halvleg, hvor vi presser hårdt på.

Det fører til en udligning af Thinggaard efter flot forarbejde af Olesen, Mørkedal og Sebastian.

SØS får flere gode muligheder, men det er ligeved og næsten fra Malmborg, Thinggaard, Albert og Mørkedal. Brøndby har også nogle gode omstillinger, men der kommer ikke flere scoringer.

Næste kamp er tirsdag den 16.4, hvor vi tager mod SES i en finale om Sjællandmesterskabet. Begge hold har vist sig suveræne i efterskoleturneringen, og de skal nu kæmpe om titlen og seedning til det kommende DM.


2 kampe gave 4 point

12-03-2024

Fodbolddrenge 1 var på Gunslevholm torsdag d. 7.3 for at spille turneringskamp. Det blev en meget lige kamp med SØS i førersædet. SØS startede med Mathias, Olesen, Kryger, Karlshøj og Eddie nede bagved. De spillede en virkelig flot kamp. SØS havde Mørkedal, Noah og Malmborg på den centrale midtbane. De spillede og arbejdede hårdt og flot kampen igennem. Albert, Helmuth og Sebastian fremme.

Gunslevholm overlod det meste af initiativet til SØS og var meget opmærksomme i deres defensive organisation.

Alligevel lykkedes det dem at score på en omstilling, hvor en flot enkeltmands-præstation førte til mål.

SØS pressede højt og stressede Gunslevholm overalt på banen. Vi satte Rysgaard og Glad ind for at øge presset på modstanderne, og det gav bonus. Mørkedal scorede efter flot opspil med Sebastian. SØS pressede hårdt for at få 3 points, Albert fik et par store chancer, men målmanden eller tvivlsomme dommerkendelser forhindrede et sejrsmål.

Tirsdag 12.3 spillede vi så igen kamp. Denne gang mod Næsgaard. Vi havde denne gang valgt Mathias, Oliver, Eddie, Karlshøj og Olesen i backkæden. Foran dem skulle Mørkedal, Noah og Malmborg dominere midtbanen, mens Sebastian, Albert og Rysgaard skulle være stærke i fase 3. Malmborg scorede et flot hovedstødsmål efter 7 minutter, da Eddie forlængede et hjørnespark. Desværre scorede samme Malmborg igen på hovedet i den anden ende 10 minutter senere.

Stillingen var nu 1-1. Heldigvis dominerede SØS spillet, og et fornemt opspil i højre side med Olesen og Rysgaard endte med en tværbold til Mørkedal, der sikkert scorede til 2-1. 30 minutter inde i kampen spiller Eddie en flad bold på Mørkedal, der forlænger til Sebastian, der scorer sikkert. Vi skifter Glad, Helmuth og Nicolai ind i anden halvleg, hvor vi fortsætter trykket på Næsgaard. Sebastian scorer et godt mål til 4-1 og får endnu en stor chance, som fører til 5-1. Albert, Sebastian og Glad er tæt på yderligere scoringer, men kampen ender 5-1.

Drengene spiller allerede igen på fredag, hvor turen går til Vestsjælland.


Sejr i lokalderby

04-03-2024

Fodbolddrengene mødte HIS i skoleligaen. Den første kamp i efterskoleturneringen blev vundet 2-0, så SØS gik ind til kampen som favoritter.

SØS startede med Mathias på mål, foran ham lå Kryger, Eddie, Oliver og Alex. Midtbanen bestod af Vest, Noah og Mørkedal, mens Sebastian, Albert og Helmuth lå fremme.

SØS startede i modvinden, og med HIS i et højt pres. SØS spillede sig fint gennem presset, og de lykkedes flere gange at komme frem til indlæg og fine halve chancer omkring feltet.

Desværre kom HIS foran 1-0 efter et hjørnespark til SØS, hvor vi ellers havde et fantastisk returløb, men alligevel lykkedes det SØS at bringe sig til afslutning og scoring.

Kort efter var stillingen dog 2-1 til SØS. Et godt sparket hjørnespark fra Helmuth ramte en flyvende Eddie, der pandede den i kassen. Kort efter var det et fantastisk opspil i højre side, hvor Alex spiller en bold ind i det lille felt, hvor Albert lægger bolden smart af til Sebastian, der sikkert sparker den ind til 2-1. Det var virkelig et smukt mål.

Vi skiftede Olesen, Glad, Karlshøj, Gunvad, Sebastian O., Krabbe og Rysgaard ind i 2. halvleg. Igen viste den stærke bredde hos SØS sig. SØS tilspiller sig flere gode chancer mod et modløst HIS-mandskab. Rysgaard opsnapper en tilbagelægning og spiller uselvisk Noah, der sikkert scorer. Kort efter scorer Rysgaard selv, da Albert på samme uselviske facon spiller Rysgaard til scoring og slutresultatet 4-1.

Næste kamp er allerede torsdag 7.3, hvor fodboldlinjen drager til Gunslevholm for at spille i efterskoleturneringen.


Dobbeltuge i ligaen

25. januar 2024

Drenge 1 har spillet 2 kampe i skoleligaen.

Tirsdag havde vi fornøjelsen af et uhyggeligt stærkt hold fra SES.

SØS startede med Mathias på mål, han havde en kæde foran sig med Kryger, Eddie, Karlshøj og Olesen. De havde en travl første halvleg i en fantastisk fodboldkamp i højt tempo.

Midtbanen med Noah, Malmborg og Mørkedal spillede og fightede til UG, og fremme lå Sebastian, Albert og Helmuth.

SØS får en stor chance til Helmuth allerede efter 1 minut, men SES-keeperen redder flot. 10 minutter senere bliver et flot angreb fra SES kronet med et mål til 0-1.

SØS spiller helt lige med SES i det meste af første halvleg, men er desværre bagud med 2-0, da en kantspiller skærer igennem vores højre forsvarsside og scorer til 2-0. SØS er igen tæt på en reducering ved Helmuth, da Karlshøj spiller en bold i dybden, men afslutningen går lige forbi målet.

Pausen bliver brugt på at ændre taktikken til et højere pres med mere energi. SØS skifter Glad, Vest, Thinggaard, Oliver, Alex og Rysgaard ind. Det bekommer ikke SES vel. De bliver presset og stresset, og SØS-drengene lugter blod. Vi tilspiller os ikke store chancer, men kommer tættere og tættere på.

Reduceringen kommer på et brag af et langskud fra Glad. Han hamrer den op i krydset fra 25 meter.

10 minutter før tid kommer udligningen. Malmborg og Sebastian overspiller smart flere SES-spillere, inden sidstnævnte lægger en god bold til Rysgaard, der sender bolden i mål til 2-2.

SØS sidder på det hele og får flere gode muligheder fra kanten af feltet, men uden held.

Pludselig opstår der en omstillingsmulighed til SES. Den medfører en 10-minutters udvisning til Mathias. Midt i forvirringen lykkedes det desværre SES at scorer sejrsmålet dybt inde i overtiden.

Nederlaget har gjort det svært at avancere fra puljen, men det var en meget imponerende kamp af drengene.

 

Allerede et par dage efter fik vi så besøg af Svenstrup ligeledes i ligaen. Her var opstillingen og systemet ændret markant. Mathias på mål havde denne gang Eddie, Karlshøj og Oliver foran sig. De 5 mand på midten var: Vest, Malmborg, Alex, Olesen og Sebastian. Hvilket gav plads til Rysgaard og Helmuth på toppen.

SØS pressede højt, og de havde god gavn af vores aggressive wingbacks, der hele tiden kunne give numeriske fordele på kanten.

10 minutter inde i kampen, er det et flot opspil fra Olesen og Helmuth, der giver plads til Malmborgs 1-0-mål.

SØS bliver snydt for straffe og rødt kort til en forsvarsspiller i den næste gode periode. Vi summer omkring målet, men vores fase 3 var ikke skarp nok.

Efter pausen kommer, Lind, Noah, Albert, Glad og Kryger ind. Truppens imponerende bredde gjorde udslaget, da vi tilspillede os flere gode muligheder.

Det bliver til et mål mere, da Glads indlæg bliver sendt i nettet af Albert til slutresultatet 2-0

Det har været en god fodbolduge med 2 gode kampe, desværre med blandede resultater, men spillemæssig fremgang.


Sejr i lokal-opgøret

11. januar 2024

Drenge 1 mødte de lokale rivaler fra HIS i efterskoleturneringen.

Efter uger med sygdom, skader og sne var drengene endelig klar til kamp igen. Næsten alle fit for fight og med masser af motivation.

Mathias stod igen en god kamp i målet, og foran ham spillede Kryger, Eddie, Karlshøj og Glad en virkelig stæk og fokuseret kamp. Noah, Malmborg og Mørkedal dominerede midtbanen. Sebastian og Helmuth var svære at holde på kanterne, mens Thinggaard var en stærk opspilsstation på 9ér-positionen.

Kampen starter meget lige med SØS i et spillemæssigt overtag, mens HIS kom med et imponerende energiniveau og med et stærkt presspil.

SØS scorer efter et hjørnespark, hvor Eddie forlænger til Thinggaard, der af flere omgange sender bolden i mål. Herefter står der SØS på det hele. Flotte angreb og hurtige omstillinger gav store muligheder til Sebastian, Mørkedal, Thinggaard og Helmuth, men ind ville bolden ikke.

Thinggaard får en 10-minutters udvisning, som giver HIS lidt plads, men det er stadig SØS, der er farligst.

Pausen blev brugt på at genopfriske aftaler, og holde fokus på possessionspillet samt spillet ud af pres. Olesen, Alex, Oliver, Rysgaard, Albert og Vest kommer ind og er med til at løfte niveauet yderligere. Karlshøj, Thinggaard, Sebastian og Noah har gode muligheder, men kampen bliver først lukket, da Mørkedal og Sebastian sender en bold på tværs til Helmuth, der scorer til slutresultatet 2-0.

Alle var glade og tilfredse med spil og indstilling, stemningen var høj, og nu er øjnene rettede mod næste opgave. Det har været en gode uge for drengene med 2 sjællandsmesterskaber i indefodbold og en sejr over HIS.


Fortjent sejr til SØS

26. oktober 2023

Fodbolddrengene var taget til Svenstrup for at spille kamp i efterskoleturneringen.

Det var en næsten intakt trup, der kun manglede Victor Lind, der stadig er hæmmet af en knæskade fra Klintsøgaard-kampen.

Mathias vogtede målet, og foran ham spillede Viktor, Eddie, Karlshøj og Glad. Midtbanen bestod af Noah, Mørkedahl og fødselaren Sebastian. SØS havde Kryger og Helmuth på kanterne og Thinggaard på toppen.

SØS spillede en meget stærk første halvleg, hvor forsvaret ikke gav noget væk. Presspillet var hårdt og effektivt, og så sad vores fase 3 lige i skabet. Dette gav desværre ingen mål på trods af flere store muligheder. Svenstrups målmand har i 3-4 fantastiske redninger på afslutninger fra Thinggaard, Helmuth og Mørkedal. Når det endelig lykkedes at passere målmanden, så stod der en forsvarsspiller på stregen og afværgede hovedstødschancerne fra Karlshøj og Thinggaard. 00 ved pausen og en opfriskning af aftaler samt indskiftninger af Rysgaard, Oskar, Alex, Oliver,

Malmborg, og Albert. Det ændrede vores afslutningsheld. Sebastian modtager bolden centralt efter erobring af Eddie og Noah, han driver den frem og hamrer den op i hjørnet fra kanten af feltet. Få minutter senere spiller SØS op i venstresiden. Alex spiller frem til Albert, der truer dybt, men spiller bolden på tværs, hvor Sebastian smækker den ind.

Det gav tilsyneladende en falsk tryghed, i hvert giver det en omstilling til Svenstrup, hvor de reducerer til 1-2. SØS får hurtigt styr på det igen. En flot diagonalbold fra Hansson til Albert bliver headet retur, og igen dukker Sebastian op og scorer sit 3. mål.

Så ville Mørkedal også lege med. Han sætter 2 modspillere og vipper den på tværs, hvor Malmborg scorer det sidste mål i 4-1 sejren. De sidste minutter giver gode chancer til Thinggaard, Rysgaard og Albert, men der bliver ikke scoret mere.

Næste uge bliver brugt på træningslejr i Tyskland inden ligakampene 6.11 og 10.11 mod Næsgaard og Gunslevholm.


Historisk resultat for fodboldpigerne til DM

15-05-23

SØS’ dygtige fodboldpiger har fra d. 11/5-13/5 deltaget i DM for efterskoler på BGI Akademiet ved Horsens.

Vi vidste på forhånd, at det ville blive hårde og intense dage, da der for alle hold ventede 6 kampe på 3 dage, men dette har pigerne håndteret på helt fantastisk vis.

Første kamp blev vundet stort mod Vojens (12-0), anden kamp tabt 2-0 mod et godt EVN hold, inden der ventede en kamp om deltagelse blandt de 8 bedste mod Lægården. Kampen blev spillet på græs, og derfor blev der spillet mere direkte, end vi normalt vil, da underlaget gør det vanskeligere at spille vores normale possession spil. Pigerne viste karakter, og der var hurtigt ingen tvivl om udfaldet på kampen, da vi var klart bedst og endte med en 4-0 sejr.

Første mål var nået, og nu skulle der kæmpes videre i den bedste halvdel af turneringen.

Hjemly var modstanderen i kvartfinalen, og her blev det en sikker 2-0 sejr, hvilket gjorde, at det historiske resultat var sikret, idet en 7. plads var den hidtil bedste placering for fodboldpigerne.

Nu ventede ISI i semifinalen, hvilket næsten kan betegnes som et klubhold, men vi var mere end klar til at tage kampen om finalepladsen op.

Det endte med et 3-0 nederlag mod de senere danmarksmestre, men vi havde bestemt stor andel af kampen, og formåede i perioder at stresse dem og på trods af mange forgæves løbede meter, gav pigerne aldrig op.

Sidste kræfter skulle mobiliseres mod Vejle i kampen om bronzemedaljerne, hvilket blev en meget lige kamp. Synes vi var dominerende og ville mest i kampen, men det var desværre Vejle, som endte med at vinde en smal 1-0 sejr.

Pigerne og vi (MJ/UV) var meget skuffede og ærgerlige efter kampen, da vi synes vi havde fortjent mere, så den skulle lige bearbejdes, men smilene og det gode humør var hurtigt tilbage.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle dem, som tog sig tid til at komme forbi Horsens og støtte pigerne - virkelig fedt at se hvor mange, som dukkede op, det betyder virkelig meget.

Tak for kage, sodavand, m.m.

Vi er alle sindssyg glade og virkelig stolte over dette historiske resultat, som er kommet i hus via hårdt arbejde og stort sammenhold.


Fodboldpigerne fra SØS skal for andet år i træk til Skoleligaens Final 4-stævne!!!!

01-05-2023

SØS Idrætsefterskole spillede sig på overbevisende vis i semifinalen med en lidt smal 2-1 sejr over Hjemly Idrætsefterskole.

Vi havde snakket om, at det formodentligt blev en sværere kamp og især på det mentale plan. Heldigvis virker det som om, at pigerne så småt begynder at tro på, hvad deres trænere hele tiden fortæller dem – nemlig at de er gode og gode nok, og at de er mindst lige så gode som de andre hold, de i fremtiden skal møde.

Med det i baghovedet viste pigerne sig fra deres bedste side og gik fokuseret til opgaven. Der blev fightet hårdt, løbet og spillet klogt – og holdet viste, at de var målrettede og besluttet på at nå den semifinale.

SØS begyndte med klart spilovertag og kom fortjent foran. Desværre varede det ikke længe inden, at der kort efter blev lavet 2 store fejl, der kostede det udlignende mål. Et mål som Hjemly fik foræret. I en periode efter dette, var det Hjemly, der sad på især nærkampene.

Langsomt fik SØS kæmpet sig ind igen, og igen var holdet spilstyrende. Carla rammer stolpen på et langskud i 1. halvleg, og det samme gjorde Mathilde i 2. halvleg 2 minutter før tid.

1-1 efter ordinær tid og dermed forlænget 2x10 minutter.

Kort inde i 1. halvleg af forlænget spilletid løftede Bastlund en bold op i Hjemlys bagrum, Carla løb og tog bolden til sig, tog et træk og trykkede på aftrækkeren - 2-1 til SØS.

De sidste 15 minutter bølgede kampen frem og tilbage. Både SØS og Hjemly-spillere var mærket af kampen. Dog var det SØS, der havde overskuddet til sidst og kørte kampen fornuftigt hjem!

Herunder kampens målscorere:

1-0, 8. min, Mathilde

1-1, 16. min, Hjemly

2-1, 84. min, Carla

Stort tillykke til Sjællands bedste pige-efterskole-fodboldhold!

Pigerne skal spille Final 4 tirsdag 23/5 ved Marienlystcentret i Odense.

Dvs. en semifinale og finale/bronzekamp


Klar til Final Four (drenge 1)

26-04-2023

SØS-drengene skulle til Odense i kvartfinalen i skoleligaen. Her skulle de prøve kræfter med Hjallese-skolen, som har en Team Danmark-linje med elitespillere fra OB og Næsby.

Desværre manglede de en del af disse til dagens kamp.

Det var drengenes første kamp på græs, og det fremgik tydeligt af spillet.

SØS startede afventende, men skubbede presset længere frem efter ca. 10 minutter.

Vores backkæde havde lidt udfordringer med underlaget og en dygtig Hjallese-angriber, men generelt havde Nithan, Oliver, Thor og Villads rimeligt styr på det. Banen gav en masse tilfældige bolde, som midtbanen med Rumle, Isak og Eichert prøvede at holde styr på. KV, Adam og Severin spillede fremme, og de havde lidt svært ved at skabe muligheder, da det hele tiden var lige ved og næsten. 25 minutter inde i kampen spiller Nithan og Severin godt sammen i højre side, her får de spillet Isak i dybden, hans flade indlæg bliver rettet af og går i mål til 1-0. Så begynder drengene at sjuske. De tager chancer og bliver ubeslutsomme. Det giver et straffe til Hjallese. Det var dog guf for Gellner, der ikke bare redder sparket, men formår at holde det. Stillingen holder frem til skideballen i pausen. Her kommer Scotti, Wichmann, Alfred, Lasse, Albert og Cassius ind.

Spillet bliver øjeblikkeligt bedre. Eichert scorer hurtigt til 2-0 på et flot langskud. Herefter brænder drengene mange store chancer, inden KV gør det til 3-0. Eichert og Adam scorer til 4 og 5-0 i kampens afslutning.

Det bringer SØS til Final Four den 23.5. Det er ugen efter DM i efterskoleturneringen.

Kampens spiller blev vores sikre sidste skanse Gellner, der med sin vigtige redning på straffesparket tog den sidste selvtillid fra Hjallese.


Sejr efter gyserafslutning (drenge 1)

20-04-2023

Fodbolddrengene var nået til playoff-kamp i skoleligaen. Her skulle de en tur til KIES for at møde et ubesejret hold med mange gode spillere.

KIES startede med et højt pres, som SØS lige skulle vænne sig til at håndtere. Det lykkedes fint, og drengene satte sig stille og roligt på kampen. Noah var kampen igennem en sikker sidste skanse med gode indgreb og god kommunikation. Backkæden tog sig sikkert af opspillene, og både Nithan og Villads på backerne var meget aktive fremadrettet. Isak, Cassius og Adam fik godt styr på den centrale midtbane, og fremme var Severin, KV og Eichert meget farlige.

Efter 20 minutter overspiller SØS det høje pres fra KIES, og Thor spiller Eichert i mellemrummet, han vender hurtigt og spiller KV i bagrum. Alene med keeperen svigter KV ikke, og han bringer SØS på 1-0. SØS har i denne fase flere gode muligheder for at komme yderligere foran. Det er ligeved og næsten for både KV, Eichert og Severin. I 2. halvleg kommer Albert, Alfred, Lasse og Marcus ind. Vi starter halvlegen med flere gode omstillinger. Det næste mål ligger og lurer, men det kommer ikke. KIES overtager spillet, og skaber flere gode muligheder. Oliver og Thor i midterforsvaret står dog godt imod, så SØS klarer skærene.

Dagens mand blev Adam efter en virkelig stærk kamp på den centrale midt.

Næste opgave bliver en kvartfinale mod Hjalleseskolen fra Odense.


Fodboldpigerne er sjællandsmestre 2022/23

05-04-2023

Tirsdag d. 4. april skulle pigerne spille sidste kamp i efterskoleturneringen på udebane mod Næsgaard.

Kampen var en direkte duel om at vinden gruppen, da begge hold indtil nu havde vundet alle kampe, dog havde SØS en markant bedre målscore.

Kampen blev en rodet omgang, hvor vi i mange situationer var passive, og spillede langsomt uden den normale koncentration og attitude. Der var dog aldrig den store tvivl om resultatet, og på trods af en præstation, som lå under normal standard, tillod vi ikke Næsgaard andet end enkelte afslutninger fra distancen, som aldrig blev farlige.

Kampens 2 mål blev scoret inden for 6 min. i 1. halvleg, og derfra blev det lidt ”cruise control” resten af kampen, hvor der blev skabt flere farlige chancer uden dog at have den fornødne kvalitet i afslutningerne.

Når alt kommer til alt, er det en kæmpe styrke at kunne spille under vanligt niveau og samtidig have fuld kontrol over kampen og sætte yderligere 3 point på kontoen.

Efterskoleturneringen og skoleligaen har samlet budt på 14 kampe, 42 point og en imponerende målscore på 97-6.

Første mål om at være bedste pige efterskolehold på Sjælland er nået, og nu ser vi frem imod kvartfinale i skoleligaen og deltagelse ved DM for efterskoler i maj måned.


SJÆLLANDSMESTRE

05-04-2023

Fodbolddrengene var tirsdag på tur til Falster for at møde bundproppen Næsgaard i den sidste puljekamp. SØS kunne blive Sjællandsmestre med bare 1 point i kampen. Vi kan slå fast med det samme, at det blev vi…

Kampen startede med SØS på bolden og Næsgaard, som hele tiden skulle forsvare sig.

SØS kom på 1-0 med en god firsttimer fra Adam efter opspil fra Nithan. Kort efter blev det 2-0 ved Cassius efter et flot opspil i venstre side med Villads og KV. Sidstnævnte scorede selv på straffe begået mod Eichert til 3-0.  Kort inden pausen blev det til 4-0, da Severin driblede sig gennem forsvaret, hvor bolden endte hos Cassius. Så slappede drengene lidt af, det gav dommeren anledning til at give en stærkt spillende Wichmann et gult kort. Dommeren giver i samme sekvens Eichert et gult kort også.

Det rystede drengene lidt. Marcus, Alfred og Isak kom på banen, men inden, at vi fandt helt på plads, havde Næsgaard reduceret til både 1-4 og 2-4.

Thor kom ind i midterforsvaret sammen med Oliver, og nu trådte SØS på speederen igen.

5-2 ved Eichert med opspil fra Severin. Eichert scorede igen til 6-2, da Adam spiller en bold i mellemrum. Albert scorer sikkert på straffe begået mod Eichert, og KV lukker til slutresultatet 8-2.

Resultatet sikrer Sjællandsmesterskabet til SØS, der går ubesejret gennem rækken. De er dermed også kvalificeret til DM den 11.-13. maj på BGI.

Oliver bliver kampens spiller efter en meget fornem præstation i midterforsvaret.

Næste kamp er en playoff-kamp mod KIES i skoleligaen. Vi spiller hos dem 20.4 kl. 10.30.

Tak for opbakningen til de mange forældre, der havde taget turen til Falster for at støtte drengene…


SØS-vest (drenge 1)

27-03-23

SØS-drengene var tæt på at lave en ”Kazakstahn”.

Fodbolddrengene tog mandag imod Vestsjælland i årets sidste hjemmekamp.

Kravet var en sejr for at bevare håbet om et Sjællandsmesterskab og titlen som ubesejret.

Kampen startede med et klart spilovertag til SØS. Kombinationerne flød flot, og alle arbejdede hårdt og konstruktivt for at holde konceptet.

Flere gange i kampens indledning er vi ligeved og næsten, men det blev kun til halve muligheder. Noah i målet havde en meget rolig og kold 1. halvleg uden megen aktivitet. Villads og Nithan på backerne var til gengæld meget aktive med mange overlap og spilvendinger. Thor og Oliver spillede meget stærkt i midterforsvaret, hvor de stoppede alle små muligheder for Vestsjælland. Isak, Rumle og Cassius arbejdede flot på midten, og de var konstant i bevægelse for at støtte Severin, KV og Eichert, der lå fremme.

SØS kommer på 1-0, da Nithan og Eichert flot kombinerer sig gennem i højre side. Eichert afdribler 2 forsvarsspillere og spiller et cutback til Severin, der scorer usvigeligt sikkert. Resten af halvlegen giver flere halve muligheder til SØS, men flotte redninger fra en fremragende Vestsjælland-keeper holder afslutningerne fra Eichert, Rumle og Cassius ude.

Adam kommer ind i pausen, og længere inde i halvlegen er der comeback til Marcus, debut til Alfred og et stærkt indhop af Wichmann. SØS tilspiller sig nu større chancer, men flotte angreb bliver igen og igen reddet af et heroisk kæmpende udehold.

Med sølle 4 minutter igen scorer Vestsjælland efter et hjørnespark. Bolden bliver clearet i første omgang, men et flot langskud på undersiden af overliggeren giver en udligning. SØS panikker ikke, men skaber øjeblikkeligt en stor chance, som desværre ikke giver mål.

SØS formår dog, i modsætning til Danmark mod Kazakstahn, at holde fokus og træde på speederen igen. Således bryder Wichmann en bold i vores forsvar, spiller en skarp aflevering til KV, der flot afdribler en modstander og spiller bolden på tværs til Eichert og Severin, der står i kø for at score sejrsmålet. Kaptajn Rumle bliver kampens spiller efter en flot spillet kamp og med exceptionelle lederegenskaber.

Sejren bringer SØS på 22 points, og de er nu blot 1 points fra at blive Sjællandsmestre. Det kan komme på tirsdag kl. 12, hvor SØS møder Næsgaard på Nykøbings kunstbaner. Tak til støtten fra de mange forældre og venner, der fulgte drengenes spændende kamp.


Frustationer blev vendt til sejr

24-03-2023

SØS1 var på Gørlev for at spille kamp i efterskoleturneringen torsdag d. 23. marts.

Første halvleg blev en kamp med SØS i klart størst boldbesiddelse, men helt uden at holdet producerede chancer. Gørlevs defensive formation og gode pres på vores spilvendinger gav anledning til store frustrationer hos SØS-drengene.

Holdet sled dog på de hårdtarbejdende Gørlev-drenge, og det skulle vise sig at give pote til sidst.

Noah stod en fin kamp i målet, og foran ham var Nithan, Rumle, Oliver og Villads hele tiden opmærksomme på de hurtige omstillingsmuligheder til Gørlev.

Midtbanen med Isak, Thor og Albert forsøgte at sætte kanter og backs op til indlæg, men halvlegen endte uden mål.

Kort inde i 2. halvleg blev Cassius og Albert skiftet med Severin og Adam. Det blev en tilfældighed, der satte målscoringen rigtigt i gang. En flad hård tværpasning fra KV til Eichert sprang op på hånden af en Gørlevspiller. Straffesparket omsatte KV sikkert til 1-0. Desværre nåede spillet næsten ikke i gang, før Gørlev tilkæmpede sig et frispark. Det blev lagt perfekt ind til en udligning. Kort efter er det dog et flot opspil fra Severin og Eichert, der sætter KV op til hans 2. scoring. Herefter kom Wichmann på banen for at være med til at køre sejren hjem. Gørlev faldt lidt sammen, og den sidste fase blev et pres på Gørlevmålet med flere gode muligheder til SØS. Det blev til et enkelt mål mere af Eichert til slutstillingen 3-1.

Kampens spiller blev KV, der især i 2. halvleg havde en masse stærke offensive dueller. Drengene er nu kvalificeret til DM, men mangler stadig 2 kampe. Giver de sejre, bliver holdet ligeledes Sjællandsmestre.

Næste kamp er sidste hjemmekamp. Vestsjælland kommer på besøg mandag 27.3 kl. 15.


Historisk DM til SØS´ fodbolddrenge

08-03-2023

Fodbolddrengene var kvalificerede til Danmarksmesterskabet i indefodbold

Drenge 2 bestod af Zahle, Noah, Mikkel, Alfred, Marcus, Adam og Cassius.

Drenge 1 var besat med Severin, Nithan, Eichert, Rumle, Isak, Albert og KV.

At drengene var klar og spændte til DM i Hedensted var ingen hemmelighed. Og særligt efter vores flotte SM-resultat med guld til B-drengene, var forventningerne høje. Drenge 2 var fuldstændig suveræne i puljespillet i drenge B. De spillede sikkert og velstruktureret mod Strib, Vedersø, Elbæk og Vojens, hvor det blev til sejre i alle kampe. Deres forsvarsspil var af høj klasse, de havde et godt pres, som modstanderne havde svært ved at løse, og så var de sikre i angrebsspillet. 4 flotte sejre, som var bygget på hårdt arbejde og én kamp ad gangen.

Kvartfinalen blev også vundet med bravour, da vi med kort tid tilbage af kampen fik lukket den til en 4-2 føring. Og så blev det semifinalen, hvor drengene lige manglede held og skarphed i de afgørende situationer. De blev til et ærgerligt nederlag på 2-0 mod HOU. Det var nogle knuste drenge, og desværre havde vi en off-day/kamp denne ene gang. Det var også første gang - og heldigvis også den sidste. Drengene fik samlet sig og bevist, at der selvfølgelig skulle en medalje med hjem. Det lykkedes derfor i en på mange måder gyserkamp at vinde medaljer til SØS, da vi fik slået Balle med 3-2.

Igen en føring på 3-1 og en reducerende scoring af Balle med kort tid tilbage, inden drengene spillede flot fodbold og blot flyttede bolden rundt, således Balle ikke kun få fat i den. Drengene spillede fantastisk og blev bakket godt op af kammerater og forældre til det virkelig flotte resultat.

En godkendt indendørssæson for drenge 2, som blev hhv. sjællandsmestre tilbage i januar og her til DM - desværre kun fik - bronzemedaljer med hjem.

------------

Drenge 1 spillede mod de samme skoler i række A. Her så flere af modstanderne skræmmende gode ud. Teknisk stærke, hurtige og velstrukturerede i deres spil. Det motiverede dog bare drengene til at steppe deres spil yderligere op. De ville bevise, at nederlaget i SM-finalen havde lært dem noget. Drengene vandt relativt sikkert i de 2 første kampe mod Vojens og Vedersø. Så skulle de spille mod Elbæk, der havde gjort rent bord i deres første kampe. SØS løftede deres spil helt op. De vandt 7-1 i en imponerende flot kamp. Alt fungerede efter planen. Sidste kamp var mod Strib. Her var det igen nogle topmotiverede drenge, der vandt 4-1.

Drenge 1 ender - ligesom drenge 2 - som suveræne vindere af puljespillet, og spiller sig sikkert i kvartfinalen.

Kvartfinalen blev til en stærk 4-0 sejr mod Brøndby. Semifinalen blev en meget tæt affære med Lægården. SØS var dog lige en tand skarpere og løb af med en 4-3 sejr. Drengene skulle således spille stævnets sidste kamp mod Vivild. Igen blev vores uhyggeligt stærke forsvar afgørende. Drengene spillede hurtigt og flot. Det gav en 5-4 sejr og titlen som Danmarksmestre.Det er første gang i skolens historie, at SØS står øverst i Danmark. Det er mindst lige så imponerende, at begge hold står med medaljer. Det viser noget om bredden og kvaliteten hos drengene - fx at drengene vandt 13 ud af 14 fodboldkampene i ordinær spilletid.

Titlen som Danmarksmestre var en kendsgerning, og der var høj stemning i bussen på vej hjem.

En stor tak til alle elever og forældre, der bakkede op i hallen og hjemmefra - det mærkede vi i den grad gennem jeres beskeder og opkald. Og ligeledes tak til alle, som har ønsket os tillykke med titlen.

 


SØS - Sjælsølund, 5-0 (piger)

24-02-2023

Anden kamp på 2 dage i efterskoleturneringen.

Herunder lidt af det vi fokuserede på til gennemgangen inden dagens kamp:

Hvor kampen dagen forinden var urytmisk og med klare tegn på, at der ikke have været fodbold på skemaet i en længere periode, fik kampen mod SES et helt andet udtryk.

Pigerne var fra opvarmningens start meget fokuserede, hvilket de tog med ind i kampen og leverede en meget koncentreret indsats.

Detaljer som at positionere sig rigtigt for hinanden, hele tiden have hinandens ryg og at give alt for holdet kom til udtryk kampen igennem, og der var faktisk aldrig tvivl om resultatet.

Der gik ikke mange minutter inden kampen satte sig med et stort spilovertag til SØS pigerne, som spillede med stor tålmodighed og sikkerhed.

Der blev spillet hurtigt med få berøringer, og bolden blev flyttet fra side til side, hvilket gjorde, at SES fik løbet mange forgæves meter.

Stillingen ved pausen var 1-0 efter endnu et mål på hjørnespark, og det grundet både gode ”server” og stor aggressivitet i feltet.

I anden halvleg scorede pigerne yderligere 4 mål til slutresultatet 5-0.

Det var virkelig en fornøjelse at se den energi og vilje, som blev lagt for dagen med tanke på, at der havde været kamp dagen forinden, og det viser, at pigerne har den rette indstilling til tingene.


SØS - Gunslevholm, 6-0 (pigerne)

22-02-2023

Fodboldpigerne var endelig i kamp igen efter en længere periode med lejrskole, vinterferie og anderledes dage.

Samtidig har der heller ikke været mange træninger på skemaet, og dette kunne selvfølgelig ses i dele af spillet, at man lige skulle finde tilbage til aftaler og positionering på banen.

SØS startede ude med det hurtigste mål, jeg kan komme i tanke om. Allerede efter 18 sekunder lå bolden i modstanderens mål, og så var kampen ligesom i gang.

På trods af perioder med meget urytmisk spil, hvor vi ikke fik sat tingene ordentligt sammen, var der aldrig tvivl om kampens udfald. SØS-pigerne var overlegne i alle spillets facetter og skabte masser af gode muligheder, uden rigtigt at tillade Gunslevholm at blive farlige.

Stillingen var 6 – 0 ved pausen, og fokus i anden halvleg var at kontrollere kampen og holde clean-sheet.

Anden halvleg blev mere duel præget med få farlige situationer til begge hold, og derved formåede pigerne at følge planen og sørge for, at pausestillingen på 6 – 0 holdt kampen ud, hvilket gav yderligere 3 gode point i efterskole-turneringen.

Målscorere i kampen:

1 – 0             01:00           Carla

2 – 0             12:00           Krølle

3 – 0             17:00           selvmål

4 – 0             32:00           Gullaksen

5 – 0             34:00           Ella

6 – 0             38:00           Carla

 


Bliv elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole

- en efterskole i bevægelse

Ønsker du eller dit barn at blive elev på Sydøstsjællands Idrætsefterskole? Så send os en ansøgning ved at udfylde formularen nedenfor. Alle der sender en ansøgning vil blive inviteret til en infoaften på skolen, hvor der vil være yderligere informationer og rundvisning af skolen.


Næste infoaften er til skoleåret 17 / 18: torsdag d. 16 september 2016

Du vil modtage en indkaldelse til aftenen på mail med yderligere informationer, når tiden nærmer sig.

Vi håber på at se dig!

Top